کرمان رصد

آخرين مطالب

خشکیدگی جازموریان؛ سوگواری مردمانش و بی‌خیالی مسئولین گفتگو

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - فریادهای جازموریان همچنان به گوش می‌رسد اما متاسفانه گوش‌های آنانی که باید این فریادها را بشنود، ناشنوا است، اگر گوش کنید صدای خس خس نفس‌های مردم را خواهید شنید، آهای مسئولینی که نشسته بر پشت میز آیا نمی‌شنوید؟
جازموریان، روزی که سرشار از امید و زندگی بود و بایستی انبار علوفه ایران باشد، امروز به درد بی‌توجهی مبتلا شده است و این درد باعث خشمش شده و در آتش خشمش همه خواهند سوخت، شک نکنید.
" رضا جزینی‌زاده" مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان   از وخیم‌تر شدن حال و روز جازموریان سخن به میان آورد و گفت: تغییر اقلیم، خشکسالی‌ها و عدم مدیریت منابع آب باعث بحرانی‌تر شدن وضعیت جازموریان شده است.
وی با بیان این مطلب که سال به سال وضعیت جازموریان بدتر می‌شود، اظهار کرد: هیچ حقابه‌ای برای جازموریان رهاسازی نشده است، چاه‌های غیرمجاز ساماندهی نشده‌اند، ضمن‌آنکه تغییر الگوی کشت و تغییری در روش‌های آبیاری در این منطقه صورت نگرفته، همه این موارد دست در دست یکدیگر داده تا بر شدت ریزگرها افزوده شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: مشکلاتی که برای محیط زیست به دلیل سوء مدیریت‌ها به‌وجود آمده است نمی‌توان طی مدت زمان کوتاهی حل کرد، ضمن‌آنکه تغییر اقلیم و خشکسالی‌ها نیز مزید بر علت شده‌ است بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که کارگروه ملی مبارزه با خشکسالی جازموریان یک شبه مشکلات را حل کند.
وی با اشاره به اینکه اعتباراتی برای نجات جازموریان اختصاص یافته است، تصریح کرد: اقداماتی کارگروه ملی انجام داده است اما این اقدامات نمی تواند در کوتاه مدت از فریادهای بلند طبیعت پیشگیری کند قابل ذکر است که ما نمی‌توانیم تالاب جازموریان را به حالت اولیه‌اش برگردانیم و اگر همه امکانات را بسیج کنیم، فقط می‌توانیم جلوی پیشرفت فاجعه را بگیریم.
جزینی‌زاده تاکید کرد: همه به فریادهایی که طبیعت می‌زد بی‌توجه بودند که امروز این فریادها به فاجعه تبدیل شده است و کم کم به سمت بحران‌های حاد خواهد رفت که نیاز به یک بسته پیوست‌های امنیتی دارد.
وی با گلایه از بی‌توجهی مسئولین در زمینه محیط زیست، بیان کرد: مسایل زیست محیطی شوخی بردار نیست، متاسفانه مسئولین به این مهم توجه لازم را نمی‌کنند که اگر این روند را ادامه دهند در ادامه مسیر شرایط بدتری خواهیم داشت.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان در خصوص ساماندهی چاه‌های غیرمجاز به ایسنا گفت: نمی‌توانیم چاه‌هایی که مردم چندین سال از طریق آنها امرار معاش می‌کنند بدون ایجاد شغل دیگری مسدود کنیم، بنابراین به این آسانی این مهم محقق نخواهد شد.
وی به اقدامات صورت گرفته در راستای مهار ریزگردها اشاره و عنوان کرد: مالچ پاشی و کشت برخی بوته‌ها و نهال‌های در شرق استان کرمان برای جلوگیری از ریزگردها آغاز شده است، اما سرعت تخریب بسیار بالا است، اما نمی‌توانیم در عمق تالاب اقدام به مالچ پاشی کرد زیرا در آنجا محل رویشگاه گیاهان است و مالچ پاشی در مناطقی که هیچ گیاهی رشد نمی‌کند انجام می‌شود.
جزینی‌زاده کانون اصلی ریزگردها را جازموریان دانست و بیان کرد: ما در پایین دست‌های جازموریان بحران ریزگردها را مدیریت می‌کنیم تا مقداری از شدت آن بکاهیم، قابل ذکر است که تنها راهکار مهار ریزگردهای جازموریان آب است که متاسفانه با خشکسالی‌های پی در پی، وضعیت توپوگرافی و تبخیر زیاد منطقه همه آب‌ها رها شوند قبل از رسیدن به تالاب تمام می‌شوند.
وی اعلام کرد: تخمینی که در سال گذشته برای سهم ریزگردهای داخلی زدیم سهم جازموریان 25 درصد بود اما قطعا در سال جاری این سهم بیشتر خواهد بود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان این مطلب که تامین اعتبار برای نجات جازموریان در دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود، اظهار کرد: متاسفانه تامین اعتبار به میزانی نبوده است که بتوان کار عمده‌ای برای نجات جازموریان انجام داد و اعتبارات تخصیصی کافی نیست.
وی از عدم توجه جدی در نظام برنامه‌ریزی برای نجات جازموریان گلایه کرد و تصریح کرد: برخی از مسئولین هنوز از اهمیت محیط زیست، تالاب و نفس کشیدن مردم بی‌اطلاع هستند و در استان فقط این مهم مورد توجه جدی استاندار است.
جزینی‌زاده آنچه که در اقدامات بالادستی برای نجات جازموریان انجام شده را مفید دانست و عنوان کرد: در نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی استان کرمان توجه لازم به محیط زیست نمی‌شود، گفتنی است که مسئولین باید بدانند که این فریادهای محیط زیست اکنون به فاجعه تبدیل شده است در آینده نه چندان دور به بحران‌های خاص تبدیل خواهد شد، لذا مسئولین برنامه بودجه استان جدی به محیط زیست داشته باشند زیرا ما با دستان خالی نمی‌توانیم اقدام موثری انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که مسئولین به اهمیت محیط زیست پی نبرند و هم افزایی بین مسئولین انجام نشود و در نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ای به این مهم توجه نشود، همه کارها غیر موثر خواهد بود و دچار روزمرگی می‌شویم و شدت این مشکل سال به سال افزایش می‌یابد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان آنچه که امروز ما را تهدید می‌کند را مشکل از بین رفتن حیات وحش استان ظرف دو سه ماه آینده دانست و عنوان کرد: استان کرمان ویترین تنوع زیستی کشور است با این خشکسالی‌های که در سال‌های اخیر داشته‌ایم اگر در بحث مدیریت بحران استان و سازمان برنامه ریزی استان برای آب رسانی و علوف رسانی به حیات وحش توجه نشود همه تنوع زیستی استان نابود خواهد شد که متاسفانه تا این لحظه اقدامی انجام نشده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر این روند ادامه یابد درک نسل‌های بعدی ما از محیط زیست فقط در حد کتاب درسی و فیلم‌ها خواهد بود و هرگز محیط زیست را لمس نخواهند کرد.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/24666/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احداث 2 مجموعه ورزشی در محلات هاشم آباد و کیانشهر

قتل پدر در پی درگیری لفظی خواهر و برادر

معاملات صنایع کرمان در سامانه ستاد

کارخانه احیاء استیل فولاد بافت شهرستان را از بن‌بست اشتغال خارج کرد

تاج: لیگ ایران پیر است و باید جوانگرایی شود

صنایع، معاملات خود را در سامانه ستاد انجام دهند

برداشت گل محمدی در راور

کارخانه احیای استیل فولاد بافت، شهرستان را از بن‌بست اشتغال خارج کرد

عاملان نزاع ودرگیری مسلحانه در شهر بم دستگیرشدند

مهار آتش‌سوزی در جایگاه سوخت خیابان شاه‌نعمت‌الله ولی

صنایع بزرگ معاملات خود را در سامانه ستاد انجام دهند/ لزوم حمایت مسئولین از صنایع کوچک

بی ثباتی مدیریت در مجموعه شرکت مس به توسعه ضربه می‌زند/ لزوم سرعت بخشیدن به طرح‌های توسعه‌ای

برگزاری جشن رهسپاری فرزندان بهزیستی کرمان

درگیری خواهر و برادر سیرجانی قتل پدر را رقم زد

هشدار سیل در کرمان

هشدار وقوع سیل دراستان کرمان

بهزیستی هیچگاه حمایت خود را از فرزندانش قطع نخواهد کرد

تخریب بافت‌ها و بنا‌های تاریخی غزه

آتش گرفتن خودروی قاچاقچی سوخت در پمپ بنزین کرمان

اهدای خون در 7 پایگاه قرارگاه جنوب‌شرق ارتش کرمان+تصویر

2 مجموعه ورزشی در محلات هاشم‌آباد و کیانشهر احداث می‌شود

هشدار سیل در کرمان؛ تداوم ناپایداری‌های جوی تا پایان هفته

8 مصدوم در برخورد سواری با بنز در کرمان

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

تاسیس بنیاد مسکن نشات گرفته از افکار ربّانی امام راحل بود

گلزار شهدا

ناپایداری‌های جوی در کرمان

اختتامیه جشنواره ملی فیلم شهرنما رفسنجان

انتقام سعید واسعی از فولادی‌ها؛ گل سه امتیازی در خوزستان

هشدار سیل در کرمان/ تداوم ناپایداری‌های جوی کرمان تا پایان هفته

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

تشکیل پرونده قضایی برای 5 معدن شن وماسه غیراستاندارد زرند

ایجاد اشتغال و رفع مشکلات آب شهری و روستایی در اولویت است

رشد 36 درصدی مجازات‌های جایگزین حبس در کرمان

(ویدیو) وقوع آتش سوزی در پمپ بنزین کرمان

هشدار سطح زرد هواشناسی کرمان

جلوگیری از فعالیت ٥ معدن شن و ماسه در زرند به علت رعایت نکردن استاندار‌های قانونی

وقوع دومین آتش سوزی در جایگاه‌های سوخت شهر کرمان طی ده روز اخیر

اجرای قانون حدنگار اراضی کشاورزی در کرمان عقب‌ماندگی دارد

بهترین پاسور لیگ برتر تا هفته 24

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

سوخت قاچاق جایگاه سوخت کرمان را به اتش کشید.