آخرين مطالب

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان علمي

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید.
 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید .
وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترین ماه‌های تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن می‌شود .
وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.
وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زیاد نوشیدنی‌ها، به‌ویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌کند .
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

توازن فضای آموزشی در کشور و استان نداریم

سند تحول بنیادین گفتمان غالب جامعه نشده است/تدوین منشور حمایت از کالای ایرانی در آموزش‌وپرورش

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

مقام معظم رهبری در راس فرهنگسازان هستند

برگزیدگان سیزدهمین دوره جایزه افضلی پور معرفی شدند

3 مورد ابتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال در کرمان/اعلام یک فوتی

ذبح غیربهداشتی را تعطیل کنید تا "تب‌ کریمه‌کنگو" نگیرید

ماجرای مرغ هورمونی چیست؟

المپیادهای علمی هفتگانه در کرمان برگزار شد

گسل های کرمان مطالعه و شناسایی می شوند

جزئیات حذف کنکور/توسعه همکاری با مراکز تجاری و اقتصادی بیرون را از دانشگاه‌ها انتظار داریم

افتتاح 100 میلیارد ریال پروژه در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان

مشکل دانشجویان برای دریافت ارز حل شد

رویکرد صنعت و خدمات به سمت دانشگاه در سال های اخیر، رویکرد مبارکی بوده/گسترش مناسبات ایران و افغانستان در حوزه علمی و دانشگاهی

دانشگاه‌ها تنها نوش داروی توسعه نیافتگی است

تحصیل 15 هزار و 838 دانشجوی افغان در ایران/اعطای بورس به مربیان و اعضای هیات علمی دانشگاه کشور افغانستان

نامگذاری سوم اردیبهشت‌ماه به عنوان روز علم ایران و افغانستان

وزیر علوم وارد کرمان شد

سفر وزیر تحصیلات عالی افغانستان به رفسنجان

شاخص ضریب تخت بستری استان نسبت به جمعیت پایین‌تر از متوسط کشوری/بهره‌برداری 2 مرکز رادیوتراپی تا پایان سال

چراغ راهنمای تغذیه‌ای را بشناسیم

تشدید نظارت محصولات دامپزشکی در مبادی ورودی و خروجی استان /کرمان،عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

راه‌اندازی بیش از 100 اتاق تندرستی در خوابگاه‌های کشور

کاهش 77.5 درصدی بارش‌های استان کرمان نسبت به سال گذشته

بیماری هاری و راه‌های پیش گیری از آن

استقبال دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه‌های علمی کاربردی

اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علمی کاربردی بیشتر از دوره‌های نظری است/ رشد 25 درصدی پذیرش دانشجو در مراکز علمی کاربردی

حمایت زیرساختی و مالی از استارتاپ‌ها/مذاکره با بخش خصوصی جهت راه‌اندازی پارک کودک و نوجوان

آغاز ثبت‌نام مرحله استانی مسابقات مناظره ملی دانشجویان در کرمان

برگزاری مسابقه برنامه‌نویسی صبا

اجرای مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در کرمان

8 زلزله تاریخی ویرانگر استان کرمان/ ادامه‌دار بودن پس‌زلزله‌های زلزله ‌آذر در 4 شهر استان

جذب 42 درصدی دانش آموزان استان کرمان در هنرستان‌ها/ تحصیل 30 هزار افاغنه در مدارس استان

اسکان 154 هزار نفر در مدارس استان در ایام نوروز 96

اشتغال به تحصیل 16 هزار دانشجو در دانشگاه شهید باهنر کرمان

انتصاب دکتر پورابراهیمی به عنوان عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان

در مجمع‌های سلامت باید صدای مردم در حوزه سلامت شنیده شود/وزارت بهداشت، پاسخگوی 20 درصد نیاز سلامت جامعه

برای تعمیم سلامت در جامعه باید همه دست به دست هم دهیم

دومین مرکز نوآوری دانش آموزی کشور در کرمان راه اندازی می شود

چه کار کنیم شاد شویم؟

عفونت‌ها باعث کاهش شنوایی می‌شود

676 داوطلب در آزمون بهورزی منطقه جنوب کرمان شرکت کردند

کرمان؛ در راه تبدیل به قطب گوارش و کبد جنوب شرق کشور

لزوم تدوین طرحی در جهت پویایی مدیران دانشگاه‌ها/رییس دانشگاه پشت میزنشین مشکل صنعت را حل نمی‌کند

راه‌های ابتلا به عفونت‌های دستگاه‌های تنفسی و درمان آن

انتخاب دکتر رضا کامیاب مقدس بعنوان پژوهشگر برتر در چهارمین کنگره ملی مهارت، فناوری و اشتغال کشور

ساخت شهرک اسلامی و ایرانی در کرمان

80 درصد افراد جامعه فعالیت فیزیکی مناسب ندارند

واگذاری زمین رایگان به شرکت‌های دانش بنیان دارای مجوز/لزوم تسهیل در اخذ مجوز آسان برای ایجاد شرکت‌های دانش بنیان

آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان پشت درب‌های استان در کمین است