کرمان رصد

آخرين مطالب

در نشست خبری رییس سازمان هواشناسی کشور مطرح شد:

از پدیده هارپ تا ترسالی و پیش بینی بارش‌ها تا پایان سال علمي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: هارپ نقشی در هواشناسی ندارد لذا هارپ نه در زلزله تاثیری دارد و نه در تغییرات جوی.
به گزارش ایسنا منطقه کویر ، "داوود پرهیزکار" امروز چهارم بهمن ماه در نشست خبری در کرمان اظهار کرد: کرمان یکی از بزرگترین استان های کشور و از اقلیم متنوعی برخوردار است که منطقه کویری و کوهستانی دارد و همین تنوع اقلیمی باعث تولید انواع محصولات کشاورزی در استان شده و صیفی جات در فصل سرد در این استان کشت می شود.
وی افزود: به دلیل همین تنوع اقلیمی کار هواشناسی در استان از حساسیت بالاتری برخوردار است زیرا براساس نیاز کشاورزی استان باید در موضوعات متفاوت به آنها خدمات ارائه بدهیم.
پرهیزکار با اشاره به اینکه از سال 93 سامانه تهک(توسعه هواشناسی کاربردی) را راه اندازی کرده ایم، گفت: در این سامانه کاربران نهایی و نیازهای آنها را شناسایی می کنیم که به چه نوع داده و اطلاعاتی نیاز دارند و برای آنها تولید و از آسان ترین راه که برای آنها مقدور است، بفرستیم و حتی کمک کنیم از این داده ها چگونه در کار خود استفاده کنند که باعث کاهش خسارت های مالی و افزایش بهره وری شود.
وی با اشاره به طراحی گرفتن بازخوردها در این سامانه بیان کرد: در سال زراعی 95-94 موفق به مستندسازی در 11 استان شدیم که با استفاده از سامانه تهک بیش از 422 میلیارد تومان ارزش افزوده در حوزه کشاورزی ایجاد شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در سال زراعی 96-95 در 17 استان مستندسازی و رقمی نزدیک به یک هزار میلیارد تومان ارزش افزوده در حوزه کشاورزی ایجاد شد.
وی افزود: در سال 97-96 نیز در 21 استان بیش از یک هزار و 500 میلیارد تومان ارزش افزده ایجاد شد و این در حالی است که اعتبارات سازمان هواشناسی و استان ها حدود 200 میلیارد تومان است.
پرهیزکار گفت: یکی از وظایف سازمان هواشناسی هشدار سریع است که به هواهای مخرب و بلایای جوی برمی گردد که بخش زیادی از بلایای جوی قابل پیش بینی است و بخش دوم واکنشگر است که چه اقداماتی باید صورت بگیرد که خارج از محدوده سازمان هواشناسی از جمله حوزه جهاد کشاورزی است و در 4 سال اخیر این اتفاق افتاده و هماهنمگی خوبی داشته ایم.
وی در ادامه درباره تغییر اقلیم با اشاره به اینکه دمای دنیا یک درجه و دمای ایران دو درجه افزایش پیدا کرده، گفت: براساس سناریوهای تغییر اقلیم، اگر فرآیند تولید گاز دی اکسیدکربن متوقف نشود، در سال 2100 دمای منطقه خاورمیانه و ایران بین 5 تا 7 درجه بیش از دوره پیش از صنعتی خواهد شد و بسیاری از سکونتگاه ها را از دست خواهیم داد.
پرهیزکار بیان کرد: اگر کشورهایی که پیمان پاریس را مبنی بر کاهش گازهای گلخانه ای امضاء کرده اند، به قول خود وفادار باشند، شرایط در حالت کنونی تا 2030 باقی خواهد ماند و بعد از آن روند کاهشی خواهد داشت و شرایط بهتر خواهد شد.
وی ادامه داد: تغییر اقلیم پدیده خزنده و کندی است و خیلی محسوس نیست و زمانی همه باخبر می شوند که اتفاق افتاده است.
رییس سازمان هواشناسی کشور در بخش دیگری از سخنانش درباره پدیده هارپ اظهار کرد: هارپ وجود دارد اما هدف آن بررسی جنگ های الکترونیکی و مخابراتی بوده و امریکا این پروژه را برای جنگ الکترونیکی در روزهایی که بخواهند در جایی عملیات انجام بدهند، دنبال کرد و در این راستا روی لایه ای در جو که یون ها تمرکز پیدا می کنند و ضخامت آن متغیر است، متمرکز شدند که با امواج الکترونیکی می توان آن را تغییر داد و این هارپ است.
وی افزود: هارپ نقشی در هواشناسی ندارد و در براقراری ارتباطات و سیستم های مخابراتی موثر است البته انرژی در طول مسیر میرایی دارد و که انرژی آزاد شده در این زمینه نمی تواند در جو انرژی بالای امواج هواشناسی را تحت تاثیر قرار بدهد لذا هارپ نه در زلزله تاثیری دارد و نه در تغییرات جوی.
پرهیزکار با اشاره به شایعات درباره تاثیر هارپ در جو ایران گفت: در ایران در سال زراعی جاری تاکنون ترسالیداریم و این نشان می دهد هارپ کاره ای نیست.
پرهیزکار در ادامه افزود: کار هواشناسی کار علمی است و طی سال های اخیر و در دولت تدبیر و امید موفق شدیم توان پردازشی سازمان را به حدود 14 ترافلاپس(14 ضربدر میلیون میلیون عمل در ثانیه) ارتقاء بدهیم و امروز توان پردازشی جواب می دهد و در برنامه های آینده باید به رتبه پتافلاپس ارتقاء پیدا کند که هزار برابر این عدد است.
وی تصریح کرد: ایجاد این زیرساخت ها و برگزاری دوره های آموزشی کمک کرده که امروز از یک فناوری روز دنیا در کشور صحبت کنیم که به آن دست یافتیم و در آینده نزدیک اجرا می کنیم و آن فناوری ساخت مدل جهانی هواشناختی تحت عنوان گردش کلی جو از آن یاد می شود و این فناوری در اختیار کشورهای توسعه یافته است و حدود 10 کشور از آن بهره مند هستند.
رییس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: علی رغم محدودیت های اعتباری شدید در حوزه عمرانی، به نیروی انسانی توجه کردیم و معتقدیم محور توسعه هر سازمان نیروی کارشناسی است که به درستی از آن به عنوان سرمایه انسانی یاد می شود و طی 5 سال گذشته بیش از یک میلیون نفر ساعت برای کمتر از 3 هزار نفر برگزار کردیم و موجب افزایش سطح دانش و توان کارشناسی شد.
وی تصریح کرد: تعداد نیروهای کارشناسی در سازمان کم است و این از مشکلات ماست و تقریبا 50 درصد پست های سازمان خالی است و سازمان استخدامی کشور قول هایی داده که مجوز 850 نفر را به ما بدهند تا نیروهای جدید را گرفته و مشکل موجو در سراسر کشور که کرمان نیز درگیر آن است، حل کنیم.
پرهیزکار بیان کرد: کمبود اعتبارات همیشه سازمان هواشناسی را آزار داده و علی رغم افزایش های نسبی که در اعتبارات هواشناسی داده شده، کمبود اعتبار شدیدا این سازمان را آزار می دهد به ویژه زمانی که نرخ ارز تغییر دارد، زیرا خریدهای ما کاملا ارزی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راه اندازی مرکز ملی خشکسالی و مرکز ملی گرد و خاک در دولت تدبیر و امید اظهار کرد: مرکز ملی گرد و خاک در خوزستان شکل گرفته و کار ملی انجام می دهد و در آینده منطقه جنوب غرب آسیا را تحت پوشش مطالعات و پایش و پیش بینی قرار خواهد داد و مرکز خشسالی نیز در صورتی که با سازمان جهانی هواشناسی به رسمیت برسد، موضوع را در غرب آسیا مورد مطالعه قرار می دهد.
این مسوول اظهار کرد: خشکسالی در ایران مسبوق به سابقه است زیرا در منطقه خشک و نیمه خشک قرار داریم و خشکسالی جزو ذات منطقه است، اما آنچه که موجب تعجب است و این موضوع را برجسته کرده، طی 11 سال گذشته میانگین بارش سالانه کشور یا در حد نرمال، یا زیر نرمال بوده و دو سال خشک شدید داشته ایم و در 11 سال گذشته کشور هیچ سال پربارشی را شاهد نبوده است.
وی تصریح کرد: میانگین بارش سالانه کمتر از یک سوم میانگین جهانی است، حتی اگر سال پربارشی داشته باشیم، در آب با چالش روبه رو هستیم و باید با دقت بالایی در مدیریت و مصرف آب برخورد کرد.
رییس سازمان هواشناسی کشور در ادامه گفت: در سال زراعی گذشته حدود 28 درصد بارش زیر نرمال داشتیم و یکی از 5 سال خشک ما در 50 سال گذشته بود و علت این است گرمایش جهانی اثرات خود را در منطقه خاورمیانه و ایران به شکل کاهش بارش و افزایش دما نشان داده است. 
وی افزود: بررسی نشان می دهد میانگین بارش سالانه کشور در 50 سال گذشته بیش از 50 میلیمتر کم شده و دما بیش از 2 درجه افزایش پیدا کرده و با این افزایش دما پتانسیل تبخیر و تعرق افزایش پیدا می کند و آب در دسترس کمتر می شود و یک پدیده هواشناختی تبدیل به پدیده اجتماعی شده و برخوردهایی را در حوزه آب شاهد هستم.
پرهیزکار بیان کرد: بخش بزرگ تری از مشکل آب مربوط به مدیریت در سال های گذشته است که بیش از توان اقلیمی هر منطقه توسعه انجام داده ایم که در این شرایط شاهد بخش هایی هستیم که از بین رفته و جایی که توسعه ایجاد شده، در معرض خطر نابودی قرار گرفته مانند دریاچه ارومیه.
وی تصریح کرد: امکان تبدیل شدن دریاچه ارومیه به یک چشمه گرده نمکی که بسیار خطرناک تر از گرد و خاک است، وجود دارد و اگر این گرد نمک بلند شود، باغات اطراف آن را از بین می برد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری وضعیت بارش نسبت به سال گذشته خیلی بهتر شده، بیان کرد: اما نسبت به بلندمدت در برخی از استان ها همچنان مشکل داریم و آخرین گزارش تا روز گذشته میزان بارش کل کشور 118 میلیمتر بوده که سال آبی گذشته در مدت مشابه 39 میلیمتر بوده است.
وی افزود: بارش امسال نسبت به بلندمدت کشور 22 درصد بوده و نسبت به سال گذشته 203 درصد بالاتر و استان کرمان تاکنون 26.4 میلیمتر بارندگی داشته که سال قبل 8 میلیمتر بارش داشته و نسبت به بلندمدت کاهش 50 درصدی بارش دارد اما افزایش بارش در استان تاکنون نسبت به سال قبل 231 درصد است.
پرهیزکار اظهار کرد: پربارش ترین استان تا روز گذشته ایلام بوده که نسبت به بلندمدت 125 درصد افزایش بارش دارد و کم بارش ترین، استان سیستان و بلوچستان با 88 و نیم درصد کم بارشی نسبت به بلندمدت است.
رییس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: پیش بینی بارش ها ها برای استان کرمان در بهمن ماه در حد نرمال است، اسفند زیر نرمال، فروردین نرمال و اردیبهشت بالای نرمال پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه کشور در اسفند بیشترین کم بارشی را در شمال غرب و بخش های غربی و جنوب شرق و جنوب کشور خواهد داشت، گفت: از نظر دمایی در بهمن و اسفند کرمان یک تا دو درجه دما بالای نرمال و فروردین و اردیبهشت در حد نرمال خواهد داشت.
پرهیزکار با اشاره به اینکه پیش بینی است بخشی از کم بارشی در بهمن ماه در استان کرمان جبران شود، افزود: امیدواریم زمستان کرمان در بهمن زمستانی کند.
وی در ادامه درباره بارورسازی ابرها گفت: بارورسازی از نظر علمی و تئوریک مورد قبول است اما اختلافی با حوزه ای که این کار را انجام می دهد وجود دارد و می گوییم بارورسازی راه چاره برای برطرف کردن کم بارشی نیست زیرا آبی از آن استحصال نمی شود و سرجمع رقم بسیار ناچیزی در بارش کل می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بعضا اگر بدون داشتن اطلاعات خردفیزیکی ابر این کار را انجام بدهیم، نتیجه عکس خواهد داشت و ابر عقیم خواهد شد، تصریح کرد: بررسی نشان داده بارورسازی ابرها عدد قابل توجهی به ماینگین بارش سالانه اضافه نمی کند و فقط توقع را در سطح جامعه افزایش می دهد لذا باید کنار گذاشته شده و به مدیریت منابع آب و مدیریت مصرف آب توجه کرد.
وی در پایان درباره تاثیر وضعیت جوی و خسارت سرما به محصول پسته استان کرمان در سال زراعی گذشته گفت: موج گرمایی عظیمی در پایان سال گذشته آمد و با سرد شدن هوا در بهار به پسته کرمان آسیب زد و حفاطت از درخت در ماندگاری طولانی وضعت دمایی سخت است و باید به شیوه هایی رسید که برای این مسئله در بلندمدت راهکار پیدا کرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/74947/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هفته هجدهم لیگ برتر هندبال مردان؛ میزبانی مسی‌ها از نفت و گاز در کرمان

امدادرسانی هلال احمر به 250 نفر گرفتار در سیل استان کرمان

شکایت عجیب گل‌گهر از افشین پیروانی!

واژگونی اتوبوس مسافربری در یزد حادثه ساز شد

کنایه سنگین نماینده مجلس به رئیسی درباره قیمت دلار

رئیسی اسرائیل را تهدید به پاسخ شدیدتر کرد

هشدار قرمز هواشناسی در جنوب کرمان بدون تلفات جانی/ سیل امسال خسارت کمتری داشته است

شکایت دادستان سیرجان از پیروانی به دلیل انتخاب یک رستوران!

راه اندازی هیئت صلح جانبازان

گلدان گیری و مقدمات تولید نهال در جنوب کرمان

ثبت یک شکایت عجیب از مدیر تیم پرسپولیس!

محموله‌های بسته غذایی بنیاد مستضعفان به مناطق سیل‌زده کرمان اعزام شد

واکنش معنادار تحلیلگر ترکیه‌ای ازنبوغ ایرانی مقابل هیاهوی اسرائیل

کشف بیش از 128 میلیارد کالای قاچاق در طرح 3 روزه پلیس کرمان

برنامه ریزی برای راه اندازی ساخت اتاق اتوبوس و تریلی در واگن سازی زرند

نجات کودک غرق شده در سیلاب

30 توزیع مشترک جهیزیه در کرمان توسط کمیته امداد و ارتش

نجات کلیه افراد مفقود شده در اثر سیلاب‌های جنوب کرمان

انهدام باند سرقت احشام با کشف 8 مورد سرقت

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

جیرفت بیشترین بارش استان کرمان را به خود اختصاص داد

وضع برخی از قوانین، موجب سنگ اندازی در تولید می‌شود

سیل در کمین 1200 روستا در سیستان و بلوچستان

شناسه دار شدن بیش از 3 هزار هنرمند زرندی در سامانه وزارت میراث فرهنگی

تخریب مزارع کشاورزی جیرفت توسط سیلاب

تخریب مزارع کشاورزی جیرفت بر اثر سیلاب

آخرین وضعیت محورهای مواصلاتی جنوب استان کرمان

٣ مفقودی سیل جنوب کرمان پیدا شدند

آسیب سیلاب به دیوارحایل و کناره بندی رودخانه ملنتی جیرفت

باران راه ارتباطی 38 روستای جبالبارز وساردوئیه را مسدود کرده است

سیستم قضایی آماده شنیدن مشکلات واحدهای تولیدی است

احداث مجتمع فرهنگی، رفاهی در محور راور_دیهوک

انگشت‌های اتهامی که به سمت سعید آقاخانی، جواد عزتی و محسن تنابنده گرفته شد

انگشت‌ اتهامی که به سمت سعید آقاخانی، جواد عزتی و محسن تنابنده گرفته شد/ صداوسیما عذرخواهی کند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است

دلیل عجیب و متفاوت یک مرد برای خفه کردن همسرش

شناسه دار شدنبیش از 3 هزار هنرمند زرندی در سامانه وزارت میراث فرهنگی

سیل جان 3 دختر را در کرمان گرفت / آخرین خبر از سرنوشت دختران

خسارت 57 میلیاردی سیل به راه‌های جنوب کرمان

سرمربی یونانی با یک خبر بد به سیرجان برگشت!

معرفی فرصت های سرمایه گذاری کیش از رسانه ملی

سرهنگی: اجرای دقیق قوانین مناطق آزاد باعث حفظ و جذب سرمایه گذاران و جلوگیری ازخروج آنان از کشور می شود

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

سیراب شدن کویر کرمان در بهار

جاده جیرفت - بلوک بازگشایی شد

وضع برخی قوانین موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود

دستگیری مخلان نظم و امنیت عمومی در ماهان

تبادل توافق نامه احداث مجتمع رفاهی در محور راور - دیهوک

رفسنجان، طولانی ترین مسیر کاروان پیاده روی صادقیه در کشور را اجرا می کند