کرمان رصد

آخرين مطالب

در آستانه ماه مهر

سایه مدارس کپری بر سر دانش آموزان/ شهر کرمان کمبود مدرسه دارد فرهنگي

سایه مدارس کپری بر سر دانش آموزان/ شهر کرمان کمبود مدرسه دارد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کرمان – تکاپوی مردم برای آماده کردن فرزندانشان برای ورود به مدارس هر روز بیشتر می شود اما هنوز هم مشکلاتی از جمله کمبود کلاس های درس، وجود مدارس غیرمقاوم و کلاس های کپری و چادری وجود دارد.
 از ابتدای سال جاری تلاش برای حذف مدارس خشت و گلی، چادری و کپری در استان کرمان دو چندان شده است، طبق بررسی های صورت گرفته در شهرستان های مختلف از جمله ریگان، فهرج، رودبار جنوب و راور اقداماتی نیز در راستای توسعه مدارس انجام شده است که می توان به ساخت و ساز مدارس جدید، جایگزینی برخی از کلاس های چادری و کپری با کانکس و حذف برخی مدارس غیرمقاوم و احداث ساختمان های جدید اشاره کرد اما به نظر می رسد هنوز استان کرمان در راستای رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد.
در سال تحصیلی جدید 29 هزار کلاس درس و هفت هزار و 680 مدرسه دولتی و 916 مدرسه غیر دولتی فعالیت می کنند و حدود 625 هزار دانش آموز در این مدارس مشغول به تحصیل می شوند
هنوز هم کلاسهای کپری، چادری و کانکسی و غیر مقاوم در مناطق مختلف استان کرمان قابل مشاهده است.
در سال تحصیلی جدید 29 هزار کلاس درس و هفت هزار و 680 مدرسه دولتی و 916 مدرسه غیر دولتی فعالیت می کنند و حدود 625 هزار دانش آموز در این مدارس مشغول به تحصیل می شوند.
اما مشکلاتی از جمله وجود روستاهای دور افتاده و فاصله زیاد مناطق جمعیتی در برخی از مناطق مانند جنوب و شرق کرمان، محرومیت، مهاجرت به دلیل خشکسالی و تغییرات جمعیتی و گاه کمبود اعتبار تعدادی از این دانش آموزان را چالش مواجه کرده است.

تعداد مدارس کپری و غیر مقاوم کاسته شده اما همچنان وجود دارند
در حالیکه مسئولان دولتی از حذف مدارس خشت و گلی و کپری در کرمان خبر می دهند اما نمایندگان مجلس در مصاحبه با رسانه ها از وجود مدارس غیرمقاوم و کپری سخن می گویند هر چند که اکثرا بر این امر هم صحه می گذارند که از تعداد این مدارس کاسته شده است.
ضروریاتی مانند ایجاد مراکز شبانه روزی در مناطق محروم برای پوشش تحصیلی عشایر و روستاهای دور افتاده و جلوگیری از ترک تحصیل یکی از درخواست های مهم از سوی تعدادی از فرمانداران شهرستانهای شرق و جنوب استان کرمان است.
بازی با واژه ها برای توجیه وجود کپرها
اما بازی با واژه ها هم هنوز ادامه دارد و سعی می شود با استفاده از تعریف واژه ها، وجود کلاسهای کپری به صورت کلی انکار شود. به طور مثال گفته می شود مدرسه کپری وجود ندارد اما شاید کلاس کپری داشته باشیم.
کپرنشینی جزیی از فرهنگ مردم جنوب کرمان است و اگر استفاده از این سازه همچنان وجود دارد به دلیل تمایل مردم به زندگی در این کپرهاست!
همچنین دستگاههای مرتبط با ساخت و ساز در مناطق روستایی و محروم به صورت عجیبی اصرار دارند که کپرنشینی جزیی از فرهنگ مردم جنوب کرمان است و اگر استفاده از این سازه همچنان وجود دارد به دلیل تمایل مردم به زندگی در این کپرهاست!
در حال حاضر آمار دقیقی از کلاسهای کپری و مدارس خشت و گلی در استان کرمان وجود ندارد و باید منتظر آغاز سال تحصیلی باشیم تا ببینیم عملا این مدارس از چرخه آموزش استان کرمان حذف شده اند یا خیر.
اما حداقل اینکه طبق اعلام روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان29 مدرسه کپری در استان کرمان وجود دارد که دلیل این امر هم عشایری و یا دور افتاده بودن به دلیل ماهیت منطقه ای این مکان ها عنوان شده است.

نمایی از محرومیت در کلاسهای درختی و کپری
اما حداقل مطابق با شواهد تا پایان سال تحصیلی 97- 98 با بررسی میدانی در شرق و جنوب استان کرمان و مطابق با مصاحبه های مسئولان محلی وجود مدارس کپری و حتی درختی قابل مشاهده بود، مدارسی که به جز یک زیلو زیر پای دانش اموزان یک تخته سیاه و یک صندلی برای معلم چیز دیگری نداشتند.
از جمله این مدارس مدرسه مدرسه جعفرآباد در شهرستان رودبار جنوب بود که معلم این مدرسه در گفتگو با مهر محرومیت منطقه را عامل وجود مدارس و یا همان کلاسهای کپری عنوان کرد.
وی فاصله این مدرسه با یک کلاس درس که شامل یک درخت و یک کپر دست ساز توسط دانش آموزان و والدینشان می شد را از شهر رودبار 70 کیلومتر اعلام کرد و افزود: دانش آموزان با محرومیت شدید اقتصادی خانواده هایشان مواجه هستند و به دلیل اینکه در این حوالی مدرسه وجود ندارد، کلاس درس زیر سقف این کپر که توسط خود دانش آموزان احداث شده فعال است.
به دلیل اینکه در این حوالی مدرسه وجود ندارد، کلاس درس زیر سقف این کپر که توسط خود دانش آموزان احداث شده فعال است
وی گرما، سرما، حیوانات موزی، باد و خاک و کمبود شدید امکانات را از مشکلات چنین مدارسی عنوان کرد و بیان داشت: پراکندگی بالای جمعیت و کمبود شدید زیر ساخت و مهاجرت مردم به دلیل خشکسالی باعث می شود چنین مدارسی شکل بگیرند و البته فقط در جعفرآباد نیز این مدارس دیده نمی شود.
این معلم احداث مجتمع های آموزشی را راهکار رفع این مشکل دانست و گفت: بسیاری از دانش آموزان همین مدرسه کانکسی هم برای رسیدن به این درخت هر روز چند کیلومتر راه طی می کنند.
نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس نیز با اشاره به اینکه اقدامات زیادی برای توسعه فضاهای آموزشی انجام شده اما هنوز مشکلاتی وجود دارد به خبرنگار مهر گفت: نمی توان وجود این مدارس را در مناطق دور افتاده و یا گاه در روستاهای فاقد امکانات در نزدیکی مراکز شهری را منکر شد.
احمد حمزه گفت: اینکه گفته شود سازه های کپری جزوی از فرهنگ مردم محسوب می شود و وجودشان نشانه محرومیت نیست اشتباه است چون ما در برخی از مدارس بزرگ جنوب کرمان شاهد وجود مدارس شش کلاسه کانکسی هستیم که قابل قبول نیست.
وی خواستار توسعه فضای آموزشی و حذف مدارس کپری و چادری در همه شهرستانهای جنوب کرمان شد و گفت: همه دانش آموزان استان باید از شرایط استفاده از امکانات حداقلی برخوردار باشند.

مدارس سنگی در مناطق عشایری وجود دارد
فرماندار ریگان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته در شهرستان و همکاری مسئولان چند مدرسه در شهرستان در سال جاری مورد بهره برداری قرار می گیرد و مشکلات وجود مدارس خشت و گلی به کلی در شهرستان وجود ندارد و اگر تعداد معدودی هم باشند به زودی این مشکل رفع می شود.
امین باقری افزود: در برخی از روستاهای دور افتاده مشکلاتی از جمله وجود مدارس سنگی وجود دارد که به دلیل ماهیت عشایری و دور افتاده بودن است اما تقریبا مدرسه کپری نداریم.
وی تصریح کرد: سعی کرده ایم در برخی از مناطق به خصوص در کوهستانهای منطقه با استقرار کانکس مدارس فرسوده، خشت گلی و کپری را حذف کنیم.
سعی کرده ایم در برخی از مناطق به خصوص در کوهستانهای منطقه با استقرار کانکس مدارس فرسوده، خشت گلی و کپری را حذف کنیم
وی مشکل اصلی شهرستان را وجود مدارسی دانست که قدمت بالا دارند و با اشاره به زلزله خیز بودن ریگان گفت: برخی از این مدارس بیش از 50 سال قدمت دارند.
فرماندار ریگان همچنین با اشاره به موج مهاجرت به دلیل خشکسالی و طوفان شن افزود: همین مساله موجب شدن سرانه امکانات تحصیلی از جمله میز و صندلی و فضای آموزشی در شهرستان دچار مشکل شود که قول رفع این مشکل نیز داده شده اما هنوز اجرا نشده است.
اما همه مشکلات نیز به مناطق محروم و دور افتاده برنمی گردد، در شهر کرمان این روزها یکی از مشکلات مردم وجود مدارس دو شیفته و یا مدارس با تعداد بالای دانش آموز است بطوریکه در سال تحصیلی گذشته برخی از کلاس ها نزدیک به 40 دانش آموز داشتند.
دلیل اصلی این امر هم کمبود فضای آموزشی در مرکز استان است، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر می گوید: یکی از مهمترین دلایل مراجعات مردمی به دفتر بنده مشکل ثبت نام دانش اموزان است.
شهر کرمان با کمبود مدرسه مواجه است
محمد رضا پور ابراهیمی افزود: هم اکنون شهر کرمان با مشکل جدی در زمینه تامین کلاس درس مواجه است و همین مساله موجب شدت شاهد فعالیت مدارس دو شیفته در شهر کرمان باشیم.
وی دلیل این امر را عدم برنامه ریزی برای توسعه مدارس مطابق با رشد جمعیت استان دانست و گفت: طبق آمار جمعیت دانش آموزی کرمان در سال جاری رشد 5 درصدی دارد.
وی خشکسالی، مهاجرت مردم به کرمان را دلیل اصلی افزایش تعداد دانش آموزان دانست و بیان کرد: کرمان یک شهر زلزله خیز است اما در این شهر 60 درصد مدارس غیرایمن هستند و باید برای مقاوم سازی این مدارس چاره اندیشی کرد.
وی گفت: با پیگیری صورت گرفته از برخی از واحدهای صنعتی و شرکتهای بزرگ خواسته شده است در راستای توسعه فضای آموزشی شهر کرمان سرمایه گذاری کنند همچنین باید اعتبارات بیشتری در راستای توسعه مدارس کرمان از بخش دولت جذب شود.
این در حالی است که طبق گفته مسئولان آموزش و پرورش استان کرمان 300 پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد که 36 مورد از این پروژه در شهر کرمان قرار گرفته است که در صورت تامین اعتبار و تکمیل این پروژه ها بخش قابل توجهی از مشکلات رفع می شود.
استاندار کرمان نیز با اشاره به وجود برخی از ساختمان های اداری مازاد در کرمان خواسته است از این ساختمان ها به عنوان مدرسه استفاده شود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/97553/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در باکو جایی برای شیعیان نیست

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها

از بارش برف تا تگرگ در استان کرمان

مدیران به مسائل شرعی و اخلاقی در دستگاه خود توجه داشته باشند

محرومیت و جریمه نقدی کمیته انضباطی برای رحمان احمدی

جزییات دستگیری اعضای باند جعل مدرک تحصیلی در ٣ شهرستان کرمان

جلوی ورود سیلاب به شهر راور گرفته شد

دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند

نظر و رضایت مردم در انجام ماموریت مسئولان مهم است

پلمب 65 واحدصنفی املاک و خودرو در کرمان

اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند

حرکت سیلاب به سمت شهر راور

اعلام رای دیدار تیم‌های فوتبال مس رفسنجان و پیکان تهران

حضور مهمانان جبهه مقاومت در اجلاس پیرغلامان حسینی کرمان

ضرورت آگاهی و اطلاع شهروندان از شگرد‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی

افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان

فرمانداران استان کرمان آماده هرگونه حادثه احتمالی باشند

دستگیری سارق، نوجوانان کرمانی را خوشحال کرد

رقابت بیش از 12 هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

فعالیت مجامع اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی

پلمب هر ١١ روز یک واحد صنفی مشاور املاک و خودرو متخلف در کرمان

تصاویری از وقوع سیل و بارندگی شدید در کرمان

افتتاح نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در کوهبنان

سرپرست جدید اداره تبلیغات اسلامی سیرجان معرفی شد

تاکید استاندار کرمان بر اقدامات پیشگیرانه از سیل

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

کف‌سازی و دفع آب‌های سطح 90 درصد بافت تاریخی بوشهر پایان یافت

بیش از 40 راهپیمایی حمایت از مردم غزه در کرمان برگزار شد

محرومیت و جریمه نقدی مربی مس رفسنجان

جامعه باید نحوه ارتباط با گروه‌های ویژه را آموزش ببیند

طغیان سیلاب در بخش اندوهجرد کرمان

آزادسازی اراضی دولتی به ارزش 1200 میلیارد در کرمان

امدادرسانی به حادثه دیدگان 7 استان در اثر آبگرفتگی و سیل

مرمت سد های خاکی بالا دست شهر زرند

امداد رسانی به سیل زدگان 7 استان

دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو

15 عنوان برنامه هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود

15 عنوان برنامه همزمان با هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود

شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم

اسپیس‌ایکس سیصدمین فرود موفق با بوستر فالکون 9 را تکمیل کرد

برای اولین‌بار، ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد