بایدها و نبایدهای تغذیهای در ماه مبارک رمضان
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397 - 11:12:18
ایسنا - علمی و آموزشی
|
|
کرمان آنلاین - کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی میتوان انتظار داشت روزهدار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جداییناپذیر این اصول است. به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر ، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نیمه شب میل کنید و این مهم میتواند مقاومت فرد روزهدار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد. وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری باعث میشود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید. کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید. هنگام سحری آب زیاد ننوشید . نوشابههای گازدار را از سحری حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید . وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا باعث افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز میشود. عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابهها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کرد، گفت: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرمترین ماههای تابستان، به ویژه جلوگیری از کم آبی بدن میشود . وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب میشود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود. این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کرد و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنیم زیرا این مواد غذایی باعث بیاشتهایی در هنگام سحر میشوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تکهای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزیهای بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژیزا است. وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود. این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی میشود و مصرف زیاد نوشیدنیها، بهویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیمهای دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی میشود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد میکند . عبدالمنافی گفت: مواد غذایی کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی میشود، بنابراین بهتر است از مصرف آنها در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود انتهای پیام
http://www.kerman-online.ir/fa/News/27153/بایدها-و-نبایدهای-تغذیهای-در-ماه-مبارک-رمضان
|