آخرين مطالب

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان علمي

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید.
 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید .
وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترین ماه‌های تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن می‌شود .
وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.
وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زیاد نوشیدنی‌ها، به‌ویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌کند .
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

هزینه‌کرد 2 میلیارد تومانی بیمارستان شهید باهنر کرمان برای اتباع غیرمجاز افغانی

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

فرمول تولید هیدورکسید آلومینیوم سینتتیک در کشور کشف شد

در سال زراعی جاری بارندگی کشور نرمال بوده است

مزرعه گیاهان دارویی در سیرجان افتتاح شد

تقدیر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی از اقدامات جهاددانشگاهی استان کرمان

فاز جدید تحقیقات علمی شهاب سنگ در کشور آغاز شده است

مرد شهاب سنگی ایران

نقش عزت نفس در آسیب های اجتماعی تشریح شد

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

پذیرش بدون آزمون دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت

تولید نانوذرات آنتی‌باکتری با هسته خرما توسط یک دانش‌آموز ریگانی

35 هزار دانش آموز اتباع بیگانه در استان بدون پرداخت هیچ هزینه ای تحصیل می کنند

آغاز بکار دوازدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی در کرمان

وجود 45 شرکت و هسته فناور در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

جمع‌آوری 50 دستگاه تتو غیر استاندارد از آرایشگاه‌های کرمان

دانشگاه علوم پزشکی بر کل پروسه فرایند تولید و عرضه غذا نظارت کامل دارد

پیش بینی بارندگی برای شمال استان کرمان

خطر آمبولی در عمل سزارین بیشتر از زایمان طبیعی

فضا را برای کار کردن محققان فراهم نکرده‌ایم

بسیاری رشته‌های دانشگاهی به رشته‌های "فرعی" تبدیل شده‌اند

اعتماد بین بیمه و جامعه پزشکی مخدوش شده است

اهدای اعضای دانشجوی کرمانی به بیماران نیازمند دریافت عضو

برگزاری کارگاه اقدامات مدیریت بحران در زلزله ازگله (کرمانشاه)

مدیریت و بهینه سازی در بخش درمان، به نفع سیستم نظام سلامت است

آغاز طرح دهان و دندان عاری از پوسیدگی ویژه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در کرمان

بررسی سلامت 36 درصد جمعیت رفسنجان و انار از نظر بیماریهای قلبی و عروقی

آمبولی ریه چیست؟

اینستاگرام یتیم شد

تولید سبز نانوکاتالیست صنایع خودروسازی با استفاده از گیاهان دارویی

تولید سبز نانوکاتالیست صنایع خودروسازی با استفاده از گیاهان دارویی

جلسه دفاع از پایان نامه ٤ تن از دانشجویان کارشناسی ارشد سازه‌های فضاکار جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد

13 هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان در کشور وجود دارد

غربالگری 21 هزار نفری سرطان سینه در رفسنجان و انار

34 مبتلا به سرطان پستان از هر 100 هزار نفر در کشور

گروه‌های آسیب پذیر، قبل از شروع فصل سرما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند

گروه‌های آسیب پذیر، قبل از شروع فصل سرما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند

پذیرش 167 مقاله در همایش ملی پسته

نابرابری در سلامت مصداق بارز بی عدالتی است

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان معرفی شد

پایان کار اولین همایش بین المللی «مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست» در کرمان

مصرف بهینه آب مخاطرات زیست محیطی را کاهش می دهد

همایش بین المللی مدیریت پایدار منابع خاک در کرمان آغاز شد

وضعیت پژوهشی خوب نیست/ورود محصولات دانش بنیان به بازار

دستاوردهای 11 ماهه حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه/ ارتقاء دو پله‌ای علوم پزشکی کرمان در حوزه فناوری

جزئیات بیشتر تولید دو ماده اولیه اساسی برای صنعت در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

برگزاری اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست در کرمان

شهاب سنگ پژوهشگر کرمانی به سازمان زمین شناسی اهدا شد

تولید دو ماده اساسی مواد اولیه برای صنعت در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان