کرمان رصد
با حضور دکتر زاهدی صورت گرفت؛
بررسی اکتشاف و بهره‌برداری از آب‌های ژرف استان کرمان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 5:05:24 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان آنلاین - با حضور رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کشور، رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، دبیرستاد توسعه فناوری آب و خشکسالی، فرسایش محیط زیست معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری پروژه شناسایی و رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، مطالعات اکتشاف آب‌های ژرف استان کرمان توسط جهاددانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر،با حضور دکتر زاهدی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دکتر عابدی معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کشور،دکتر کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، دکتر بهرامی دبیرستاد توسعه فناوری آب و خشکسالی، فرسایش محیط زیست معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و مهندس تیموری رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در دفتر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در تهران، راهکارهای علمی اکتشاف، شناسایی و استخراج آب‌های ژرف در استان کرمان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه مطالعات آب های ژرف و کانال‌های آبی و راه‌های شناسایی و اکتشافات این پروژه توسط جهاددانشگاهی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایسنا بحران کم آبی یکی از مشکلات در کشور ایران است و این در حالیست که تاکنون نگاه کشور متمرکز به آب های سطحی بوده است و براساس آمار وزارت نیرو، آب های سطحی کشور 500 میلیارد متر مکعب است.
تاکنون تکنیک های مختلف برای حل این بحران در کشور به کار گرفته شده که از جمله می توان به موضوعاتی مانند انتقال آب، سدسازی، استفاده از آب شیرین کن ها و حفر چاه اشاره کرد اما این راه حل های مقطعی تاکنون نتوانسته است بحران آب و خشکی رودها و دریاچه های اصلی کشور را برطرف کند.
از آنجایی که معضل کم آبی، روز به روز حادتر می شود، طی کار علمی که از سوی متخصصان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام گرفته است، موضوع شناسایی و اکتشاف آب در ذخایر ژرف زمین کلید خورده است.
در حال حاضر مطالعات شناسایی ذخایر جدید آب در مناطق ژرف و عمیق ایران آغاز و پس از تهیه تجهیزات لازم توسط یکی از شرکت های دانش بنیان ایرانی، در دو استان فارس و سیستان و بلوچستان این پروژه وارد فاز اجرا شده است.
براساس اقدامات انجام گرفته در استان کرمان به مخازن آبی دست یافته ایم که چندین برابر مخازن موجود آب های زیرزمینی است لذا در این پروژه پس از شناسایی پتانسیل‌های آبی کشور، از طریق نقشه‌های سطحی زمین شناسی، مطالعات ژئوفیزیک انجام و در نهایت حفاری چاه در بلوک‌های اکتشاف آب در نقاط عمیق و ژرف انجام خواهد شد.
پس از عملیات حفاری از اعماق بیش از 2.5 کیلومتری زمین می توان آب شیرین و پایداری را استخراج کرد که نیاز آبی مناطق مختلف کشور همچون خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان و فارس را که نیاز به انتقال آب حوزه به حوزه دارند را، مرتفع می سازد
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/10408/بررسی-اکتشاف-و-بهره‌برداری-از-آب‌های-ژرف-استان-کرمان-در-کمیسیون-آموزش-و-تحقیقات-مجلس
بستن   چاپ