کرمان رصد
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان:
کشاورزی بر مبنای بهره‌وری آب، در طرح‌های الگوی کشت استان دیده نمی‌شود
دوشنبه 21 خرداد 1397 - 12:56:59
ایسنا - اقتصادی
کرمان آنلاین - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه کشاورزی بر مبنای بهره وری آب در طرح های الگوی کشت استان دیده نمی شود اظهار کرد: به یک اصلاح ساختار اساسی در حوزه کشاورزی استان کرمان نیاز داریم که البته این موضوع نیز یک پروژه بلند مدت است که حداقل در به دو دهه زمان نیاز داد
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، دکتر "جعفر رودری" صبح امروز 21 خردادماه در جلسه برنامه ریزی جهت کشت های کشاورزی در قالب آمایش کشاورزی با بیان اینکه متاسفانه کشاورزان کشور و به ویژه استان کرمان براساس الگوی تار و عنکبوتی یعنی اینکه کشاورز همواره بر مبنای شرایط سال قبل تصمیم می گیرد اظهار کرد: در اقتصادهای کاملا آزاد دنیا نیز مشاهده می شود که همواره دولت ها بیشترین دخالت را دارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت ها به منظورعدم تعادل در بازار دنیا در بخش کشاورزی، با برنامه ریزی کشت این نوسانات را حداقل رسانده اند اظهار کرد: طرح های الگوی کشت خوبی در سطح کشور و همچنین استان کرمان وجود دارد که متاسفانه به اعتقاد بنده هنوز کامل نیستند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه کشاورزی بر مبنای بهره وری آب در طرح های الگوی کشت استان دیده نمی شود اظهار کرد: به یک اصلاح ساختار اساسی در حوزه کشاورزی استان کرمان نیاز داریم که البته این موضوع نیز یک پروژه بلند مدت است که حداقل در به دو دهه زمان نیاز داد.
رودری با تشریح مشکلات این بخش نیز اظهار کرد: بحث اجرا با دو مانع بزرگ روبرو است. یکی آنکه بخشی از الگوی کشت، استانی نیست و در راستای تعادل بازار در کل کشور می باشد و مانع اصلی دیگر در اجرای این طرح نیز این است که این الگو یا این برنامه، زمانی که تدوین شد به موضوع «پیاده سازی یک الگوی جامعه شناسی» توجه نشده است.
موسوی رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه الگوی محصول کشت از قبل از انقلاب اسلامی در استان کرمان مطرح بوده و امروز تنها مربوط به ایران نبوده بلکه در تمام دنیا به این موضوع توجه ویژه ای دارند اظهار کرد: مزیت جنوب استان کرمان در محصولات سبزی صیفی است.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی محصولات سبزی صیفی در جنوب استان کرمان مربوط به سیب زمینی و گوجه فرنگی بر می گردد اظهار کرد: در دهه 70، در کشور در قالب طرح استمرار تولید، سیب زمینی در مناطق گرمسیری و سردسیری تولید می شد که این موضوع در آن زمان با توجه به خلاهای موجود در کشور، از مزیت های نسبی خوبی برخوردار بود اما هم اکنون دیگر این طرح قابل اجرا نیست زیرا انبارهای جنوب استان پر از محصولات سیب زمینی است.
رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به نوسانات قیمتی گوجه فرنگی در سال جاری نسبت به سال گذشته اظهار کرد: طرح‌های جامع در وزارتخانه جهادکشاورزی در حال تهیه است اما متاسفانه این طرح ها ضمانت اجرایی ندارد.
موسوی با بیان اینکه سطح زیر کشت هندوانه در جنوب استان کرمان از 20 هزار هکتار تا پیش از این دولت تقریبا به 12 هزار هکتار رسیده است اظهار کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم در جنوب استان کرمان الگوی کشت بر مبنای آب بوده به طوری که در این راستا شاهد 20 درصد توسعه کشت های گلخانه ای دولت در کشور در جنوب استان کرمان بوده ایم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/29812/کشاورزی-بر-مبنای-بهره‌وری-آب،-در-طرح‌های-الگوی-کشت-استان-دیده-نمی‌شود
بستن   چاپ