کرمان رصد
بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان
شنبه 29 ارديبهشت 1397 - 10:44:32
ایرنا - اجتماعی
کرمان آنلاین - کرمان - روزه داران فقط در شرایطی می ‌توانند سلامت جسم و روح خود را حفظ کنند که تغذیه مناسب و اصولی را در برنامه سحر و افطار خود بگنجانند.
به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی این دانشگاه گفت: وعده سحری باید پس از نیمه شب میل شود و این‌ می ‌تواند مقاومت فرد روزه ‌دار را بویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
فریبا عبدالمنافی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات در وعده سحری موجب می‌ شود که قند خون دیرتر افت پیدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند.
وی با بیان اینکه در وعده سحری از مصرف مواد غذایی پرفیبر مانند سبزی و میوه دریغ نکنید تاکید کرد: وعده سحری را حذف نکنید، هنگام سحری آب زیاد ننوشید، نوشابه ‌های گاز‌دار را از وعده سحر حذف کنید و از مصرف ته دیگ و غذاهای بسیار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکارونی پرچرب در وعده سحری پرهیز کنید.
عبدالمنافی اظهار داشت: از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر پرهیز کنید زیرا موجب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می ‌شود.
وی گفت: برای مهار تشنگی از خوردن غذاهایی مانند انواع نوشابه‌ ها، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و فلفل در وعده سحری پرهیز کنید.
وی تاکید کرد: رعایت نکات بهداشتی برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن سبب افزایش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت بویژه جلوگیری از کم آبی بدن می ‌شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: وعده افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم آغاز کنید.
وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌ شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و می توان برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده کرد.
وی گفت: فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کنید و از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنید زیرا این مواد غذایی موجب بی‌ اشتهایی در هنگام سحر می‌ شود.
وی افزود: شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد به عنوان مثال، مصرف تکه ‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌ های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌ زا است.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: هنگام افطار از آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد پرهیز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و چرب هنگام افطار، موجب تشنگی می‌ شود و مصرف زیاد نوشیدنی ‌ها بویژه مایعات خنک، با رقیق کردن اسید و آنزیم ‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می‌ شود و مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را ایجاد می‌ کند.
عبدالمنافی گفت: مواد غذایی مانند کله پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی می‌ شود، بنابراین بهتر است از مصرف این مواد در ماه مبارک رمضان پرهیز کرده یا به صورت کم آب و کم نمک در وعده افطار میل شود.
3029

http://www.kerman-online.ir/fa/News/27208/بایدها-و-نبایدهای-تغذیه-ای-در-ماه-مبارک-رمضان
بستن   چاپ