کرمان رصد
ایسنا گزارش می‌دهد؛
نگاهی به «عملکرد دولت تدبیر و امید در کرمان» در قاب یک خبر
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 10:37:44 PM
ایسنا - اقتصادی
کرمان آنلاین - از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در کرمان همواره استاندار کرمان بر 2 رویکرد اساسی خود یعنی «ایجاد همگرایی در بدنه حاکمیتی و بهره ورسازی ساختار اقتصادی –اجتماعی استان» و همچنین «جلب مشارکت و بهره برداری از ظرفیت بخش غیر دولتی و مردم» در مدیریت توسعه استان کرمان تاکید داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، با نگاهی به روند جریان حرکت دولت تدبیر و امید در استان کرمان می توان به نگرش های راهبردی استان در مدیریت آن پی برد به طوری که در این مدیریت 2 جریان «ایجاد همگرایی در بدنه حاکمیتی و بهره ورسازی ساختار اقتصادی –اجتماعی استان» و همچنین «جلب مشارکت و بهره برداری از ظرفیت بخش غیر دولتی و مردم» را می توان مشاهده کرد.
«ایجاد همگرایی و وفاق اجتماعی و سیاسی(بر محور ولایت و توسعه و مشی اعتدال)»، «حرکت بر مدار برنامه ریزی و اسناد بالادستی» و «بهبود و ساماندهی فضای کسب و کار» در قالب طرح های «مثلث توسعه اقتصادی»، «سند برنامه ششم توسعه» و «میثاق نامه همدلی و وفاق» از یکسو و «جلب و ارتقاء مشارکتهای مردمی»، «اتکا به توان بخش غیردولتی ونهادسازی اقتصادی و اجتماعی مورد نیاز» و «توسعه منطقه ای با رویکرد اقتصاد دانائی محور» را در قالب گام های اول و دوم پیاده سازی اقتصاد مقاومتی با کسب تجربه و تکمیل مدل مشارکتی و توان افزایی مردم در شهر نمونه قلعه گنج و تعمیم این مدل به کل استان و طبقه بندی آن 8 منطقه و جلب مشارکت بنگاه ها و موسسات بزرگ اقتصادی را در دیار کریمان مشاهده کرد.
از تولید خودرو و آهن اسنفجی تا ایجاد شهر آفتاب
استاندار کرمان در تشریح وضعیت اقتصادی استان کرمان گفت: ارزش صادرات استان کرمان در سال 95، 2.2 میلیارد دلار بوده این در حالی است که در سال 92 ارزش صادرات استان 1 میلیارد دلار بوده است ضمن آنکه ارزش صاردات از گمرکات استان در دولت تدبیر و امید، بیش از 6 میلیارد دلار می باشد که صادرات سال 95 نسبت به ابتدای دولت تدبیر و امید بیش از 2 برابر شده است.
"علیرضا رزم حسینی" در تشریح عملکرد ایجاد اشتغال استان کرمان در سال های 93 تا 95 نیز گفت: طبق گزارشات مرکز آمار ایران و طرح نیروی کار مرکز آمار ایران، متوسط اشتغال ایجاد شده در استان در بازه بین سال های 75 تا 85، درحدود 23 هزار و 802 نفر بوده که این متوسط اشتغال در بین سال های 85 تا 90 به 12 هزار و 701 نفر کاهش پیدا کرده بود این در حالی است که در بین سال های 90 تا 95، توانستیم 31 هزار 995 فرصت شغلی در سطح استان ایجاد کنیم و در سال 95 به رکورد ایجاد اشتغال برای 46 هزار و 455 نفر دست پیدا کنیم.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با بیان اینکه تعهد اشتغال استان در سال جاری برابر با 34 هزار و 918 نفر بوده که تاکنون 80 درصد این تعهد یعنی معادل 28 هزار و 50 نفر ایجاد اشتغال شده است تصریح کرد: کاهش اشتغال ناقص در استان کرمان در ابتدای این دولت در حدود 16.3 درصد بوده که این رقم در سال 95 به حدود 9.3 درصد رسیده است.
