کرمان رصد
در سفر دو روزه خبرنگاران به جنوب استان صورت گرفت؛
بازدید از پروژه‌‌‌های اقتصاد مقاومتی شهرستان منوجان
يکشنبه 6 اسفند 1396 - 22:06:47
کرمان آنلاین - تعدادی از خبرنگاران رسانه های مختلف کرمان در سفر دو روزه به جنوب استان، از پروژه های اقتصاد مقاومتی شهرستان منوجان بازدید کردند.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، شرکت سنگ آهن گهر زمین به عنوان معین اقتصادی شهرستان منوجان از اول امسال برنامه اجرایی و عملیات دو ساله خود را مشتمل بر 56 طرح در سه بخش پروژه های اشتغال زا و توانمند سازی محلی آغاز کرده است.
مجتمع آموزشی شبانه روزی ریحانه‌النبی اولین مقصد بازدید خبرنگاران استان از طرح‌‌های اقتصاد مقاومتی شهرستان منوجان بود که در این مجتمع یک آشپزخانه مرکزی احداث شده و غذای 600 دانش آموز این منطقه را تحت پوشش دارد.
گفتنی است: شهرستان منوجان 65 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد 14 هزار نفر دانش آموز هستند و 600 نفر این دانش آموزان در مدارس شبانه روزی تحصیل می کنند.
"تیمور منصوری" نماینده معین اقتصادی منطقه منوجان در این بازدید از ورود معین منطقه به دو بخش آموزش شغل های خانگی و آموزش و پرورش سخن به میان آورد و عنوان کرد: براساس بررسی های اساتیدی که از تهران به این منطقه آمده بودند مشخص شد که ضریب هوشی دانش آموزان منطقه منوجان بسیار خوب است.
وی از برگزاری کلاس های کنکور برای دانش آموزان منوجانی توسط اساتید پروازی از تهران خبر داد و افزود: شرکت سنگ آهن گهر زمین زمینه حضور 200 دانش آموز رشته تجربی و 125 دانش آموز رشته علوم انسانی منوجانی به صورت رایگان در کلاس های کنکور را توسط اساتیدی که از تهران می آیند، فراهم کرده است.
معاون توسعه فنی و مهندسی شرکت سنگ آهن گهر زمین با بیان این مطلب که این شرکت به تجهیز خوابگاه ها و اماکن آموزشی شهرستان پرداخته است، اظهار کرد: معین منطقه همچنین برای 2 هزار دانش آموز لباس سال نو تهیه کرده و در حال بسته بندی آنها است که در هفته آینده به دانش آموزان هدیه خواهد داد.
وی از مهجور ماندن شهرستان منوجان سخن به میان آورد و بیان کرد: برای رونق صنعت گردشگری در این منطقه مجموعه گردشگری مینوجهان را ایجاد کرده ایم که در این مجموعه متل کپری، 100 واحد 12 و 24 متری پیش بینی شده که تا عید نوروز 47 واحد آن تحویل داده می شود، قابل ذکر است که هزینه ساخت هر متر مربع از این واحدها حدود 350 هزار تومان است.
منصوری از بروکراسی اداری گلایه کرد و افزود: سیستم اداری ما مشکل دارد و یک سرمایه گذار برای دریافت مجوز باید مدت‌‌های زیادی معطل بماند که در این زمینه نیاز به حمایت دولت داریم تا در روند کارها تسهیل ایجاد کند.
وی احداث پل معلق، ایجاد تفرجگاه‌ها و ... را از دیگر برنامه‌های معین منطقه منوجان برشمرد و مطرح کرد: در این مجموعه متل کپری 90 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند که فقط دو نفر آنها غیر بومی است و مابقی از بومی‌های منطقه هستند.
نماینده معین اقتصادی منطقه منوجان از فراهم کردن زمینه اشتغال 220 نفر خبر داد و بیان کرد: به جزی 90 نفری که در متل کپری مشغول به کار هستند، همچنین 110 نفر در بخش اشتغال های خانگی مانند قالی بافی، دوزندگی، شال بافی و ... نیز مشغول به کار هستند.
وی اقتصاد مردم منطقه را دامداری و کشاورزی دانست و عنوان کرد: طرح هایی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در این منطقه تهیه شده و با توجه به آنکه برخی از کشت های منطقه ضررزا هستند، بنابراین الگوهای کشت منطقه را نیز آماده کرده ایم.
منصوری قلعه تاریخی منوجان را یکی از پتانسیل های گردشگری شهرستان برشمرد و افزود: مجموعه گردشگری متل کپری مکمل طرح گردشگری قلعه تاریخی منوجان است.
وی با بیان این مطلب که 40 نفر در این مجموعه در حال کار هستند و مرمت آن از چند روز آینده آغاز خواهد شد، تصریح کرد: قدمت این قلعه به دوره ساسانی مربوط می شود اما با کاوش های جدید باید در قدمت آن تجدید نظر شود، ضمن آنکه 0.8 کیلومتر مربع وسعت آن است، آثاری به دست آمده که حدود 9 کیلومتر به وسعت آن اضافه خواهد شد.
نماینده معین اقتصادی منوجان با بیان این مطلب که موزه شهرستان با پتانسیل جدید در آینده نزدیک راه اندازی خواهد شد، اظهار کرد: به دنبال گردشگر علمی توریستی هستیم و مرمت این بنا حدود 2 سال به طول می انجامد که از دو ماه پیش آغاز شده است.
وی با اشاره به کارگاه تولید فرش دستباف با کارفرمایی شرکت سنگ آهن گهر زمین بیان کرد: 100 جفت قالی در دست تولید داریم ضمن آنکه 64 نفر در این طرح مشغول به کار هستند.
منصوری بیان کرد: آموزش تولیدات خانگی از جمله قالی بافی، شال بافی و خیاطی از جمله اقدامات معین منطقه در راستای توانمندسازی خانوارها است و معین اقتصادی منطقه تولیدات خانگی مردم را نیز خریداری می کند.
وی مشارکت مردم این منطقه را بسیار خوب دانست و عنوان کرد: برای شال بافی تا کنون 33 نفر را آموزش داده ایم که به 10 نفر آنها دستگاه داده شده و تا چند روز آینده به سایرین نیز دستگاه تولید شال داده می شود، ضمن آنکه به 37 نفر آموزش خیاطی داده شده است.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/18368/بازدید-از-پروژه‌‌‌های-اقتصاد-مقاومتی-شهرستان-منوجان
بستن   چاپ