کرمان رصد

آخرين مطالب

کوهبنانی ثروتمند، با ایجاد گردشگری معدن اقتصادي

کوهبنانی ثروتمند، با ایجاد گردشگری معدن
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کرمان - نشریه برهان استان کرمان در تازه ترین شماره خود با انتشار یادداشتی به عنوان 'کوهبنانی ثروتمند، با ایجاد گردشگری معدن' به قلم عبدالرحیم عبدالکریمی به استفاده از ظرفیت های معدنی این شهرستان در راستای توسعه گردشگری پرداخته است.
در یادداشت این نشریه آمده است: منطقه کوهبنان منطقه معدن خیزی است که با توجه به موقعیت سوق الجیشی و کوهستانی بودن محل استقرار معادنش ، براحتی می تواند به قطب گردشگری معدن کشور تبدیل شود.
کوهبنان را روزگاری پر رونق ترین و آبادترین سرزمین ایالت کارمانیا می نامیدند سرزمینی که بسیاری از شهرهای بزرگ و پرهیاهوی آن روزها آرزو داشتند تا به پایش برسند، سرزمینی که خاستگاه و مبدا توتیا بود و آینه بطوریکه سیاحان و جهانگردان بسیاری از این دیار عبور کرده و مفصلا به ذکرخصوصیات آن پرداخته اند اما امروز دیگر هیچ اثری از آن سرزمین پر رونق و آباد نمانده است.
فقر و محرومیت که نتیجه بیکاری و نبود امنیت شغلی است در جای جای این شهر سرک می کشد و مردمان نجیبش هر روز یکی پس از دیگری دیار پدری شان را ترک می گویند.
جالب اینکه در روزگاری نه چندان دور و با کشف معادن زغال سنگ می رفت تا رونق گذشته به کوهبنان بازگردد، اما دریغ و افسوس که این مهم هرگز میسر نشد و شاید اگر در این ورطه برنامه ریزی درست صورت پذیرفته بود و مسئولان در آن دوره به فکر ایجاد صنایع پایین دستی صنعت زغال می بودند، کوهبنان امروز از بسیاری از شهرهای پر رونقی چون اصفهان و یزد جلوتر بود.
اما چند وقت پیش خبری کوتاه ولی جالب توجه، توسط رسانه ها پخش شد که صحبت از برنامه ریزی برای گردشگری معدن در کوهبنان به میان آورده بود ، خبری که شاید بسیاری از مردم ،صنعت گران، جوانان و حتی اصحاب رسانه براحتی از کنار آن عبور کردند در حالی که این موضوع می توانست و می تواند به عنوان مهمترین و درآمدزاترین پروژه گردشگری کشور مورد توجه قرار گیرد.
گردشگری معدن از جمله موضوعات جذب توریستی است که در چندسال اخیر مورد توجه تعدادی از کشورهای تولید کننده ثروت قرارگرفته است و جزو یکی از زیر شاخه های گردشگری ژئو توریست(توریست طبیعت،طبیعت گرد) محسوب می شود.
امروز کشورهایی چون آفریقای جنوبی ،شیلی، آلمان و آمریکا با سرمایه گذاری عظیم در این وادی ،شرایط پیوند میان انسان ،طبیعت و صنعت را ایجاد نموده و با فراهم آوردن زیرساختهای لازم و برنامه ریزی دقیق ، لذتی نو پدید را تقدیم انسان جسور جستجو گر و کنجکاو امروز نموده و ثروتی سرشار را برای کشورهای خود به ارمغان آورده اند به طور مثال ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻻ‌ﺕ ﻣﺘﺤﺪﻩ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﻣﻌﺎﺩﻥ ﻣﺘﺮﻭﮐﻪ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ استخراج طلا تبدیل به ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺟﺎﻟﺐ ﺗﻮﺟﻪ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮﺩﺷﮕﺮﯼ این کشور شده ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﻭﺭﻭﺩﯾﻪ ﻭ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﮐﻤﭙﯿﻨﮓ ﻭ ﮐﺮﺍﯾﻪ ﻭﺳﺎﯾﻞ ﻭ ﺗﺸﺖ ﻫﺎﯼ ﻃﻼ‌ﺷﻮﯾﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺳﺘﺤﺼﺎﻝ ﺍﺗﻔﺎﻗﯽ ﺫﺭﺍﺕ ﻃﻼ‌، ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻣﺎﻫﯿﮕﯿﺮﯼ چند برابر درآمد مناطق توریستی دیگر است.
همچنین در شیلی نیز سرمایه گذاری در معدن های متروکه زغال سنگ حتی تا عمق 700متری زمین، گردشگران زیادی را راهی این کشور کرده است.
به استان خودمان و به کوهبنان بازگردیم، منطقه کوهبنان منطقه معدن خیزی است که با توجه به موقعیت سوق الجیشی و کوهستانی بودن محل استقرارمعادنش ، براحتی می تواند به قطب گردشگری معدن کشور تبدیل شود.
شهرت کوهبنان در آن سوی مرزها و به خصوص در میان اروپایی ها با اندکی تبلیغ و برنامه ریزی صحیح و البته آماده سازی زیرساخت های لازم برای معدن و گردشگران، باعث خواهد شد تا خیل میلیونی گردشگران علاقمند به اکونومیست و ژئوتوریست به سوی کوهبنان و به تبع آن استان کرمان سرازیر شود وجود معادن باستانی و متروکه توتیا و معادن جور و واجور زغال سنگ موقعیتی ممتاز و استثنایی را نصیب کوهبنان ، مردم و مسئولانش کرده تا بتوانند با بهره برداری درست از این مهم ؛ چرخ های اقتصادی این شهرستان را به حرکت در آورد.
هر توریست و گردشگر هشت شغل جدید را ایجاد می نماید و کوهبنان را تبدیل به مهاجر پذیرترین شهرستان کشور می کند لذا ازمسئولان ارشد استان کرمان از جمله استاندار پرتلاش می خواهم تا اندکی هم توجهشان را معطوف شمال استان کرده و با همفکری و تلاش مسئولان دیگر ازجمله نماینده کوهبنان و زرند در مجلس شورای اسلامی مقدمات تبدیل کوهبنان و استان کرمان را به قطب گردشگری معدن خاورمیانه تبدیل کنند.
در این میان نکته قابل تامل تغییر ﮐﺎﺭﺑﺮﯼ ﺑخشی از معادن براﯼ ایجاد ﺟﺎﺫﺑﻪ ﻫﺎﯼ ﺍﮐﻮﺗﻮﺭﯾﺴﺘﯽ ﻭ ﮊﺋﻮﺗﻮﺭﯾﺴﺘﯽ می باشد به طوریکه می توان حتی محل اقامت موقت ، رستوران و استراحتگاه را در همان معادن متروکه ایجاد کرد.
ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﯿﺎﺯ ﮐﺸﻮﺭ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﺁﻓﺮﯾﻨﯽ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ ﺍﺯ ﻋﻘﺐ ﻣﺎﻧﺪﮔﯽ ﺍﺯ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﻫﺎﯼ ﺍﺧﯿﺮ ﺟﻬﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺯﻣﯿﻨﻪ، ﮊﺋﻮﺗﻮﺭﯾﺴﻢ ﻣﻌﺎﺩﻥ ﻭ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﺯﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺨﺮﺍﺟﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﻮﺭﯾﺴﻢ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﻭ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮﺍﻥ، ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ ﻣﻠﯽ ﻭ ﻣﺤﻠﯽ ﻗﺮﺍﺭ گیرﺩ و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺑﮑﺮ ﺑﻮﺩﻥ ﮐﺸﻮﺭ ﺍﺯ ﻟﺤﺎﻅ ﻣﯿﺮﺍﺙ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻭ ﭘﺪﯾﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﺟﺬﺍﺏ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﻏﯿﺮ ﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﭘﯿﺸﯿﻨﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻃﻮﻻ‌ﻧﯽ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﻣﻌادن ﻓﻠﺰﯼ ﻭ ﻏﯿﺮﻓﻠﺰﯼ ﻭ ﺍﺳﺘﺨﺮﺍﺝ ﺳﻨﮓ ﺗﺰﺋﯿﻨﯽ ﻭ ﮐﺎﻧﯽ ﻫﺎﯼ ﻗﯿﻤﺘﯽ موجود در کرمان ﺩﺭ ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﺗﻌﺪﺩ ﻣﯿﺮﺍﺙ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ در کشور، ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﻭ ﺑﻬﺎ ﺩﺍﺩﻥ ﺑﻪ ﻣﻌﺎﺩن ﻓﺮﺻﺘﯽ مغتنم است ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺷﺘﻐﺎﻝ ﺯﺍﯾﯽ ﻭ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ کشور عزیزمان ایران.
به هر صورت امیدواریم که مدیران و تصمیم گیران محلی، استانی و کشوری با بهره گیری از این موقعیت ، اشتغال پایدار و ثروت را نصیب مردم کوهبنان و کرمان کنند.
7420/ 5054

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/59551/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

پیش بینی بارش‌های سیل آسا در 21 استان/ هشدار زرد صادر شد

166 هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است

هشدار بارش شدید باران در 21 استان

وضعیت نامناسب بافت‌های فرسوده در شهرها

برداشتِ خوشه‌های طلایی گندم در منوجان

تعطیلی مدارس شهرستان زرند در روز چهارشنبه

مدارس زرند تعطیل شد

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

هشدار باران شدید در 21 استان کشور

سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند

بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان کشور همچنان ادامه دارد

هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این 21 استان تا پنجشنبه 6 اردیبهشت

آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید

اجرای حکم یک روزنامه‌نگار

70 درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد

نحوه پرداخت عوارض آلایندگی به شهرهای استان بوشهر صحیح نیست

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

استفاده از بند سنگی‌ها برای ذخیره سازی آب در بم پشت سراوان

نجات جان دو کودک گرفتار درسیلاب ورودی دادگستری زرند

هشدار شدید باران در 21 استان

آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر

هشدار باران شدید در 21 استان

نجات جان دو کودک در سیلاب ورودی دادگستری زرند

پیش‌بینی بارندگی شدید در رفسنجان

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

بارش شدید باران در روستاهای انار

بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و 837 هکتار است

انهدام باند سارقان مسلح در شهرستان منوجان

صبر ٨٤ روزه مردم کرمان برای رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان