آخرين مطالب

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان علمي

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید.
 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید .
وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترین ماه‌های تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن می‌شود .
وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.
وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زیاد نوشیدنی‌ها، به‌ویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌کند .
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بیماران مبتلا به صرع مصرف دارو را خودسرانه قطع نکنند

الگوی سرطان رفسنجان تفاوت چندانی با کشور ندارد/راه‌اندازی مرکز درمان کاملتر سرطان رفسنجان در سال 98

مردم آسوده خاطر باشند، بیماری PPR قابل انتقال به انسان نیست

155 هزار و 155 بیسواد در استان کرمان حضور دارند

می‌دانید «اگزما» چیست؟

1382 مورد حیوان گزیدگی در رفسنجان در سال گذشته

آیا می‌دانید عامل‌های اصلی ایجاد کبد چرب چیست؟

مصرف غذای حلال در کاهش ناهنجاریهای اجتماعی نقش به سزایی دارد

به دنبال حذف کلمه غیرانتفاعی از عنوان موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی هستیم

کمبود بودجه دانشگاه، سبب شده نتوانیم در حوزه پژوهشی رشد چشمگیری داشته باشیم

هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در کرمان برگزار شد

اختصاص دو میلیارد تومان برای تجهیز مدارس فنی و حرفه‌ای استان/اختصاص 200 میلیون تومان تامین تجهیزات و امکانات مدارس شهربابک

90 درصد مبتلایان به سرطان ریه، سیگاری هستند

شناسایی 6.8 درصد از جمعیت رفسنجان و انار مبتلا به فشار خون بالا

شهرستان رابر گنجینه گیاهان دارویی

هشدار در خصوص مصرف شیرخشک‌های قاچاق آلوده

میزان املاح موجود در آب هیچ ارتباطی با میزان شیوع سنگ کلیه در آن منطقه ندارد

استفاده زیاد از هندزفری باعث کاهش شنوایی خواهد شد

دوم تیرماه، آغاز طرح سنجش دانش‌آموزان بدو ورود به دبستان

35 دانش‌آموز اتیسمی در کرمان شناسایی شده است/ اتیسم در پسرها 4 برابر دخترها شایع‌تر است

کسب 6رتبه کشوری توسط دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان

هفتمین سمینار آنالیز عددی و کاربردهای آن برگزار می‌شود

مردم از خرید گوشت از معابر عمومی خودداری کنند/عامل اصلی انتقال ویروس تب کریمه کنگو، گزش کنه است

دانشگاه تحصیلات تکمیلی در زمینه تولید علم به ثروت موفق بوده است

افتتاح اولین جاده تندرستی در سراهای دانشجویی دختران کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان

متقاضیان پذیرش در رشته داروسازی دانشگاه مدیترانه شرقی در قبرس فعلا دست نگه دارند!!

آخرین وضعیت تب کریمه کنگو در استان کرمان

شهاب سنگ منحصر بفرد در جیرفت کشف شد

اعلام زمان برگزاری آزمون ورودی پایه دهم نمونه دولتی و استعدادهای درخشان

هوا گرم تر می‌شود/ گرد و خاک در شمال و شرق استان

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان رتبه ششم در حوزه های نوظهور علمی را کسب کرد

دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان رتبه ممتاز علمی کسب کرد

انتصاب اعضای جدید هیات امنای دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان

چند کرمانی متقاضی اهدای عضو هستند؟

توازن فضای آموزشی در کشور و استان نداریم

سند تحول بنیادین گفتمان غالب جامعه نشده است/تدوین منشور حمایت از کالای ایرانی در آموزش‌وپرورش

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

مقام معظم رهبری در راس فرهنگسازان هستند

برگزیدگان سیزدهمین دوره جایزه افضلی پور معرفی شدند

3 مورد ابتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال در کرمان/اعلام یک فوتی

ذبح غیربهداشتی را تعطیل کنید تا "تب‌ کریمه‌کنگو" نگیرید

ماجرای مرغ هورمونی چیست؟

المپیادهای علمی هفتگانه در کرمان برگزار شد

گسل های کرمان مطالعه و شناسایی می شوند

جزئیات حذف کنکور/توسعه همکاری با مراکز تجاری و اقتصادی بیرون را از دانشگاه‌ها انتظار داریم

افتتاح 100 میلیارد ریال پروژه در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان

مشکل دانشجویان برای دریافت ارز حل شد

رویکرد صنعت و خدمات به سمت دانشگاه در سال های اخیر، رویکرد مبارکی بوده/گسترش مناسبات ایران و افغانستان در حوزه علمی و دانشگاهی

دانشگاه‌ها تنها نوش داروی توسعه نیافتگی است

تحصیل 15 هزار و 838 دانشجوی افغان در ایران/اعطای بورس به مربیان و اعضای هیات علمی دانشگاه کشور افغانستان