کرمان رصد

آخرين مطالب

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان علمي

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید.
 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید .
وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترین ماه‌های تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن می‌شود .
وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.
وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زیاد نوشیدنی‌ها، به‌ویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌کند .
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ایرانی‌ها در موبایل؛ 30 برابر روزنامه، 9 برابر کتاب

دکتر حسن رنجبر عسکری را به سمت «سرپرست دانشگاه ولی‌عصر (عج)» منصوب کرد

پایش ،حلقه مفقوده باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی

هوآوی بعد از اپل، محبوب‌ترین برند تلفن همراه

100 درصد افراد بالای 80 سال دچار آب مروارید می‌شوند

فروش 100 هزار گوشی تنها در کمتر از 9 دقیقه

پیش بینی ورزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک در استان

کمپین 6030 در رفسنجان آغاز بکار کرد

آیا می‌دانید؛ قلب سالم چگونه قلبی است؟

آموزش های حوزه کشاورزی باید تغییر کند

مراکز پردازش سریع (HPC) در دانشگاه باهنر کرمان افتتاح شد

نامه دختر 11 ساله کرمانی به دانشمند ناسا

تندگویان: «موسسه فیلترینگ» باز کنیم

آموزش و پرورش بحث تغییر کاربری املاک را دنبال کند

خودروی پلیس 2020 فورد چشم‌ها را خیره کرد

وضعیت تجهیزات ایمنی و سیستم گرمایشی مدارس استان کرمان

پیشرفت بالای 80 درصدی پروژه بیولوژیک بخش جنگل در استان کرمان

پروژه بیولوژیک بخش جنگل در استان کرمان 80 درصد پیشرفت دارد

با دستان خود در حال زدن ریشه خود هستیم/برای کاهش نرخ بیکاری به واحدهای خرد نیازمندیم

راه‌اندازی خانه صنعت دانشگاه در آینده نزدیک/100 میلیارد تومان صادرات محصولات دانش بنیان از سال 93 تاکنون

همکاری هسته‌ای بیل گیتس با چینی‌ها به‌هم خورد

استفاده بی رویه آنتی‌بیوتیک باعث مقاوم شدن بدن کودکان به آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود

برای درمان سینوزیت از بخور گرم استفاده کنید

حرکت جدی دانشگاه پیام نور به سمت دانشگاه‌های نسل سوم/با ساختار فعلی؛ نمی‌توان اختیارات مراکز را بیشتر کرد

دوربین سه‌بعدی به آیفون‌های جدید می‌آید

تداوم هوای سرد در استان/کاهش محسوس دما از چهارشنبه

کسانی که در اوایل صبح بیدار می‌شوند، زمینه افسردگی دارند/تاثیر استفاده مکرر از داروهای خواب آور بر روی حافظه

دستگاهی که آب را به سوخت تبدیل می‌کند

تدوین آیین‌نامه ضوابط اجرای سازه‌های فضاکار با همکاری جهاددانشگاهی استان کرمان و مرکز تحقیقات وزارت راه

تجهیز بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان افضلی پور ظرف 4 ماه

اعتراف اپل به انحنای شاسی «آی پد پرو»

فریب سیستم تشخیص چهره گوشی با ماکت

مسوولان قبول کرده اند زلزله بیاید و چادر توزیع کنند

مدیریت ریسک بر مدیریت بحران ارجحیت دارد

فلات ایران از لحاظ تکتونیکی نا آرام شده است

فعلا گوشی مجهز به شبکه 5G نخرید!

محصولات تراریخته فرصت یا تهدید !

شکایت از اپل به خاطر 0.3 اینچ!

56 پژوهشگر برتر استان کرمان تجلیل شدند

نتایج پژوهش ها باید منجر به پیشرفت کشور شود

مراکز پژوهشی خصوصی راه اندازی شود

پژوهش ضرورتی انکار ناپذیر در رفع مشکلات جامعه

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، پژوهشگر برتر در حوزه مهارت محور در شاخه علوم پایه جشنواره پژوهش استان شد

تحقیقات یکی از زیربناهای توسعه است

عرضه قلیان در 184 مرکز در شهر کرمان!!!/کوتاهی اصناف در صدور مجوزهای مراکز عرضه

28 و 29 آذرماه؛ برگزاری هشتمین کنفرانس ملی زلزله و سازه در کرمان

مصرف مشروبات الکلی عامل 12 درصد مرگ و میر افراد زیر 50 سال در جهان

کتانی هایی که به موبایل وصل می شوند

سیستم آموزش عالی فعلی کشور مناسب نیست

شهربابک و لاله‌زار سردترین نقاط استان/ خبری از بارندگی نیست