آخرين مطالب

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان علمي

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید.
 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید .
وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترین ماه‌های تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن می‌شود .
وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.
وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زیاد نوشیدنی‌ها، به‌ویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌کند .
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

جلسه دفاع از پایان نامه ٤ تن از دانشجویان کارشناسی ارشد سازه‌های فضاکار جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد

13 هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان در کشور وجود دارد

غربالگری 21 هزار نفری سرطان سینه در رفسنجان و انار

34 مبتلا به سرطان پستان از هر 100 هزار نفر در کشور

گروه‌های آسیب پذیر، قبل از شروع فصل سرما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند

گروه‌های آسیب پذیر، قبل از شروع فصل سرما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند

پذیرش 167 مقاله در همایش ملی پسته

نابرابری در سلامت مصداق بارز بی عدالتی است

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان معرفی شد

پایان کار اولین همایش بین المللی «مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست» در کرمان

مصرف بهینه آب مخاطرات زیست محیطی را کاهش می دهد

همایش بین المللی مدیریت پایدار منابع خاک در کرمان آغاز شد

وضعیت پژوهشی خوب نیست/ورود محصولات دانش بنیان به بازار

دستاوردهای 11 ماهه حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه/ ارتقاء دو پله‌ای علوم پزشکی کرمان در حوزه فناوری

جزئیات بیشتر تولید دو ماده اولیه اساسی برای صنعت در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

برگزاری اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست در کرمان

شهاب سنگ پژوهشگر کرمانی به سازمان زمین شناسی اهدا شد

تولید دو ماده اساسی مواد اولیه برای صنعت در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

110مقاله در کنفرانس ماهی شناسی ایران ارایه می شود

سهم آبزیان در سبد غذایی خانواده ها افزایش یابد

افزایش درآمدهای غیر شهریه‌ای یک اولویت است‌

آغاز ثبت نام پذیرش بدون کنکور در مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی/تمدید ثبت‌نام کاردانی

برگشت نشاط و شادابی به 3 خواهر با بیماری پروانه‌ای/ 20 درصد بهبودی زخم و جرائم در طی دوماه ماه اخیر

برگزاری دوره حقوق مهندسی در حوزه نظام فنی و اجرایی

دیدار رییس و معاونین جهاددانشگاهی استان با سرپرست استانداری کرمان

«مریم میرزاخانی» بازهم ایران را جهانی کرد

سه گونه جدید جانوری در دریای عمان و خلیج فارس شناسایی شد

نگرانی نسبت به آینده شغلی یکی از دلایل بروز افسردگی در میان دانشجویان

بهترین زمان ورزش برای مبتلایان به دیابت عصرهاست

آغاز ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرمان از 22 مردادماه

رتبه‌بندی دانشگاه‌های علمی کاربردی از امسال/به روز رسانی جمعیت مدرسان دانشگاه علمی کاربردی

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از خبرگزاری ایسنا بازدید کرد + عکس

بازار سیاه دارو در کرمان نداریم/برخورد جدی با بیمارستان‌هایی که بیمار را برای تهیه لوازم یا دارو به خارج بیمارستان بفرستند

علیرضا محدثی سرپرست دانشگاه پیام نور کرمان شد

آغازتحقیقات لیزر نظامى،افتخار دانشمندان جهاد دانشگاهى استان کرمان

9 درصد بیماران تالاسمی کشور در استان کرمان/سطح کیفیت و سلامت خون ایرانی‌ها بالاتر از اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها

وزیر آموزش و پرورش در استان کرمان چند طرح‌ عمرانی را افتتاح و کلنگ‌زنی کرد

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای استقبال مناسب از سال تحصیلی جدید

وزیر آموزش و پرورش وارد کرمان شد

پرداخت سریع پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته کشور در سال 96

34 درصد مدارس استان نیاز به مقاوم سازی دارند

به دنبال مدرسه محور شدن در سیستم آموزش و پرورش هستیم/واگذاری اختیارات به مدیران مدارس از اول مهرماه

توزیع رایگان کتاب در جنوب استان کرمان

میلیون‌ها بیمار ناشناخته را پیدا کن

ماجرای «ممانعت از ورود دختران چادری به جلسه آزمون تیزهوشان در کرمان» چیست؟

تنها راه نجات؛ تکیه بر روش‌های فناورانه است

استان کرمان از لحاظ تعداد نخبه جزی استان‌های اول کشور است

بین زلزله کرمان و کرمانشاه چه ارتباطی وجود دارد؟

مرگ 60 نفر در کشور طی سال گذشته بر اثر عقرب گزیدگی و گزش مار

بیماری‌های واگیردار، علل دو‌ سوم مرگ‌ها/پیشگیری از بیماری‌ها = پیشگیری از فروپاشی اقتصادی