کرمان رصد
خلق فرصت ها ثمره سرمایه گذاری در ورزش ** حامد سالاری
سه شنبه 28 فروردین 1397 - 11:35:23 AM
ایرنا
کرمان آنلاین - کرمان - سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های ورزشی فرصت های فراوانی برای توسعه در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور خلق می کند.
حمایت از ورزش موجب توسعه همه جانبه و رشد و شکوفایی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ملت ها می شود لذا سرمایه گذاری در این حوزه ضمن بهبود وضعیت زیرساخت های کشور، زمینه اقتصادی پویا را فراهم می آورد.
متولیان امر باید با برنامه ریزی در زمینه بهبود فضای سرمایه گذاری، در راستای ایجاد زیرساخت ها و پرورش استعدادهای ورزشی حمایت خود را در این حوزه افزایش دهند زیرا این اقدام علاوه بر کسب درآمد و اشتغالزایی، رضایت عمومی را به همراه دارد.
از نگاهی دیگر ورزش به عنوان ابزاری معرف مشخصه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشورها است و می تواند برای بهبود روابط ملت ها در سراسر کره خاکی تاثیرگذار باشد.
**ورزش ابزاری برای درآمدزایی کشورها
اینک اهمیت ورزش در زندگی انسان ها به آنجا رسیده که به محصولی برای صادرات و ابزاری برای تولیدات ورزشی و درآمدزایی کشورها تبدیل شده است.
امروزه در بسیاری از کشورها صادرات بازیکن و لوازم ورزشی به محصولی گرانبها و وسیله ای برای درآمدزایی افراد بسیاری بدل شده و دستگاه های بسیاری را به خود درگیر کرده است.
همچنین برندها و بازیکنان رشته های مختلف ورزشی به عنوان کالایی با ارزش برای تجارت، زمینه ورود سودی سرشار را به کشورها فراهم آورده است.
تقویت ورزش های پرطرفدار ازجمله فوتبال موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی و در نتیجه تقویت اقتصاد کشورها می شود، از این رو که سالانه ورزش دوستان بسیاری برای تماشای مسابقات به دیگر نقاط سفر می کنند و سرمایه را با خود به این کشورها می برند.
لذا اهمیت عمومی و علاقمندی مردم قرن 21 به ورزش زمینه و مقدمات حضور سرمایه گذاران به این کشورها را فراهم می کند، سرمایه گذارانی که برای کسب افتخار، شهرت و تبلیغات، از این راه درآمدزایی می کنند و ضمن پویایی اقتصاد، زیرساخت های یک کشور و یا منطقه را می سازند.
از دیگر دستاوردها و تاثیر ورزش در اقتصاد کشور، افزایش سرانه اشتغالزایی است و رشته های فراوان ورزشی به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی خوبی را در این حوزه پدید آورده است.
ایران به عنوان کشوری با جمعیت جوان ظرفیتی مناسب برای تولیدات انسانی در ورزش دارد و در صورت بها دادن به این سرمایه ها می توان افتخار آفرینی و درآمدزایی خوبی داشته باشند.
دولت ها با گرفتن مالیات از قراردادها، جذب گردشگر و همچنین با قهرمانی در میادین جهانی برای کشور خود درآمدزایی و افتخار آفرینی می کنند.
**سیاست زدگی ورزش
برخی از کشورها با زبان ورزش با یکدیگر سخن می گویند و امروز ورزش به ابزاری برای عرض اندام و قدرت نمایی کشورها تبدیل شده است و ورزشکاران با قهرمانی و درخشش در میادین ورزشی برای مردم و کشور خود افتخار آفرینی می کنند.
ورزش زبانی برای گفت و گوی ملت ها است و برگزاری مسابقات دوستانه کشورها می تواند روابط 2 کشور را بهبود بخشد و یا زمینه ای برای آغاز روابط خارجی آنها باشد.
دست به سینه ایستادن، زانو زدن و احترام گذاشتن در مقابل سرود ملی هر کشور حرکت جدید سیاسی در ورزش است همانطور که در المپیک برلین 1936 حزب نازی برای پیشبرد مسائل سیاسی خود فعالیت هایی را در ورزش ایجاد کرده بود.
