کرمان رصد

آخرين مطالب

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان علمي

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید.
 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید .
وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترین ماه‌های تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن می‌شود .
وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.
وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زیاد نوشیدنی‌ها، به‌ویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌کند .
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در طرح کنترل فشارخون حائز رتبه هفتم شد

وضعیت معلولیت‌های ژنتیکی در رفسنجان بهبود یافته است

گل، ماشه‌چکان بیماری روانی است/ شیوع مصرف کانابیس‌ها به دلیل باور غلط است

جزئیات پذیرش بدون کنکور دوره‌های کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرمان اعلام شد

کمبود مدرسه در مرکز استان کرمان/باید تحول جدی در حوزه آموزشی استان کرمان ایجاد شود

8 میلیارد و 500میلیون ریال برای آزمایشات ژنتیک در کرمان هزینه شد

معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان:پایان‌نامه فیزیکی استفاده چندانی برای دانشجو ندارد

جهانگیری: می‌خواستند زنجانی‌سازی راه بیاندازند

جزئیات پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

جزئیات پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

افتتاح پایگاه سلامت شهری در کرمان

رهآورد سفر وزیر بهداشت برای دیار کریمان

رقابت 5161 داوطلب رفسنجان، انار و شهربابک در کنکور سراسری امسال

شروع بیماری هاری در انسان‌ها هیچ درمانی ندارد/تشدید نگرانی‌ها درباره خطر ابتلا به زئونوزها

گسترش همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان و پژوهشگاه نیرو

اتباع خارجی باید بابت حضور خود در استان هزینه بپردازند/استیجاری بودن 50 درصد خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی استان

بخش پیوند اعضای بیمارستان افضلی پور کرمان افتتاح شد

برخی شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان کرمان از متوسط کشوری کمتر است

بخش پیوند اعضاء بیمارستان افضلی پور کرمان افتتاح شد

برنامه 5 ساله توسعه بهداشتی درمانی استان کرمان تدوین می شود

«توسعه درمان ناباروری» و «زایمان طبیعی» در دستورکار وزارت بهداشت

آغازساخت بیمارستان250 تختخوابی/ افتتاح بخش ام .آر.آی بیمارستان امام (ره)

جزییات برنامه‌های سفر وزیر بهداشت به کرمان

اجرای طرح جمع آوری" کاغذ باطله" در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت

تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید باهنر کرمان و شرکت توزیع برق جنوب منعقد شد

فعالیت 700 مرکز آموزشی آزاد در کرمان/500 حرفه آموزش داده می شود

102 میلیارد تومان در طرح تحول سلامت جنوب کرمان هزینه شد

ترامپ : برای توافق با ایران هیچ عجله‌ای ندارم

علت آمار بالای معلولیت در زرند در دست بررسی است

اپیدمی قلیان مصداق بارزی از جنگ نرم است

با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر به راحتی می‌توان جایگزین نفت را انتخاب کرد

راه اندازی کارخانه پلاسمای خون در کرمان ضروری است

ساخت دستگاه آب‌شیرین‌کن خورشیدی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

امکان اجرای طرح دادرس برای همه کلاس هشتمی ها فراهم شود

مبارزه مکانیکی با گیاه لورانتوس در جنوب کرمان کلید خورد

تعیین نرخ جدید آموزش های فوق برنامه مدارس هیات امنایی کرمان

2 محصول دانش بنیان در دانشگاه جیرفت رونمایی شد

با پول دخانیات چه کارهایی در کشور می‌توان انجام داد؟

لزوم تعدیل خواسته‌های حوزه سلامت با شرایط اقتصادی و توان خانواده‌ها/آخرین وضعیت طرح نسخه نویسی الکترونیکی در کرمان

بیش از 30 درصد آزمون های پیام نور کرمان الکترونیکی برگزار می شود

لزوم برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت دانش آموزان

کارآفرینان در رونق تولید پیشگام هستند

افتتاح بیمارستان جایگزین شهید باهنر با حضور وزیر بهداشت/ گلایه و انتقاد ازعدم پیشرفت کارخانه پلاسمای خون کرمان

پژوهش، گذرگاه رفع چالش ها

دانشگاه پیام نور رفسنجان صاحب نیروگاه خورشیدی می شود

1600 دانشجو در دانشگاه پیام نور مرکز رفسنجان تحصیل می کنند

هزینه درمان یک بیمار مبتلا به ایدز 4 میلیارد تومان است

مرکز نوآوری تکنولوژی‌های پیشرفته ساختمانی جهاد دانشگاهی کرمان افتتاح شد

مرکز نوآوری تکنولوژی‌های پیشرفته ساختمانی دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی استان کرمان افتتاح شد

ایجاد چهار مرکز نوآوری در دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان