کرمان رصد
معاون اشتغال وزیر تعاون:
پنج هزار روستا به عنوان کانون اشتغال کشور انتخاب شدند
یکشنبه 3 تیر 1397 - 12:37:25 AM
ایرنا
کرمان آنلاین - کرمان - معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از 44 هزار روستای موجود در کشور، تعداد پنج هزار روستا به عنوان کانونی برای شناسایی ظرفیت های اشتغالزایی روستایی انتخاب شده اند که بزودی اعلام خواهند شد.
  عیسی منصوری در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمان افزود: تعداد یکهزار روستا در فاز نخست برای شکوفایی ظرفیت اشتغال روستاها طی روزهای آینده معرفی و برای هرکدام از این روستاها یک تسهیل گر درنظر گرفته می شود.
وی اظهار داشت: باید ظرفیت اقتصادی روستاها از در حوزه صنایع دستی از جمله برای فرش دستباف شکوفا شود.
وی گفت: کشور 9 سال پیش میزان پنج هزار تن صادرات فرش دستباف داشته و اکنون این صادرات به کمتر از 500 تن رسیده است .
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این وزارتخانه با توافق با تشکل های مردم نهاد اشتغال را محلی کرده و از ظرفیت های شرکت های خصوصی در راستای افزایش اشتغال از نگاه ملی استفاده می برد.
وی تصریح کرد: شرکت ها و نهادهای معین اقتصادی استان کرمان تجربه ویژه و روش مناسبی برای افزایش سرانه اشتغالزایی است.
منصوری گفت: نگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اشتغالزایی لزوما پرداخت وام نیست و این وام به تنهایی موجب اشتغالزایی نمی شود مگر اقدامات دیگری را شاهد باشیم.
وی افزود: برنامه اشتغال روستایی در بهمن ماه 96 آغاز شده است و حدس بر این بود که فرایند ثبت نام افراد برای تسهیلات اشتغال روستایی زمانبر خواهد بود.
وی ابراز کرد: پرداخت اعتبارات توسط بانک ها بر اساس اولویت طرح ها نبوده با وجودی که در این زمینه دستورالعمل به بانک ها ابلاغ شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بسیاری از طرح های مراجعه کننده به بانک ها در زمینه دام و فرش بوده است و اگر تمامی 12 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی روستایی را به دام اختصاص بدهیم، باز هم اعتبار کم می آید.
وی افزود: برای افزایش سرعت اشتغالزایی بانک ها نباید از کسی مجوز بخواهند و اعتبارات در راستای اولویت مصوب مجلس شورای اسلامی پرداخت می شود.
وی بیان کرد: حدود 30 درصد از طرح های معرفی شده توسط بانک ها یا رد، متوقف و یا در حال بررسی هستند و بخشی بسیاری از طرح های معرفی شده به دلیل چک برگشتی و اقساط معوق و یا نداشتن وثیقه معلق شده است.
منصوری گفت:باید دستگاه های مربوطه برای بدهی و چک برگشتی همکاری کنند تا این مشکل برطرف شود.
وی تاکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری صندوق ضمانت تعاون، مصوب کرده که برای دریافت تسهیلات تا سقف 250 میلیون تومان نیاز به وثیقه نباشد و تنها از این افراد سفته گرفته شود.
وی گفت: مصوب شده که 100 درصد از بیمه فعالیت های معدنی توسط صندوق بیمه معدنی تامین شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: طرح هایی که برای دریافت تسهیلات به بانک ها ارسال شده برای بررسی و انعقاد قرارداد زمانبر است و این اشکالات را باید بانک برطرف کنند.
وی عنوان کرد: بانک ها باید اعتبارات اشتغالزایی را افزایش دهند و یا تعداد بانک های همکار را افزایش می دهیم.
وی گفت: برای اینکه وام به ثمر بنشیند اولویت بندی در طرح ها شده است و در این زمینه اشکالات سیستمی طی نشست هایی با مدیران بانک ها در حال بهبود و برطرف شدن است.
منصوری افزود: هنر پرداخت وام نیست لذا باید اقتصاد استان ها را از بخشی به بخش دیگر منتقل کرد و برای رونق و رکود داشتن یک نسخه روش مناسبی نیست.
وی با بیان اینکه برای اجرای برنامه های توسعه ای باید از ظرفیت های متفاوت استان کرمان استفاده شود اظهار داشت: باید اعتبارات را از سوی طرح هایی ازجمله کشاورزی به سمت طرح های IT، صنایع دستی و گردشگری برای افزایش اشتغال زایی ببریم.
وی گفت: باید مشکلات اشتغالزایی استان کرمان، سیستمی و مصداقی با هماهنگی و هم افزایی برطرف شود.
کارگروه اشنغال و سرمایه گذاری استان کرمان با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سرپرست استانداری کرمان، مدیران دستگاه های اجرایی و نمایندگان بانک ها در محل سالن پییامبر اعظم استانداری کرمان برگزار شد.
 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/31192/پنج-هزار-روستا-به-عنوان-کانون-اشتغال-کشور-انتخاب-شدند
بستن   چاپ