کرمان رصد

آخرين مطالب

پای مافیای خوراک دام بر گلوی مرغداری های جنوب کرمان اقتصادي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جیرفت – ایرنا – تجربه نشان داده دلال ها هر کجا که پا می گذارند مشکل ساز می شوند و امروز هم با راه اندازی بازار سیاه خوراک دام، پای خود را بر گلوی قدیمی ترین و بزرگ ترین مرغداری جنوب کرمان فشرده اند به گونه ای که این مجموعه با مشکل تامین خوراک دام مواجه شده است.
  زیاده خواهی دلال ها در جنوب استان کرمان، تنها مختص بازار تولیدات کشاورزی نیست بلکه بازار خوراک دام را هم به قلمرو خود اضافه کرده اند و به گونه ای حرفه ای فعالیت می کنند که هیچ اهرم قانونی قادر به شناسایی تخلفات آنها نخواهد بود.
یکی از دلایل اصلی کمبود مرغ در شهرستانهای جنوبی استان کرمان نیز اضافه شدن واسطه ها در مسیر عرضه خوراک دام است که می طلبد مسئولان امر، شناسایی و برخورد با این مافیا را در دستور کار قرار دهند.
افزایش قیمت مرغ نیز نتیجه حضور دلال ها در این بخش است اما در کنار سودهای آنچنانی واسطه ها، تولید کننده هایی را داریم که در حال نابودی هستند و برای ایستایی خود همچون ماهی در خشکی دست و پا می زنند و امیدشان همچنان به تدبیر مدیران است.
برای اینکه بتوانیم با معضلات و مشکلات این حوزه آشنا شویم به سراغ قدیمی ترین و بزرگترین مجتمع مرغداری جنوب کرمان رفتیم و دیدیم که مدیران این مجتمع هم از تسلط دلال ها بر بازار خوراک دام ابراز نگرانی کرده و خواهان حمایت دولت از مرغداری های این مناطق هستند.
**نوسانات قیمت مرغ متاثر از بازار سیاه خوراک دام است
مدیر مجتمع مرغداری هلیل جیرفت  اظهار داشت: بزرگترین مشکل این مجتمع نبود خوراک برای تامین غذای مرغ هاست که بازار سیاه بزرگی در این زمینه ایجاد کرده است.
جهانشاه جهانبخش افزود: مجتمع مرغداری هلیل در بخش جبالبارز جیرفت با اشتغالزایی 20 نفر و اعتبار سه میلیارد ریالی راه اندازی شد و امروز در زمینه تامین مرغ جنوب و شرق استان نقش مهمی را ایفا می کند.
وی با اشاره به نام گذاری شعار سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام حمایت از کالای ایرانی، گفت: با تولید محصولات داخلی به دنبال تحقق شعار سال و پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم اما طی 2 ماه گذشته در زمینه تامین خوراک دام به ویژه ذرت و سویا با مشکل مواجه شدیم و پیگیری زیادی در این زمینه انجام دادیم ولی نتیجه ای در پی نداشت.
این فعال اقتصادی ادامه داد: مجتمع مرغداری هلیل جیرفت در محیطی با زیربنای پنج هکتار شامل چهار سالن مرغداری است که در صورت حمایت مسئولان، از نظر زیر ساختی توسعه خواهد یافت و زمینه اشتغالزایی جوانان بیشتری را هم فراهم می کند.
جهانبخش با بیان اینکه غذای مرغداری از ذرت، سویا، کنستانتره و روغن تشکیل می شود، افزود: از روی اجبار مواد تشکیل دهنده خوراک مرغ را از دلال ها با قیمت زیاد تهیه می کنیم که این مساله با توجه به قیمت فعلی مرغ سبب بروز خسارات مالی شده و عملا توجیه اقتصادی این فعالیت را زیر سوال می برد.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده و امروز با مشکلات عدیده ای مواجه شده است گفت: این مجتمع مرغداری با 23 سال سابقه بدون دریافت هیچگونه تسهیلاتی بدون وقفه از ابتدا تاکنون فعال بوده و خدمات زیادی در این بخش ارائه کرده است اما امروز با توجه به تامین نشدن خوراک و فروش نرفتن تولیدات، تعدادی زیادی از مرغ ها تلف و خسارت مالی زیادی به مجموعه وارد شد از این رو نیازمند حمایت مسئولان هسیتم.
