کرمان رصد
درد و دل‌های دانشگاهیان با استاندار کرمان
يکشنبه 24 دي 1396 - 11:11:39 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان آنلاین - استاندار کرمان در جلسه مشترک با روسا و اساتید دانشگاه‌های استان کرمان به نقطه نظرات و مشکلات اساتید گوش کرد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، "محمدعلی طاهر" شامگاه 24 دی‌ماه در نشست مشترک با روسای دانشگاه‌‌های سراسر استان کرمان با حضور استاندار کرمان گفت: دانشجو و دانشگاهی قشر برگزیده کشور است لذا باید نگاهشان به مسایل کشور کلان باشد.
وی بزرگترین دانشگاه جنوب شرق کشور را شهید باهنر کرمان دانست و بیان کرد: بیش از یک هزار دانشجوی دکترا و 4 هزار نفر دانشجوی کارشناسی ارشد در 400 رشته و گرایش در دانشگاه شهید باهنر کرمان در حال تحصیل می‌باشند، ضمن آنکه اعضای هیئت علمی این دانشگاه بالغ بر 650 نفر می‌باشند که 100 نفر از آنها استاد تمام هستند و 150 نفر آنها استادیار می‌باشند.
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه شهید باهنر کرمان در زمینه صنعت اشاره کرد و افزود: قدمت دانشگاه شهید باهنر کرمان به 4 دهه می‌رسد و یکی از بزرگترین دانشگاه کشور است.
همچنین جلالی پور در این جلسه یکی از شاخص‌های رتبه بندی دانشگاه ها در جهان نوآوری دانست و گفت: رتبه ایران در شاخص پیچیدگی‌های بازار رتبه 18 جهان دارد، در زمینه سرمایه انسانی و پژوهشی رتبه 65 دارد و فارغ تحصیلان علوم رتبه دوم جهان را دارد.
وی با بیان این مطلب که در راستای تفکر دانشگاهی باید برنامه مدونی برپایه دانش و صنعت تدوین کنیم، ادامه داد: استان کرمان در حوزه کشاورزی در آینده 1404 دارای مزیت نسبی است و ظرفیت چندانی در این بخش ندارد، لذا باید به سمت صنعت سوق پیدا کنیم و در بخش‌های خدمات در این چشم انداز سیر صعودی خواهیم داشت.
این استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: دانشگاه ها برای آنکه دانشگاه‌های کارآفرین شوند باید روند ارتباط صنعت و دانشگاه با تشکیل اتاق فکر ایجاد کنیم و پروژه‌های کاربردی خروجی این اتاق فکر باید باشد.
یک استاد دانشگاه نیز به مخفی کاری اساتید دانشگاه از فعالیت‌های اقتصادی آنها اشاره کرد و بیان کرد: در دپوی دارویی جنوب شرق کشور دچار مشکل هستیم که باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود.
وی از ارتباطات بین‌الملل سخن به میان آورد و عنوان کرد: برخی از محصولات تولیدی استان استان کرمان مزیت صادراتی دارند.
عباس‌نژاد رییس دانشگاه علوم نیز در این جلسه عنوان کرد: باید استخدام‌ها بر اساس صلاحیت افراد باشد نه چیز دیگری و عدم اجرای این سیاست باعث نارضایتی فارغ التحصیلان می‌شود.
معین الدینی رییس دانشگاه پیام نور در این جلسه با اشاره به اینکه ساختمان دانشگاه پیام نور زرند مقاومت لازم در برابر زلزله‌ ندارد، گفت: دانشگاه ‌های پیام نور استان کرمان در زمینه آب مشکلاتی دارد لذا درخواست داریم که در این خصوص به دانشگاه پیام نور کمک لازم انجام شود.
دکتر سلمان‌زاده رییس دانشکده فنی مهندسی کرمان با بیان این مطلب که تجهیز دانشکده‌ها لازمه تربیت نیروهای کارآفرین می‌باشند، بیان کرد: حضور دانشجویان غیربومی در فرهنگ مردم آن شهر تاثیرگذار هستند.
دکتر رجب‌علی‌پور در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات توسعه‌ای استاندار کرمان عنوان کرد: دانشگاه جای علم و تحقیق است، بنابراین دفتر ارتباط با صنعت باید تقویت شود.
وی با بیان این مطلب که جمعیت خانم‌های دانشجو بیشتر از آقا است، ادامه داد: براساس قانون اساسی نباید از دانشجویان پول اخذ شود و دریافت هزینه از دانشجو با قانون اساسی مغایرت دارد.
ملاحسنی عضوهیئت علمی بخش مدیریت دانشگاه شهید باهنر کرمان بر لزوم تجمیع وام‌های روستایی تاکید کرد و افزود: 70 درصد ورودی دانشگاه‌ها خانم‌ها هستند و اکثر بیکاران کشور نیز بانوان می‌باشند که باید در این خصوص تدابیری اتخاذ شود.
قاسم‌‌زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه از ظرفیت اساتید دانشگاه‌ها در جهت توسعه استان استفاده شود، بیان کرد: در بخش درمان و بهداشت شهرهای جنوبی استان در حد بسیار نامطلوب است، درخواست دارم که باید به صورت ویژه به این موضوع بپردازید.
دکتر شهیدی عضو هیئت علمی بخش کشاورزی به معضلات سموم پرداخت و عنوان کرد: ایران جزی چند کشور است که بیشترین سرطان دارد و این مهم به دلیل کاربرد ناصحیح مواد سمی در بخش کشاورزی است.
وی با بیان این مطلب که آزمایشگاه‌های متحرک باید ایجاد شود تا میزان سم در محصولات کشاورزی در میادین تره بار و ... اندازه گیری کند، ادامه داد: باید همه محصولات کشاورزی دارای بار کد باشند.
رضا کامیاب‌مقدس رییس جهاددانشگاهی استان کرمان در این نشست مشترک گفت: در چند سال اخیر شاهد رشد بی ضابطه فارغ التحصیلان بوده‌ایم.
وی ادامه داد: دانشگاه نمی‌تواند در قبال اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت باشد لذا باید در برابر مسایل و مشکلات اجتماع واکنش نشان دهد و تدابیر علمی در راستای رفع مشکلات کشور اتخاذ نماید.
رییس جهاددانشگاهی استان کرمان به طرح این سوال که ما به عنوان دانشگاهیان چه میزان در راستای توسعه استان نقش آفرینی کرده است؟ مطرح کرد: با توجه به توسعه استان کرمان و کسب چندین رتبه برتر کشور در چند سال اخیر، حال سوال اینجاست که چند درصد پژوه‌هش‌های دانشگاهیان در راستای حل معضلات و مشکلات و در زمینه توسعه استان بوده‌اند؟
وی تصریح کرد: توسعه یافتگی و سیمای شهر کرمان در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری بسیار موثر است، بنابراین باید به این مهم توجه لازم داشت.
کامیاب‌مقدس با اشاره به زلزله‌خیز بودن استان کرمان، مطرح کرد: پژوهشکده سازه و زلزله جهاددانشگاهی در این خصوص پژوهش‌هایی انجام داده است و سازه‌هایی را تولید کرده است که می‌تواند از آنها برای مقاوم سازی استان کرمان در برابر زلزله استفاده کرد.
کمال جوانمرد استاد دانشگاه نیز در این جلسه با بیان این مطلب که چرا نباید اساتید به بدنه دولت منتقل شوند؟ گفت: تسهیلاتی به خوابگاه ها داده شود تا بتوانیم یک سوله سقف کوتاه احداث کنیم.
ترک‌زاده رییس پارک علم و فناوری با بیان اینکه رشد 16 درصدی در توسعه علم داریم تجربه می‌کنیم، اظهار کرد:240 میلیون دلار میزان صادرات محصولات تولیدی پارک علم و فناوری استان در سال گذشته بوده است.
گلستانی رییس دانشگاه جیرفت از لزم تفاوت نگاه در گسترش تحصیلات عالی در جنوب استان سخن به میان آورد و بیان کرد: نقش دانشگاه‌ها در جنوب و مرکز با یکدیگر متفاوت است.
وی به تشریح تمدن کهن جیرفت پرداخت و ادامه داد: باید در بحث آثار باستانی جیرفت توجه شود و اگر قرار نیست که از آن محافظت شود بهتر است که در دل خاک باقی بماند تا برای نسل آینده باقی بماند.
حمیدرضا رشیدی‌نژاد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان شور نشاط اجتماعی در استان کرمان پایین دانست و تصریح کرد: دانشگاه بهترین کمک دست مسئولین برای توسعه همه جانبه است لذا کمیته ای متشکل از حدود 15 نفر از روسا و نخبگان دانشگاه‌ها برای رفع مشکلات استان تشکیل شود.
مهرابی استاد بخش کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: اتاق فکر استان را به دانشگاه منتقل کنیم.
رنجبر رییس پژوهشگاه صنایع معدنی در این نشست مشترک تصریح کرد: مزیت صنایع معدنی نباید به خام فروشی تبدیل شود بنابراین باید در این راستا یک اتاق فکر تشکیل شود و گروه‌های تحقیقاتی در راستای استفاده بهینه از این مزیت تشکیل شود.
مقبلی رییس دانشگاه عالی بافت با بیان اینکه در دانشگاه عالی بافت 550 دانشجو وجود دارد، گفت: این دانشگاه در یک مکان استیجاری واقع شده است.
رستمی استاد دانشگاه به عدم توازن توسعه فرهنگ و علم اشاره کرد و افزود: رابطه دانشگاه با صنعت غیر فعال و بسیار ضعیف است، بنابراین باید نگاه را تغییر دهیم.
حجت الاسلام حمزه نماینده ولی فقیه در دانشگاه شهید باهنر کرمان در این جلسه تصریح کرد: دانشگاه را باید باور کرد که می‌توان از ظرفیت علمی و پژوهشی دانشگاه در راستای توسعه استان استفاده کرد.
وی دانشگاه را کارخانه آدم‌سازی دانست و مطرح کرد: نقطه قوت رزم‌حسینی استاندار کرمان روحیه انقلابی و جهادیشان است که باعث موفقیت ایشان در زمینه توسعه استان شده است.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/14738/درد-و-دل‌های-دانشگاهیان-با-استاندار-کرمان
بستن   چاپ