رزم حسینی با اشاره به افزایش 1.4 درصدی نرخ مشارکت اقتصادی در استان کرمان نسبت به زمان ابتدایی این دولت تصریح کرد: توجه ویژه به ایجاد و توسعه واحدهای فناور و افزایش این واحدها یکی دیگر از برنامه های دولت تدبیر و امید در کرمان بوده است به طوری که تعدا شرکت های دانش بنیان از 139 واحد در ابتدای این دولت به 250 واحد در سال 96 افزایش پیدا کرده که شاهدرشد 79 درصدی شرکت های دانش بنیان در دولت تدبیر و امید در راستای دانش بنیان کردن اقتصاد بوده ایم.
وی با اشاره به افزایش 1517 درصدی صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان استان گفت: در ابتدای این دولت تقریبا میزان صادرات محصولات دانش بنیان در استان صفر بوده که این رقم در سال 96 به 453 هزار دلار رسیده ضمن آنکه در این دولت شاهد رشد 125 درصدی توسعه شرکت های دانش بنیان در استان بوده ایم.
استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه حوزه صنعت و معدن یکی از کلیدی ترین بخش های توسعه استان کرمان است عنوان کرد: در ابتدای فعالیت این دولت 42 هزار دستگاه خودرو در استان کرمان تولید می شد که در سال 95 این رقم به 99 هزار دستگاه رسید که نشان از رشد 135 درصدی تولید خودرو در استان کرمان را دارد.
رزم حسینی با بیان اینکه کرمان بهشت معادن ایران است و باید توجه ویژه به این صنعت در برنامه های توسعه ای استان کرمان شود ادامه داد: هم اکنون شاهد افزایش 96 درصدی تولید کنستانتره آهن، افزایش 60 درصدی تولید مس کاتد در استان و افزایش 40 درصدی استخراج معادن نسبت به دولت قبلی را شاهد هستیم ضمن آنکه تعداد واحدهای صنعتی بهره برداری شده از 1076 واحد در سال 92، به 1504 واحد رسیده است.
وی با اشاره به افزایش 200 درصدی تولید گندله در استان کرمان نسبت به دولت دهم اظهار کرد: در استان کرمان همواره به دنبال تمکیل زنجیره فولا بوده ایم که در این راستا توانستیم به تولید آهن اسفنجی دست پیدا کنیم و هم اکنون شاهد 3.6 میلیون تن آهن اسفنجی برای اولین بار در تاریخ این سرزمین، در کرمان هستیم.
استاندار کرمان در ادامه به ایده طرح همیاران آب اشاره و اظهار کرد: همگان بر این مضوع واقف هستند که استان کرمان با بحران خشکسالی و کمبود آب دست و پنجه نرم می کند که به همین منظور در ابتدای کار این دولت، طرح همیارن آب در استان کرمان با 17 مصوبه تدوین شد که در قالب این طرح شاهد صرفه جویی 264 درصدی آب های زیر زمینی بودیم به طوری که در حال حاضر 321 میلیون مترمکعب آب در استان کرمان صرفه جویی شده است.
رزم حسینی با بیان اینکه هم اکنون 64 درصد استان کرمان از آب آشامیدنی سالم بهره می برند اظهار کرد: هم اکنون تعداد روستاهای تحت پوشش شبکه آبرسانی استان کرمان 2160 مورد بوده این در حالی است که در ابتدای فعالیت این دولت این روستاها در حدود 1920 مورد بوده که در این زمینه نیز شاهد رشد 12 درصدی بوده ایم.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با اشاره به طرح های انتقال آب حوزه به حوزه برای حل بحران آب استان کرمان گفت: پروژه احداث تونل انتقال آب به طول 38 کیلومتر بعنوان یکی از بزرگترین پروژ های انتقال آب کشور برای تامین آب شرب استان کرمان و همچنین فلات مرکزی در این دولت آغاز شد که هم اکنون شاهد پیشرفت خوب این پروژه هستیم.
استاندار کرمان به حوزه انرژی استان کرمان نیز سری زد و تصریح کرد: هم اکنون شاهد تولید 3472 مگا وات برق در استان کرمان هستیم که همین امر سبب شده استان کرمان به استانی صادر کننده برق در کشور تبدیل شود و این موضوع نیز در سفر اخیر رییس جمهور به استان کرمان مورد توجه ویژه ایشان قرار گرفت.
وی با اشاره به دیگر دستاوردهای بخش انرژی در استان کرمان اظهار کرد: هم اکنون 5 نیروگاه با ظرفیت 1345مگاوات در درست اجرا می باشد که به زودی به بهره بردازی خواهد رسید ضمن آنکه بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با طرفیت 20 مگاوات در ماهان کرمان به بهره برداری رسیده و 300 مگاوات نیروگاه دیگر خورشیدی در دست اقدام است.
رزم حسینی با بیان اینکه در در اوج مصرف برق در سال 92، میزان 633 مگاوات کسری برق در استان شاهد بودیم که در همین بازه زمانی در سال جاری، با 147 مگاوات مازاد برق روبرو بودیم تصریح کرد: راه اندازی نیروگاه 500 مگاواتی کهنوج و همچنین انعقاد تفاهمنامه 2 هزارمگاوات تولید انرژی خورشیدی با وزارت نیرو برای ایجاد شهر آفتاب در استان کرمان از دیگر برنامه های استان کرمان در حوزه انرژی بوده است.
وی با اشاره به 789 روستای استان کرمان که از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند تصریح کرد: در ابتدای کار این دولت تنها در 406 روستای استان شبکه گازرسانی وجود داشت که هم اکنون با افزایش 94 درصدی، 789 روستای استان از گاز برخوردار هستند.
استاندار کرمان به دیگر پتانسیل استان کرمان یعنی صنعت گردشگری و فرهنگی استان اشاره و ادامه داد: هم اکنون استان کرمان با داشتن 6 اثر ثبت جهانی در بلندای قله افتخار کشور ایستاده است که 4 مورد از این آثار در این دولت به ثبت جهانی رسیده است که می تواند ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر خارجی در استان باشد.
رزم حسینی با ااشاره به افزایش جذب گردشگران خارجی در استان کرمان در این مدت تصریح کرد: در 8 سال فعالیت دولت نهم و دهم، شاهد حضور تنها 32 هزار نفر گردشگر در استان کرمان بودیم که پس از اجرایی شدن برجام، این تعداد گردشگر خارجی به 130 هزار نفر تنها در 4 سال فعالیت دولت تدبیر و امید رسید.
وی با اشاره به لزوم ایجاد زیرساختهای کافی برای تسهیل حضور گزدشگر خارجی و داخلی در استان اظهار کرد: هم اکنون 64 مرکز اقامتی در سطح استان کرمان وجود دارد این در حالی است که در این دولت برای ایجاد زیرساختهای اسکانی گزدشگران، به صنعت بوم گردی روی آوردیم و هم اکنون شاهد فعالیت 120 واحد بوم گردی در استان هستیم که رشد 1614 درصدی بهره برداری از این واحدها در سطح استان نسبت به ابتدای این دولت هستیم.
استاندار کرمان در ادامه به بخش سلامت استان نیز اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر 4500 تخت بیمارستانی در سطح استان وجود دارد و تمامی 23 شهرستان استان کرمان دارای بیمارستان های مجهز هستند ضمن آنکه تخت بیمارستانی با میانگین پیشرفت 65 درصدی به زودی به بهره برداری خواهند رسید.
رزم حسینی افزایش 120 درصدی تعدا تقاطع های غیرهمسطح شهر کرمان و مبارزه با پدیده زمین خواری به میزان 3600 هکتار را از دیگر اقدامات شاخص استان کرمان در دولت تدبیر و امید اشاره کرد.
وی همچنین الگوی اقتصاد مقاومتی استان کرمان اشاره و اظهار کرد: در قالب اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و براساس الگوی مدیریتی شهر نمونه قلعه گنج، استان کرمان به 8 بخش اقتصادی تقسیم شد که 23 معین اقتصادی امر توسعه این بخش ها را به صورت داوطلبانه بر عهده گرفته اند.
استاندار کرمان با تشریح فعالیت های معین های اقتصادی ، گفت: فعالیت ها و پروژه های زیرساختی عمرانی و سرمایه گذاری در شهرستان ها از جمله وظایف معین های اقتصادی است ضمن آنکه ما به دنبال آن هستیم تا با استقاده از تجریه معین های اقتصادی بتوانیم پروژه های توان افزایی جوامع محلی را در بخش های مختلف استان تمرین کنیم که در این راستا طرح های «توانمندسازی جوامع محلی و توسعه روستایی»، «ایجاد اشتغال از طریق وام های خوداشتغالی» و اجرای طرح های «توانمدسازی تولیدی و صنایع تبدیلی» را با کمک معین های اقتصادی پیگیری می کنیم.
رزم حسینی با اشاره به 193 پروژه اجرا شده توسط معین های مناطق تصریح کرد: در این راستا تاکنون 4 هزار و 685 فرصت شغلی در سطح استان کرمان ایجاد شده است که پیش بینی می کنیم با اتمام این پروژه ها، 23 هزار و 101 نفر در سطح استان مشغول به کار شوند.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
به گزارش ایسنا، دبیرستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان در تشریح وضعیت کلی پروژه های اقتصاد مقاومتی استان اظهار کرد: 445 پروژه اقتصاد مقاومتی در استان کرمان در سال 96 تدوین شده است که دارای 62 درصد تحقق هدف و 55 درصد پیشرفت فیزیکی است.
جعفر رودری با اشاره به وجود 150 برش استانی پروژه های ملی و پیشرفت فیزیکی 77 درصدی این پروژه ها اظهار کرد: در تفکیک پروژه های اقتصاد مقاومتی، 144 پروژه پیشنهادی استان دستگاه ها بوده که تاکنون 42 درصد پیشرفت فیزیکی داشته ضمن آنکه 151 پروژه نیز مرتبط با بخش خصوصی و در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی است که تاکنون 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با با بیان اینکه از این 445 پروژه اقتصاد مقاومتی در سطح استان، 110 پروژه به صورت اولویت دار و مهم در نظر گرفته شده است اظهار کرد: سهم سرمایه گذاری پروژه های اولویت دار از کل پروژه های اقتصادمقاومتی 67 درصد است که این پروژه ها 75 درصد سهم اشتغال پروژه های اقتصاد مقاومتی در بر خواهند داشت که به عنوان محرک و پیشران اقتصاد استان کرمان خواهد بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با تشریح جزییات وضعیت 110 پروژه مهم اقتصاد مقاومتی استان در سال 96 تصریح کرد: 15 پروژه در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، 59 پروژه صنعت و معدن، 12 پروژه میراث و فرهنگی، 7 پروژه عمران شهری، 6 پروژه حوزه آب، 6 پروژه زیرساخت و حمل و نقل و 5 پروژه مربوط به بخش خدمات است که تاکنون 15 هزار و 339 نفر ایجاد اشتغال را داشته که پیش بینی می شود پس از بهره برداری از این 110 پروژه، 22 هزار و 584 فرصت شغلی ایجاد شود.
طرح مثلث توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری خارجی
"رضا سنجری" مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری کرماننیز در باره عملکرد دولت تدبیر و امید در کرمان با اشاره به ضرورت توجه ویژه به بخش خصوصی برای ایفای نقش سرمایه گذاری و توسعه استان تصریح کرد: طی 4 سال فعالیت دولت تدبیر و امید در استان کرمان، 2039 تفاهمنامه با مبلغ سرمایه گذاری 76 هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی منعقد شد که تاکنون 32 هزار میلیارد تومان در استان کرمان هزینه شده است که 1172 طرح آماده بهره برداری و یا به بهره برداری رسیده است.
وی با اشاره به تحقق 43 درصدی سرمایه گذاری طرح های مثلث توسعه اقتصادی استان کرمان اظهار کرد: سرمایه گذاری خارجی یکی دیگر از برنامه های دولت تدبیر و امید در استان کرمان بود که در این راستا در مجموع 3 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی و فاینانس را در استان کرمان شاهد بودیم ضمن آنکه در سال جاری نیز مجوز سرمایه گذاری خارجی برای 7 طرح اعتباری بالغ بر 494 میلیون دلار صادر شده است.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/16929/نگاهی-به-«عملکرد-دولت-تدبیر-و-امید-در-کرمان»-در-قاب-یک-خبر
بستن   چاپ