مدیر مجتمع مرغداری هلیل جیرفت گفت: قبلا خوراک این مجتمع از طریق اداره امور دام جنوب و شمال استان تامین می شد ولی در حال حاضر از دلال ها تامین می شود و از طریق بندر امام خمینی(ره) استان هرمزگان هم پیگیر خرید ذرت شدیم که این خوراک هم پس از واریز نقدی پول بعد از یک ماه تامین می شود و این بازه زمانی با توجه به اینکه یک مرغ طی 45 روز رشد می کند برای مجتمع مرغداری خسارت مالی داشته و بی فایده است.
جهانبخش با بیان اینکه دولت از طریق هزینه های جاری آب، برق و سوخت گرمایشی می تواند از فعال بودن واحدهای تولیدی مطلع شود، اظهار داشت: خوراک دام باید تحویل واحدهای تولیدی داده شود نه دلال هایی که فقط به فکر سود و بر هم زدن بازار عرضه و تقاضا هستند.
وی یکی دیگر از مشکلات مرغداری های جنوب کرمان را نبود کشتارگاه صنعتی برشمرد و گفت: فقدان کشتارگاه هزینه های را ایجاد می کند که بار سنگین مالی برای واحدهای تولیدی با فاصله مکانی زیاد دارد.
این فعال اقتصادی به سابقه زیاد مجتمع مرغداری هلیل اشاره کرد و افزود: با توجه به قدمت این مرغداری برای نوسازی و بروز شدن این واحد تولیدی نیاز به تسهیلات با نرخ کم داریم که امیدوارم با حمایت مسئولان، این مهم محقق شود.
**دولت از واحدهای تولیدی حمایت می کند
مدیر شرکت پشتیبانی امور دام جنوب استان کرمان نیز گفت: با تمام توان از واحدهای تولیدی حمایت و در زمینه بر طرف کردن مشکلات این بخش با روحیه جهادی تلاش می کنیم.
جواد شهریاری افزود: طی سال جاری افزون بر 500 تن ذرت، 200 تن سویا و 200 تن جو برای تامین خوراک طیور و دام در منطقه جنوب کرمان توزیع شده است.
وی ادامه داد: در زمینه حمایت از تولیدکنندگان داخلی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و انتخاب شعار سال، ماه گذشته یکهزار و 100 تن جو و 600 تن ذرت نیز در جنوب استان توزیع شد.
مدیر شرکت پشتیبانی امور دام جنوب استان کرمان با بیان اینکه در کل کشور توزیع نهاده ها متوقف شده است، اظهار داشت: واحدهای طیور و دام، خوراک خود را باید از بخش خصوصی تامین کنند.
وی ادامه داد: در صورت تغییر نوسانات بازار و بالا رفتن قیمت نهاده ها دولت وارد عمل می شود و از تولیدکنندگان حمایت می کند از این رو در شرایط فعلی بازار، تولیدکنندگان نیاز خود را باید از بخش خصوصی تامین کنند.
شهریاری تصریح کرد: در حال حاضر ذرت در بندر امام خمینی(ره) استان هرمزگان به نرخ دولتی ارائه می شود و واحدهای مرغداری می توانند ذرت مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند.
وی با بیان اینکه 12 مرغداری فعال در جنوب کرمان وجود دارد، عنوان کرد: با پیگیری انجام شده مقداری خوراک دام برای مجتمع مرغداری هلیل جیرفت تامین شده و همچنان پیگیر رفع مشکلات این واحد تولیدی هستیم.
