کرمان رصد

آخرين مطالب

رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

هرگز با آب سرد افطار نکنید علمي

هرگز با آب سرد افطار نکنید

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید ادامه داد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تند خوری و در هم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری تر. متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی های سرد و حتی میوه است که این در هم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه داری را از بین می برد و باعث کسالت می شود.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر "محمد ستایش" درباره توصیه های طب سنتی برای روزه داران گفت: توجه به یک سری توصیه ها و نکات زیر می تواند به یک روزه داری سالم کمک کند و افراد بیمار بیماران مزمن که تحت درمان های طبی هستند قبل از اقدام به روزه داری حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی با بیان اینکه مزاج های گرم و تر و نیز سرد و تر از روزه داری بهره بیشتری می برند و مزاج های خشک به خصوص در فصول گرم و یا برخی مشاغل خاص برای تحمل بهتر و پیشگیری از بروز بیماری، نیازمند تدابیر خاص هستند اظهار کرد: در لحظه افطار توصیه می شود ابتدا افراد روزه خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین مثل شربت زعفران، آب جوش و خرما یا کمی شیر با عسل باز کنند تا معده آمادگی لازم برای هضم را پیدا کند و بعد به فاصله کوتاهی وعده افطار را میل کنند.
ستایش با تاکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید ادامه داد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تند خوری و در هم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری تر. متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی های سرد و حتی میوه است که این در هم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه داری را از بین می برد و باعث کسالت می شود.
رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه میوه یا آب میوه را حداقل یک ساعت و نیم بعد از افطار میل کرده تا مزاحمتی برای هضم غذا نباشد افزود: خوردن وعده سحری حتماً توصیه می شود اما غذاهایی مثل سرخ کردنی ها، غذاهای خیلی چرب و خیلی شیرین، فست فودها، نوشابه ها و نوشیدنی های صنعتی، چای پررنگ، قهوه، روغن های جامد، مواد خیلی تند و شور مناسب وعده سحری نیستند و ضمن زیاد کردن تشنگی در روز، ممکن است نشاط روزه دار را هم کم کنند.
وی ادامه داد: برای تحمل بهتر تشنگی علاوه بر رعایت نکات فوق، به تناسب ذائقه و مراعات بیماری زمینه ای می توان از ترکیباتی مثل ماءالشعیر طبی، جلاب (شربت زعفران) طبی، شربت لیمو و نارنج، شربت سکنجبین با کمی تخم خرفه، آب میوه های طبیعی، خیسانده برگ هلو و زردآلو (با رعایت فاصله زمانی از غذا) ، شربت تخم شربتی(بالنگو) استفاده کرد.
ستایش با اشاره به اینکه برای روزه دارانی که از برخی بیماری های رایج گوارشی مثل ضعف هضم، نفخ، ترش کردن معده و ... رنج می برند برای کاستن از این علائم هیچ چیز به اندازه ترک عادات ناپسند و رعایت اصول صحیح خوردن و آشامیدن که به برخی از آن ها اشاره شد مؤثر نیست افزود: در هر حال با مشورت پزشک متخصص طب سنتی می توان از برخی دستورات ساده گیاهی نیز بهره برد.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

2 محصول دانش بنیان در دانشگاه جیرفت رونمایی شد

با پول دخانیات چه کارهایی در کشور می‌توان انجام داد؟

لزوم تعدیل خواسته‌های حوزه سلامت با شرایط اقتصادی و توان خانواده‌ها/آخرین وضعیت طرح نسخه نویسی الکترونیکی در کرمان

بیش از 30 درصد آزمون های پیام نور کرمان الکترونیکی برگزار می شود

لزوم برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت دانش آموزان

کارآفرینان در رونق تولید پیشگام هستند

افتتاح بیمارستان جایگزین شهید باهنر با حضور وزیر بهداشت/ گلایه و انتقاد ازعدم پیشرفت کارخانه پلاسمای خون کرمان

پژوهش، گذرگاه رفع چالش ها

دانشگاه پیام نور رفسنجان صاحب نیروگاه خورشیدی می شود

1600 دانشجو در دانشگاه پیام نور مرکز رفسنجان تحصیل می کنند

هزینه درمان یک بیمار مبتلا به ایدز 4 میلیارد تومان است

مرکز نوآوری تکنولوژی‌های پیشرفته ساختمانی جهاد دانشگاهی کرمان افتتاح شد

مرکز نوآوری تکنولوژی‌های پیشرفته ساختمانی دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی استان کرمان افتتاح شد

ایجاد چهار مرکز نوآوری در دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان

باید نیاز بازار و جامعه را از طریق علم و فناوری برطرف کرد

فرودگاه کرمان فروچاله خواهد شد؟/ با بیان مشکلات برچسب می خوریم

آموزش زبان خارجی مغفول مانده در نظام آموزشی- معصومه قطب الدینی*

بخشیدن زیباست...

زیست بوم جدید ارتباطی برای روابط عمومی ها فرصت ساز است

180 پیوند عضو در کرمان انجام شده است

58 هزار نوآموز بدو ورود به دبستان در کرمان سنجش می شوند

کنترل فشار خون می‌تواند 30 درصد در کاهش مرگ و میر موثر است

فشار خون قاتل خاموش است/مردم گول تاجران سلامت را نخورند

هرگز با آب سرد افطار نکنید

دانشگاه های جیرفت طرح پژوهشی مشترک اجرا می کنند

دشت «ریواس»-شهربابک

تداوم ناپایداری های جوی در استان/ احتمال طغیان رودخانه ها

محقق کرمانی جایگزینی مناسب در تولید سیمان کشور ابداع کرد

پیش بینی بارش پراکنده در شرق استان/ کاهش دما از فردا

توسعه کشورها در دست معلمین است

مراکز رشد دانشگاه پیام نور کرمان تقویت می شود

215میلیارد ریال به صندوق پژوهش و فناوری کرمان اختصاص یافت

اختصاص بیش از 210میلیارد ریال اعتبار به صندوق پژوهش و فناوری استان

کلنگ ساخت مدرسه 9 کلاسه خیرساز در شهر بم به زمین خورد/ مشارکت 5 میلیاردی موقوفه مرحوم امین در رفسنجان

تشکیل دبیرخانه پیگیری پیام رهبری در رابطه با گام دوم انقلاب در جهاددانشگاهی کرمان

کولرهای آبی ریسک خطر برق گرفتگی را بالا می‌برند

مالچ پاشی خوب است یا بد؟

استاد دانشگاه :شاهنامه به بیش از 30 زبان دنیا ترجمه شده است

ثبت 50 هزار نسخه الکترونیکی در کرمان

ارتباط رسانه‌ها با پارک‌های علم و فناوری راه گشای موانع تولید خواهد بود

کیست 7.5 کیلویی تخمدان از بدن زن 54 ساله خارج شد

تفاهم نامه همکاری پارک علم و فناوری و خانه صنعت کرمان منعقد شد

اولین همایش ملی «رسانه‌های نوین و شکل دهی نهادهای اجتماعی» در کرمان برگزار خواهد شد

امضاء تفاهم نامه همکاری مشترک پارک علم و فناوری کرمان و خانه صنعت، معدن و تجارت

مشخص نبودن متولی تحقیقات؛ شایع ترین مشکل نظام تحقیقاتی کشور

اعطای جایزه افضلی پور در راستای اشاعه فرهنگ ایثار و انسان‌دوستی است

مجاهدت در عرصه علمی به حل مشکلات اقتصادی کمک می‌کند

بارش پراکنده در شمال و غرب استان/ باد شدید در شرق

شرکت های دانش بنیان شتاب دهنده رونق تولید

یک دستگاه صنعتی توسط محققان مجتمع مس سرچشمه اختراع شد