آخرين مطالب

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

مردم از خرید گوشت از معابر عمومی خودداری کنند/عامل اصلی انتقال ویروس تب کریمه کنگو، گزش کنه است علمي

مردم از خرید گوشت از معابر عمومی خودداری کنند/عامل اصلی انتقال ویروس تب کریمه کنگو، گزش کنه است

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: عامل اصلی انتقال ویروس تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، کنه هایی هستند که آلوده به این ویروس هستند، کنه ها معمولا با خون خواری از دام آلوده مبتلا به این ویروس می شوند.
  دکتر" مهدی شفیعی" درباره بیماری تب کریمه کنگو تصریح کرد: این کنه ها می توانند این ویروس را از طریق تخم از یک نسل به نسل بعدی خود انتقال دهند، در واقع وقتی کنه ها در یک منطقه به این ویروس آلوده می شوند این بیماری در نسل های بعدی منتقل می شود و وقتی کنه های یک منطقه آلوده شوند، آن منطقه آلوده باقی می ماند.
 وی با بیان اینکه کنه ها با شروع فصل گرما و در فصول گرم سال بیشتر فعالیت دارند به همین دلیل این بیماری را در فصل گرم بیشتر می بینیم گفت: معمولا این کنه ها در جاهایی که جمعیت دامی بیشتری باشد، و در جاهایی که مراتع است وجود دارند.
شفیعی گفت: شایع ترین راه انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان گزش کنه است، اما راه های انتقال دیگری وجود دارد که از جمله می توان به کسانی که با دام سروکار دارند و دام را ذبح می کنند مانند قصابان، دامدارانی که ذبح دام انجام می دهند و یا روستاییانی که ممکن است برای مصرف خودشان دام کشتار کنند اشاره کرد.
وی افزود: این افراد با خون و ترشحات و امحاء و احشام دام در تماس هستند که ممکن است با بریدن دست این ویروس به آنها منتقل شود و یا اینکه از قبل دستشان زخمی باشد و این ویروس از طریق خراش وارد بدن شود و یا ترشحات حیوان آلوده به سر صورت و چشم و بینی پاشیده و از طریق مخاط این ویروس جذب می شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: از دیگر راه های انتقال، انسان به انسان است که بیشتر در پرسنل بهداشتی درمانی می بینیم که با بیمار مبتلا سروکار دارند و از بیمار پرستاری می کنند، اگر این افراد اصول و نکات بهداشتی را رعایت نکنند ممکن است آلوده شوند.
وی ادامه داد: دام وقتی مورد گزش کنه آلوده قرار می گیرد و به ویروس آلوده می شود معمولا علامتی ندارد، بنابراین در معاینه دام قبل از کشتار که توسط دامدار و یا دامپزشک صورت می گیرد مشخص نمی شود دام بیمار است.
شفیعی گفت: آنچه مشکل ساز است، اگر فرد با گوشت تازه دام برای شستن و خرد کردن و فراوری کردن برای پخت تماس داشته باشد در صورتی که در حین کار دستش ببرد و یا اگر زخمی باشد ممکن است ویروس منتقل شود.
وی با بیان اینکه توصیه می کنیم زمانی که دام ذبح می شود، حداقل 24 ساعت در دمای چهار تا هشت درجه سانتی گراد قرار گیرد تا ویروس از بین رود اظهار کرد: اگر گوشت به خوبی پخته شود، چون حساسیت ویروس از بین می رود مصرف گوشت مشکلی برای افراد ایجاد نمی کند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: مردم از خرید گوشت از معابر عمومی خودداری و نیاز مصرفی خود را از مراکز معتبر تهیه کنند و گوشت را قبل از خرد کردن و فراوری حداقل 12 ساعت در یخچال نگهداری کنند.
 شفیعی در مورد علائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان گفت: بعد از اینکه فرد مبتلا شد حدود 40 درصد افراد علائمی از خود بروز نمی دهد، یا علائم خفیفی دارند که به پزشک مراجعه نمی کنند.
 وی ادامه داد: شروع علائم اولیه همانند شبه آنفلوآنزا است فرد دچار تب ناگهانی می شود، درد در ناحیه سر، درد در پشت، درد گردن، درد پشت چشم، احساس لرز، خستگی و کوفتگی شدید و گاهی اوقات اسهال و دل درد است.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه سه تا چهار روز این علائم وجود دارد که ممکن است فروکش کند و بعد علائمی چون خونریزی بروز می کند خاطر نشان کرد: تشخیص قطعی بیماری با ارسال نمونه سرم خون به انستیتو پاستور مشخص می شود.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

فاز جدید تحقیقات علمی شهاب سنگ در کشور آغاز شده است

مرد شهاب سنگی ایران

نقش عزت نفس در آسیب های اجتماعی تشریح شد

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

پذیرش بدون آزمون دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت

تولید نانوذرات آنتی‌باکتری با هسته خرما توسط یک دانش‌آموز ریگانی

35 هزار دانش آموز اتباع بیگانه در استان بدون پرداخت هیچ هزینه ای تحصیل می کنند

آغاز بکار دوازدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی در کرمان

وجود 45 شرکت و هسته فناور در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

جمع‌آوری 50 دستگاه تتو غیر استاندارد از آرایشگاه‌های کرمان

دانشگاه علوم پزشکی بر کل پروسه فرایند تولید و عرضه غذا نظارت کامل دارد

پیش بینی بارندگی برای شمال استان کرمان

خطر آمبولی در عمل سزارین بیشتر از زایمان طبیعی

فضا را برای کار کردن محققان فراهم نکرده‌ایم

بسیاری رشته‌های دانشگاهی به رشته‌های "فرعی" تبدیل شده‌اند

اعتماد بین بیمه و جامعه پزشکی مخدوش شده است

اهدای اعضای دانشجوی کرمانی به بیماران نیازمند دریافت عضو

برگزاری کارگاه اقدامات مدیریت بحران در زلزله ازگله (کرمانشاه)

مدیریت و بهینه سازی در بخش درمان، به نفع سیستم نظام سلامت است

آغاز طرح دهان و دندان عاری از پوسیدگی ویژه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در کرمان

بررسی سلامت 36 درصد جمعیت رفسنجان و انار از نظر بیماریهای قلبی و عروقی

آمبولی ریه چیست؟

اینستاگرام یتیم شد

تولید سبز نانوکاتالیست صنایع خودروسازی با استفاده از گیاهان دارویی

تولید سبز نانوکاتالیست صنایع خودروسازی با استفاده از گیاهان دارویی

جلسه دفاع از پایان نامه ٤ تن از دانشجویان کارشناسی ارشد سازه‌های فضاکار جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد

13 هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان در کشور وجود دارد

غربالگری 21 هزار نفری سرطان سینه در رفسنجان و انار

34 مبتلا به سرطان پستان از هر 100 هزار نفر در کشور

گروه‌های آسیب پذیر، قبل از شروع فصل سرما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند

گروه‌های آسیب پذیر، قبل از شروع فصل سرما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند

پذیرش 167 مقاله در همایش ملی پسته

نابرابری در سلامت مصداق بارز بی عدالتی است

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان معرفی شد

پایان کار اولین همایش بین المللی «مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست» در کرمان

مصرف بهینه آب مخاطرات زیست محیطی را کاهش می دهد

همایش بین المللی مدیریت پایدار منابع خاک در کرمان آغاز شد

وضعیت پژوهشی خوب نیست/ورود محصولات دانش بنیان به بازار

دستاوردهای 11 ماهه حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه/ ارتقاء دو پله‌ای علوم پزشکی کرمان در حوزه فناوری

جزئیات بیشتر تولید دو ماده اولیه اساسی برای صنعت در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

برگزاری اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست در کرمان

شهاب سنگ پژوهشگر کرمانی به سازمان زمین شناسی اهدا شد

تولید دو ماده اساسی مواد اولیه برای صنعت در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

110مقاله در کنفرانس ماهی شناسی ایران ارایه می شود

سهم آبزیان در سبد غذایی خانواده ها افزایش یابد

افزایش درآمدهای غیر شهریه‌ای یک اولویت است‌

آغاز ثبت نام پذیرش بدون کنکور در مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی/تمدید ثبت‌نام کاردانی

برگشت نشاط و شادابی به 3 خواهر با بیماری پروانه‌ای/ 20 درصد بهبودی زخم و جرائم در طی دوماه ماه اخیر

برگزاری دوره حقوق مهندسی در حوزه نظام فنی و اجرایی