**ضرورت راه اندازی کشتارگاه صنعتی در جنوب کرمان
مدیرکل دامپزشکی جنوب استان کرمان گفت: در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان راه اندازی یک کشتارگاه بزرگ صنعتی با تمامی استانداردهای بهداشتی در راستای تقویت امنیت غذایی مردم جنوب ضروری و حیاتی به نظر می رسد.
علی احمدی افزود: هم اکنون کشتارگاه مرغ در جنوب کرمان وجود ندارد و مرغ های تولیدی این منطقه به کشتارگاه مرکز استان منتقل می شوند.
وی عنوان کرد: پیگیر جذب سرمایه گذار برای راه اندازی کشتارگاه صنعتی هستیم تا بتوانیم این کمبود را جبران کنیم.
مدیرکل دامپزشکی جنوب استان کرمان تصریح کرد: سالانه بخش زیادی از گوشت مورد نیاز استان کرمان توسط دامداران شهرستان های جنوبی کرمان تامین می شود و در این زمینه سال گذشته 11 هزار راس دام سنگین و 800 نفر شتر به کشتارگاه کرمان ارسال شد و این نشان از ظرفیت بالای جنوب در زمینه تامین گوشت است.
وی بیان کرد: در حال حاضر سه کشتارگاه جیرفت، عنبرآباد و کهنوج در جنوب کرمان فعالیت می کنند و چهار شهرستان این منطقه شامل شهرستان های فاریاب، منوجان، رودبار جنوب و قلعه گنج فاقد هر گونه کشتارگاهی هستند.
احمدی ادامه داد: اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان با شهرداری های این شهرستان ها در زمینه ایجاد و راه اندازی کشتارگاه رایزنی کرده ولی تاکنون این مهم محقق نشده است.
وی با بیان اینکه متولی ایجاد کشتارگاه ها در شهرستان ها شهرداری و بخش خصوصی است اظهار داشت: با وجود رایزنی های زیاد توسط این اداره کل حتی یک ماشین سردخانه دار هم برای حمل گوشت در این شهرستان ها فراهم نشده است.
این مدیر دولتی با اشاره به اینکه اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان مسئول نظارت بهداشتی بر کشتارگاه ها است، تاکید کرد: این اداره کل تمامی تلاش خود را انجام داده است تا شاهد ارتقای کیفیت بهداشت کشتارگاه ها و زمینه ایجاد کشتارگاه های جدید فراهم شود.
وی گفت: در حال حاضر یک دکتر دامپزشک در کشتارگاه جیرفت و 2 کارشناس گوشت در کشتارگاه های عنبرآباد و کهنوج مشغول فعالیت هستند و تا پایان سال جاری این دو شهرستان هم به دامپزشک مجهز می شوند تا شاهد نظارت تخصصی بر کشتار دام در کشتارگاه ها باشیم.
احمدی تصریح کرد: نداشتن لیبل (برچسب) لیزری، سردخانه انجماد برای جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو، سیستم فاضلاب و فرسوده بودن ساختمان ها از مشکلات کشتارگاه های این منطقه است که پیگیر رفع این مشکلات هستیم.
با تمام توضیحاتی که داده شد واضح است که افرادی به عنوان واسطه یا همان دلال ها موجب ایجاد بازار سیاه خوراک دام شده اند و انتظار می رود دستگاه های نظارتی قبل از اینکه مرغداری های این دیار به تعطیلی کشیده شوند دست دلال ها را از این بازار کوتاه کرده تا آرامش به سیستم عرضه خوراک دام برگردد.
امیدواریم مسئولان مربوط، تدابیری را اتخاذ کنند تا مرغداری های منطقه بتوانند از تسهیلات حمایتی با بهره پایین برای تقویت و توسعه این مشاغل استفاده کنند در غیر اینصورت باید شاهد بیکاری تعداد زیادی از اهالی این خطه که در این مجتمع ها مشغول به کار هستند باشیم.
جنوب استان کرمان از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، رودبار، کهنوج، قلعه گنج، فاریاب و منوجان با جمعیت یک میلیون نفر تشکیل شده است.

