کرمان رصد
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با ایسنا:
ایران بالاترین نرخ مالیات بر تولید را دارد/ بخش عمده‌ای از قاچاق استمرار دارد
يکشنبه 19 فروردين 1397 - 12:17:24
کرمان آنلاین - رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ما جزء کشورهایی هستیم که بالاترین نرخ در مالیات بر تولید را داریم که در لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده با دولت توافق خواهیم کرد که مالیات بر مصرف را براساس ارزش افزوده نهایی و مالیات بر تولید را کاهش بدهیم.
دکتر"محمدرضا پورابراهیمی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کویر، درباره شعار سال 97 مبنی بر «حمایت از کالای ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: در راستای حمایت از کالای ایرانی و تولید دو اقدام در دستور کار داریم که یکی از آنها رفع موانع تولید و دیگری حمایت هایی است که باید صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه اولین دغدغه فعالان اقتصادی، موانع و مشکلات پیش روی آنهاست و در بررسی های صورت گرفته این مشکلات به چند دسته تقسیم شد که در این راستا اولویت ها را مشخص کرده ایم تصریح کرد: یکی از موضوعات و چالش های مهم در این راستا، تامین مالی از نظام بانکی است که هم سطح دسترسی و هم نرخ های تامین مالی مشکل ایجاد کرده و باید اقداماتی صورت بگیرد که این مانع مهم را از جلوی پای تولیدکنندگان برداریم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان، مالیات و مانع دیگر، قوانین بیمه ای و قانون کار است که بنگاه ها خواسته یا ناخواسته درگیر این موضوع شده اند.
وی در ادامه اظهار کرد: هدف از مالیات ارزش افزوده این است که مالیات را از مصرف کننده بگیریم که به دلیل نقصان در اجرای این قانون و عد توجه به زیرساخت های این حوزه از ابتدای اجرا، بخش تولید ما درگیر شد و طی چند سال اخیر شاهد بودیم بنگاه ها دچار چالش شدند.
پورابراهیمی با بیان اینکه ایران جزو کشورهایی است که بالاترین نرخ در مالیات بر تولید را دارد که در لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده با دولت توافق خواهیم کرد مالیات بر مصرف را براساس ارزش افزوده نهایی و مالیات بر تولید را کاهش بدهیم و خوشبختانه توافق صورت گرفته است افزود: دولت لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را ارائه کرد و مواردی را ما اضافه کردیم و طی یک و نیم سال کار با نظر فعالان اقتصادی جمع بندی شده و ظرف یک ماه آینده کار را در کمیسیون به اتمام می رسانیم و احتمالا اواخر خردادماه در صحن علنی تصویب نهایی را خواهیم گرفت.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نرخ مالیات بر تولید و عملکرد در ایران حدود 25 درصد است که این عدد کاهش می یابد و در نیمه دوم امسال تلاش می کنیم 5 واحد درصد در گام اول کاهش بدهیم که رویکرد مثبتی در فعالیت های اقتصادی خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: علی رغم اعلام کاهش میزان قاچاق کالا در کشور، آمار سرانه مصرف داخل، تولید و واردات رسمی به خوبی نشان می دهد که کاهش ناچیز بوده و بخش عمده ای از قاچاق استمرار دارد.
پورابراهیمی با بان اینکه یکی از گلایه های جدی ما از دولت این بود که قانون مبارزه با قاچاق را به شکل کامل اجرا نمی کرد که دولت اعلام کرد موادی از قانون مشکل دارد و لایحه ای در سال 95 ارائه نمود و ما کار را در کمیسیون اقتصادی مجلس آغاز کردیم ادامه داد: اسفندماه 96 کار رسیدگی در کمیسیون به اتمام رسید و به دلیل اهمیت این موضوع در حمایت از تولید در نخستین هفته های کاری امسال در صحن علنی به عنوان اولویت اول مطرح و تا اردیبهشت ماه کار تمام می شود زیرا هرچه جلوی کالای قاچاق را بگریم، از این سو اثرات مثبتی در اقتصاد خواهد داشت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نزدیک به 200 قلم کالا حدود 65 درصد واردات کشور را به خود اختصاص می دهد و یکی از راهکارها شناسایی این کالاهاست و باید وضعیت تولید بررسی می شد و این را از وزارت صنعت و معدن خواستیم که اطلاعات جامعی از این حوزه بیرون نیامد.
وی با اشاره به اینکه ضرورت ندارد ما هر کالایی تولید کنیم و برخی کالاها صرفه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: در سال گذشته کاری در راستای فرمایشات رهبری مبنی بر «حرام بودن واردات کالایی که در کشور تولید می شود»، طرحی را نوشتیم اما به دلیل عدم ارائه اطلاعات جامع از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، نیمه تمام ماند و امسال این کار را دنبال می کنیم و از وزیر می خواهیم جدی پای کار بیاید و بخشی از مواردی که به راحتی می شود کالاهای داخلی را به جای واردات رسمی، جایگزی کرد، انجام داد.
پورابراهیمی در ادامه درباره وضعیت نرخ ارز عنوان کرد: نرخ ارز از موارد مهمی است که در اقتصاد ما تاثیرگذار بوده و است و در ماه های اخیر شاهد نوسانات این مسئله بوده ایم، هرچند وضعیت نرخ ارز مسئله ای نیست که امروز شاهد آن باشیم.
وی تصریح کرد: یکی مولفه های تغییر نرخ ارز در اقتصاد، وضعیت نرخ تورم است و هر وقت تورم تفاوت چشمگیری با خارج از کشور داشته، باید آماده شوک های ارزی باشیم اما در این سال ها نرخ تورم در اقتصاد ایران براساس اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی، تک رقمی بوده لذا باید تلاطم ها نسبت به گذشته کمتر باشد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تاثیرگذار دیگر در نرخ ارز تعادل منابع و مصارف کشور است و در حال حاضر نفت بالای 60 دلار می فروشیم و افزایش درآمد در نیمه دوم سال قبل و ابتدای امسال داریم.
پورابراهیمی در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر نه درآمدهای ارزی ما، نه تورم و نه تعادل منابع و مصارف ما تحت تاثیر شرایط خاصی قرار نگرفته و باید بتوانیم مدیریت بکنیم و این وضعیت نرخ ارز، مربوط به ضعف عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز است و برای این مسئله طرحی در مجلس داریم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/22209/ایران-بالاترین-نرخ-مالیات-بر-تولید-را-دارد--بخش-عمده‌ای-از-قاچاق-استمرار-دارد
بستن   چاپ