کرمان رصد
یک فوق تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری:
میزان املاح موجود در آب هیچ ارتباطی با میزان شیوع سنگ کلیه در آن منطقه ندارد
يکشنبه 27 خرداد 1397 - 13:14:19
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان آنلاین - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و فلوشیپ فوق تخصصی جراحی بسته کلیه و مجاری ادراری گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، سختی آب که همان میزان املاح موجود است هیچ ارتباطی با میزان شیوع سنگ کلیه در آن منطقه ندارد و آبی که مصرف می کنیم در دستگاه گوارش به طور انتخابی جذب می شود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، دکتر"حمید پاک منش" در تشریح جزییات این موضوع گفت: لازم است افرادی که کلیه شان سنگ ساز است 12 لیوان آب در طول روز مصرف کنند.
 وی در رابطه با کلیه سنگ ساز گفت: سنگ کلیه حاصل به هم پیوستن کانی های موجود در ادرار است، کانی ها معمولا کلسیم، فسفر، اگزالات، اسید اوریک است، که در حالت طبیعی این کانی ها به صورت محلول در آب هستند و به راحتی در ادرار حل و دفع می شوند.
پاک منش با بیان اینکه علت اصلی که در بیماران سنگ ساز پیدا می کنیم مصرف کم مایعات است، سابقه ارثی هم مهم است و اغلب این افراد در یکی از عوامل خود سابقه سنگ سازی داشتند اظهار کرد: برخی از رژیم های غذایی غیرطبیعی مانند مصرف گوشت، نمک و یا رژیم های لاغزی باعث سنگ سازی کلیه ها می شود.
این فلوشیپ فوق تخصصی جراحی بسته کلیه و مجاری ادراری گفت: با وجود اینکه اغلب سنگ های کلیه کلسیمی هستند، اما علت آن مصرف زیاد لبنیات نیست بلکه مصرف کم مایعات است.
 پاک منش ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده، سختی آب که همان میزان املاح موجود است هیچ ارتباطی با میزان شیوع سنگ کلیه در آن منطقه ندارد و آبی که مصرف می کنیم در دستگاه گوارش به طور انتخابی جذب می شود.
وی با بیان اینکه دستگاه تصفیه آب هم نمی تواند از سنگ سازی کلیه ها جلوگیری کند، گفت: برخی افراد هزینه می کنند دستگاه تصفیه آب می گیرند، این موضوع را توصیه نمی کنم، اما اگر آبی که در دسترس دارید گوارا نیست و نمی توانید زیاد آب بنوشید آن موقع شاید دستگاه تصفیه آب کمک کننده باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد مصرف مواد غذایی در افراد با کلیه سنگ ساز، گفت: در ابتدا باید سنگ مورد تجزیه شیمیایی قرار گیرد و مواد داخل سنگ مشخص شود، اگر سنگ از نوع کلسیمی است باید به مقدار متوسط از لبنیات در طول روز مصرف شود که این مقدار متوسط معادل یک لیوان شیر است.
پاک منش با بیان اینکه اگر سنگ از نوع اسید اوریک است، که این نوع سنگ از تجزیه گوشت قرمز ایجاد می شود بنابراین مصرف گوشت قرمز را باید محدود کرد اضافه کرد: همچنین میگو و حبوبات نیز دارای اسیداوریک است که باید مصرف این مواد را محدود کرد.
به گفته وی همه این محدودیت های رژیم غذایی زمانی جواب می دهد که مصرف مایعات زیاد باشد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/29924/میزان-املاح-موجود-در-آب-هیچ-ارتباطی-با-میزان-شیوع-سنگ-کلیه-در-آن-منطقه-ندارد
بستن   چاپ