 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/56686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیل راه 4 روستای قلعه گنج را مسدود کرد

برگزاری همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان

25 هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده تکمیل شدند

بررسی مشکلات کارخانه روغن نباتی گلناز با حضور مسئولین قضایی استان کرمان/گوش شنوا برای حل مشکل واحدهای تولیدی

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

معجزه استقلال خوزستان در سیرجان؛ 2گل بعداز 90

ناکامی قاچاقچی پوشاک در رودبار

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

کامبک توفانی استقلال خوزستان در سیرجان

آسو رستم مهارنشدنی در خط تهاجمی استقلال

درددل رانندگان از وضعیت نامناسب جاده شهر بابک به سیرجان + فیلم

عطرافشانی گلزار شهدای گرگان به مناسبت روز ارتش

گل گهر سیرجان 2 - 2 استقلال خوزستان/ آبی پوشان از شکست در کویر گریختند

73 هزار خیّر و حامی ایتام در کرمان

گلایه پورموسوی از گل‌گهری‌ها

بارش باران به یک بنای تاریخی در نرماشیر زیان رساند

افتتاح جشنواره پادکست «قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب» در کرمان

کام‌بک طوفانی استقلال خوزستان در سیرجان/ تساوی شهرآورد بی‌هوادار اما جذاب

آبخیزداری ومدیریت هفتاد میلیون متر مکعب روان آب در جنوب کرمان

گرامیداشت شهید حبیبی فر در گلزار شهدای زاهدان

گل‌گهر در دقایق تلف‌شده برد را با تساوی عوض کرد

گل‌گهر 2-2 استقلال خوزستان؛ جنون فوتبالی در سیرجان، کامبک پس از پایان 90 دقیقه!

تشکیل پرونده 96 شهید و 120 جانباز حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان

100 هزار میلیارد تومان طرح در کرمان در دست اجرا

تساوی بدون گل‌گهر و استقلال خوزستان در نیمه نخست

ازپُرآبی رودخانه‌های خشکیده تا سرریز شدن بند‌های خاکی کرمان

ازپُرآبی رودخانه های خشکیده تا سرریز شدن بندهای خاکی کرمان

بهره برداری از 25 هزار واحد مسکونی با پرداخت تسهیلات ساخت و مشارکت‌های مردمی

پلنگ ایرانی در قاب دوربین‌های تله ای رودبار

حضور فعال بیش از ٧٠ تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی کرمان

برنامه ریزی برای تولید نان کامل سبوس‌دار در کرمان

تصادفی که بزرگراه ‌شمالی ‌کرمان را مسدود کرد + فیلم و تصاویر

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هوای کرمان بارانی به همراه بارش تگرگ

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

ساختمان قدیم فرمانداری کرمان مرکز سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود

اعزام تجهیزات بالگردی، ادوات مهندسی و خودروهای امدادی به مناطق سیل‌زده‌ جنوب شرق کشور

آزمون‌های آموزش و پرورش به صورت الکترونیک برگزار می‌شوند

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خلاف قوانین است/چوب لای چرخ صنعت نگذارید

سارقان حوزه رفسنجان، در کرمان دستگیر شدند

امدادرسانی هلال احمر به بیش 1500 نفر متاثر از سیل کرمان

کشف طلاجات سرقت شده یک شهروند در کهنوج

بازگشایی محورهای سیستان و بلوچستان تا 48 ساعت آینده

حضور فعال بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محور‌های بارانی کرمان

زیرساخت های توسعه ای استان کرمان باید تقویت شود

اصلاح سیل بندهاوایجاددیواربتنی جلوی خسارت سیل درجنوب کرمان راگرفت

برنامه‌های 20‌گانه دستگاه‌های اجرایی استان کرمان چیست؟

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

برگزاری بیست و یکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان در کرمان