همچنین گاهی برخی از کشورها با حاضر نشدن در میادین ورزشی، کشوری را به رسمیت شناخته و یا موجودیت آن را انکار می کنند.
ورزش های المپیکی جدید در فرآیند متمدن شدن و عقلانیت جوامع اروپایی مدرن موثر است و بسیاری از عالمان معتقدند قسمتی از تمدن و عقلانیت اروپا ناشی از ورزش است و به همین دلیل به میزبانی المپیک و برخی مسابقات بین المللی تاکید دارند.
**ورزش سرمایه اجتماعی است
اساس ورزش ها معرف طبقه اجتماعی افراد است و ورزش به عنوان سرمایه ای اجتماعی، سبک زندگی و تفکر افراد را نقش می دهد.
امروز از جمله مهمترین شاخص جایگاه اجتماعی و اقتصادی افراد نوع ورزش آنها است و نوع ورزش شخصیت و منزلت افراد را مشخص می کند.
در تمامی ادوار، ورزش یک نهاد، پدیده اجتماعی و تابعی از جامعه است و گسست های بین خاستگاه ورزش تا به امروز دگردیسی های فاحشی را نشان می دهد.
مخرج مشترک ورزش در تمامی دوران، این است که زمانی جامعه از آرامش و امنیت برخوردار بوده، ورزش های رایج نیز ماهیتی آرام و بدور از خشونت و ستیزه داشته اند و مقارن با ناامنی و ناآرامی متمایل به پرخاشگری شده اند.
لذا با تزریق آرامش و امنیت و تقویت ورزش می توان بر روحیه عمومی تاثیر گذاشت و روحیه نشاط و آرامش را در جامعه نهادینه کرد.
** ضرورت تقویت نظام فرهنگی ورزش
امروز روحیه پهلوانی جای خود را به قهرمانی داده و اخلاق ورزشی نسبت به گذشته رفته رفته کمرنگ تر شده است لذا تقویت نظام فرهنگی ورزش برای الگوبرداری عمومی ضرورت دارد.
ورزش امروزی هجمه فرهنگی را به همراه دارد و هر کشور می تواند فرهنگ خود را در لباس ورزش صادر کند، ازجمله در این زمینه برخی از کشورهای شرقی آسیا در قالب ورزش های رزمی فرهنگ خود را اشاعه می دهند.
ورزش گاهی بزرگواری، احترام و اعتقادات مذهبی را منعکس می کند و لذا با ابزار ورزش می توان این فرهنگ ها را در سطح داخلی توسعه داد و حتی فرهنگ خود را به سایر کشورها صادر کرد.
ورزش بگونه ای نیز می تواند بر فرهنگ، ذهنیت و شخصیت افراد تاثیر گذار باشد و امروز ورزش به ابزاری برای اشاعه سبک زندگی بدل شده است.
سرمایه گذاری در ورزش می تواند فرهنگ نامناسب خارجی و هزینه های درمانی در حوزه سلامت را کاهش داده و روحیه کار تیمی و برخورد مناسب را در جامعه ارتقا بخشد.
از دیدگاه صاحب نظران ورزش زمانی که ابزاری جهت نیل به ارزش های متعالی انسانی بوده، مطلوب است و چنانچه از ابزاری به هدف تبدیل شود بستر انحراف فراهم می شود به زبان دیگر کارکرد منفی ورزش برآیند رویکرد هدف گرایی آن است.
مسئولان باید با هدف ترویج روحیه رضایت مندی عمومی و سلامت در جامعه، ورزش را توسعه دهند زیرا با این رویکرد می توان به اهداف بلندمدت ورزشی ازجمله توسعه زیرساخت ها، بهره سیاسی و اجتماعی و درآمدزایی دست یافت.
با تهیه و تنظیم سند توسعه ورزش های همگانی و قهرمانی در آغاز دولت تدبیر و امید توسط استاندار کرمان به ظرفیت های ورزشی این استان تاکید شده است زیرا با توسعه ورزش همگانی، توسعه فضاها، استعدادیابی و استعدادپروری می توان به قهرمانی نزدیک شد و حتی طی دراز مدت در میادین کشوری و جهانی افتخارآفرینی کرد.

 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/24393/خلق-فرصت-ها-ثمره-سرمایه-گذاری-در-ورزش-**-حامد-سالاری
بستن   چاپ