کرمان رصد

آخرين مطالب

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد علمي

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /حیات بیگانه به یک موضوع جذاب برای پژوهش‌های سیاره‌ای تبدیل شده است و دانشمندان، احتمالاتی را مبنی بر وجود زندگی در بسیاری از سیاره‌ها مطرح می‌کنند.
جست‌وجوی حیات فراتر از زمین، دانشمندان را به کاوش در انواع زیستگاه‌های بالقوه سوق داده است که نه تنها در فهرست روبه‌رشد سیاره‌های فراخورشیدی شناخته‌شده قرار دارند، بلکه احتمال می‌رود در مکان‌های دیگری از منظومه شمسی نیز وجود داشته باشند.
به نقل از اسپیس، اولین انتخابی که به ذهن می‌رسد احتمالا مریخ است که برخی از دانشمندان معتقدند واحه‌هایی از آب مایع را زیر سطح بایر خود دارد. همچنین، کشف فسفین در جو زهره که یک شاخص احتمالی تجزیه بیولوژیکی است، بحث‌هایی را درباره این موضوع به راه انداخت که آیا حیات می‌تواند در ابرهای سیاره داغ و جهنمی وجود داشته باشد. علاوه بر این، دانشمندان دهه‌هاست به این موضوع فکر می‌کنند که آیا حیات می‌تواند در آسمان غول‌های گازی مانند مشتری وجود داشته باشد.
یکی از مکان‌هایی که تعداد کمی از دانشمندان آن را برای احتمال وجود زندگی در نظر گرفته‌اند، مجموعه حلقه‌هایی است که تاج مشتری را در بیرون از جو غول گازی قرار می‌دهند. این حلقه‌ها مانند حلقه‌هایی که دور همه غول‌های گازی منظومه شمسی ما قرار دارند، در واقع کمربندهایی هستند که عمدتا از ذرات یخ آب تشکیل شده‌اند. برخی از این ذرات به کوچکی دانه‌های شن و برخی دیگر به بزرگی کوه‌ها هستند.

کرمان رصد


دانشمندان به طور کلی معتقدند محیطی که می‌تواند زندگی را به شکل شناخته‌شده کنونی پشتیبانی کند، به سه مولفه کلیدی نیاز دارد. اولین مولفه، نوعی منبع انرژی است که معمولا از گرما و نور یک ستاره می‌آید و موجودات زنده می‌توانند برای فتوسنتز از آن بهره ببرند. دومین مولفه، مواد آلی هستند. این مواد، ترکیبات شیمیایی حاوی کربن هستند که ممکن است موجودات زنده را تشکیل دهند. سومین مولفه، آب مایع است. همه چیز از ماه گرفته تا دنباله‌دارهای دور ممکن است آب را به شکل یخ‌زده در خود داشته باشد اما برای گسترش حیات باید آب به صورت مایع باشد.
حلقه‌های دیدنی زحل را در نظر بگیرید. درون آنها، دو مولفه از سه مولفه لازم برای زندگی به آن صورتی که می‌دانیم وجود دارد. اگرچه حلقه‌های زحل ممکن است یک مکان بعید برای وجود مواد آلی به نظر برسند اما مأموریت «کاسینی»(Cassini) ناسا نشان داد که ترکیبات کربنی مانند بوتان و پروپان از درونی‌ترین حلقه زحل به جو غول گازی می‌ریزند.
مولفه سوم یعنی آب مایع یک قطعه گمشده از این پازل است. «متیو تیسکارنو»(Matthew Tiscareno) دانشمند سیاره‌شناسی در «مؤسسه جستجوی هوش فرازمینی»(SETI) گفت: شما مواد آلی دارید که در حلقه‌ها می‌افتند و نور خورشید هم وجود دارد اما اثری از آب مایع نیست. آب فراوان است اما به صورت یخ‌زده وجود دارد.
این باعث می‌شود وجود زندگی در هر یک از حلقه‌های منظومه شمسی که همگی بسیار دور هستند و سرمای آنها برای ذوب کردن یخ‌ آب بیش از اندازه است، به یک امکان دشوار تبدیل شود اما اگر حلقه‌هایی در یک منظومه ستاره‌ای دیگر وجود داشته باشند که به ستاره خود نزدیک‌تر هستند، گرمای خورشید می‌تواند آب مایعی را که به دنبالش هستیم فراهم کند.
دانشمندان به رغم همه تلاش‌های خود، هنوز حلقه‌هایی را در اطراف یک سیاره درونی چه در منظومه شمسی خودمان و چه در یک منظومه‌ دیگر پیدا نکرده‌اند. بنابراین، آنها فقط می‌توانند حدس‌های آگاهانه‌ای را درباره شکل این حلقه‌ها داشته باشند. به جای حلقه‌های آب-یخ که در اطراف مشتری یا زحل می‌یابیم، این حلقه‌های گرم‌تر ممکن است مجموعه‌ای از تخته‌سنگ‌ها باشند.
حفظ کردن آب به صورت مایع با توجه به شرایط فضای اطراف دشوار است. بدون جو، آب مایع به تبخیر شدن تمایل دارد. تیسکارنو خاطرنشان کرد: برای پایدار نگه داشتن آب مایع به جو نیاز است.
بسیاری از دانشمندان فکر می‌کنند که حیات ساده ممکن است میلیاردها سال پیش با سوار شدن بر سیارکی که به سیاره بسیار جوان‌تری برخورد کرده، به زمین رسیده باشد. این نظریه موسوم به «پانسپرمیا»(Panspermia) در سال 2023 تقویت شد. دانشمندان در آن زمان، یک ترکیب آلی موسوم به اوراسیل و یکی از اجزای آران‌ای را در نمونه‌ای یافتند که توسط ماموریت «هایابوسا 2»(Hayabusa2) ژاپن از سیارک «ریوگو»(Ryugu) به دست آمد. از سوی دیگر، تردیدهایی درباره این موضوع وجود دارد که این ترکیبات واقعا از خود سیارک‌ها منشا گرفته باشند.
حلقه‌ها به دلایل متعددی که مستقیما با جستجوی حیات مرتبط نیستند، برای ستاره‌شناسان بسیار جالب هستند.
1. آنها به ستاره‌شناسان امکان می‌دهند تا سیاره‌های میزبان خود را به روش‌های منحصربه‌فردی بررسی کنند. برای مثال، برخورد شهاب‌سنگ‌ها را به حلقه‌ها تماشا کنند.
2. بررسی حلقه‌های یک سیاره، اطلاعات بسیاری را درباره چگونگی تکامل آن ارائه می‌دهد. فقط شرایط خاصی می‌توانند به حلقه‌ها امکان دهند تا به ساختارهایی تبدیل شوند که ستاره‌شناسان می‌بینند.
3. حلقه‌ها قرص کهکشانی هستند. به عبارت دیگر، آنها تصاویر کوچکی از انواع قرص‌هایی هستند که منظومه‌های سیاره‌ای را ایجاد می‌کنند.
دانشمندان هنوز نمی‌توانند قرص‌های پیش‌سیاره‌ای تازه شکل‌گرفته را در اطراف ستاره‌های دیگر ببینند -حداقل نه با جزئیات زیاد- و همچنین نمی‌توانند یک ماشین زمان را برای مشاهده منظومه شمسی اولیه ابداع کنند اما قطعا می‌توانند حلقه‌های زحل را ببینند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/625267/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین کشف شد

رزین قابل بازیافت، صنعت چاپ 3 ‌بعدی را متحول می‌کند

فهرست کامل برگزیدگان سومین جشنواره پژواک

تشکیل کانون داوران حرفه‌ای استان کرمان

آغاز فعالیت خط تولید گیربکس CVT در ارگ جدید بم

افشاگری طرفداری در مورد پرونده فساد در فوتبال ایران؛ 700 سکه و حواله خودرو، میثاقی واقعا پول گرفته است؟

برگشت 15 درصد حقوق دولتی معادن به کرمان در قانون بودجه امسال

اهتزاز پرچم امام رضا(ع) در گلزار شهدا با طعم شعر رضوی

جلسه شورای راهبردی پایگاه‌های ملی و جهانی استان کرمان برگزار شد

تبرک پرچم امام رضا(ع) در گلزار شهدا با طعم شعر رضوی

محمدرضا گلزار در چند قدمی پادشاه NBA (عکس)

خورشیدگرفتگی 8 آپریل بر فراز رصدخانه ی La Silla واقع در شیلی

تولید هزار نانوحسگر روی یک دانه ماسه

راه اندازی بلوک زایمان بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) قم

شهرداری ارومیه نسبت به تملک بناهای تاریخی اقدام کند

بازسازی و رنگ آمیزی یک دستگاه لوکوموتیو مانوری در راه آهن کرمان

دوئل عشقی دو مرد بر سر زن صیغه‌ ای، قربانی گرفت

موج جدید بارش‌ ها، از این روز آغاز خواهد شد

زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ماه

اینشتین در مورد منطقه عجیب اطراف سیاهچاله‌ها درست می‌گفت

با کریمان کارها دشوار نیست

دستگیری عامل وقوع قتل در کرمان کمتر از 24 ساعت

کانون داوران حرفه‌ای در کرمان راه‌اندازی شود/ مطالبات صلح‌یاران را پیگیری می‌کنیم

ماجرای جنایت وحشتناک مرد دوزنه در جاده

جزییات جدید درباره تعطیلی آخر هفته

هواشناسی برای کرمان طوفان شن پیش‌بینی کرد

عامل وقوع قتل در کرمان کمتر از 24 ساعت دستگیر شد

دکتر ولایتی: حجم وسیع آثار پزشکی نشانگر تکاملِ اندیشه‌ورزی طب در جهان اسلام است

لزوم حرکت هنرمندان در مسیر اندیشه‌های تمدنی حضرت رضا(ع)

دانشگاه، خانه اندیشه حکمت‌مدار در علوم پزشکی است

تصویر روز ناسا؛ شفق شمالی آسمان

طرح جدید ناسا برای ساخت اولین موتور هیبریدی-الکتریکی موشک

رفع تعهد ارزی و بازگشت درصد عوارض دولتی معادن به استان کرمان

بیش از 35 درصد پرونده شوراهای حل اختلاف رفسنجان به سازش می رسد

میدان امام علی (ع) هرچه زودتر جایگاه اجتماعی و فرهنگی خود را پیدا کند

نشست تخصصی فلسطین در دومین جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای صبح | حضور چهره‌های سرشناس رسانه‌ای جهان در تهران

موج جدید بارندگی و سیل در افغانستان/ مرگ دست کم 47 نفر در فاریاب

پلیس زرند به بانوان محجبه شاخه گل اهدا کرد

عامل وقوع قتل در کرمان ظرف 24 ساعت دستگیر شد

عامل وقوع قتل در کمتر از 24 ساعت دستگیر شد

سرعت بخشی ساخت بزرگراه قلعه گنج کهنوج در جابه جایی تیرهای برق

لزوم اصلاح ماده 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب در بخش کشاورزی

کرمان میزبان فوتسالیست‌های ملی‌پوش ناشنوای ایران

پاسخ میراث فرهنگی زرند به انتقاد از مرمت نکردن قلعه تاریخی روستای فتح‌آباد علیا

انتقاد شدید فرماندار از وضعیت نانوایی‌ها در زرند

شهداد، باز هم گرم‌ترین صبح را در کشور تجربه کرد

راهکار تازه واشنگتن برای کمک به اسرائیل

دهکده 8000 ساله راز بقا پس از بلایای طبیعی را فاش می‌کند

وضعیت جوی استان کرمان در هفته جاری چگونه است؟

اعزام 2500 زائر اولی استان کرمان به مشهد