کرمان رصد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان:
820 کیلومتر راه روستایی استان کرمان نیازمند اصلاح است
دوشنبه 4 تير 1397 - 09:25:40
خبرگزاری مهر
کرمان آنلاین - رفسنجان - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان گفت: 820 کیلومتر راه روستایی استان کرمان نیازمند اصلاح است.

به گزارش خبرنگار مهر ، خداداد مقبلی یکشنبه شب در حاشیه بازدید از جاده رفسنجان – داوران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعداد تصادفات استان در سال گذشته خیلی بالا بود و در تحلیلی که کردیم به این نتیجه رسیدیم که بیش از 50 درصد عامل تصادفات واژگونی است که بر اثر خستگی، خواب‌آلودگی و سرعت بالا انحراف از مسیر صورت گرفته و نهایتا باعث واژگونی شده است .
وی افزود: در مسیرهایی که بین آسفالت و زمین طبیعی اختلاف سطح داشتیم موجب شده شدت تصادف بالا برود و واژگونی منجر به فوت شود .
وی ادامه داد: از سه، چهار سال قبل در حوزه راههای استان کار در حال انجام است که اختلاف ارتفاع بین سطح سواره‌رو و زمین طبیعی را کم کنیم تا شدت ضربه و تصادف را کم کرده و تلفات را کاهش دهیم .
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با اشاره به اینکه اصلاح مسیر، اصلاح شیب و شانه‌سازی از جمله اصلاحات مسیرها است تا واژگونی‌ها کمتر تلفات داشته باشد، یادآور شد: در سال گذشته 500 کیلومتر از مسیرهای اصلی و بزرگراهی شیب شیروانی را اصلاح کردیم و اختلاف ارتفاع هم برطرف شده ضمن اینکه در راه‌های فرعی پرترافیک هم همین اصلاحات صورت گرفت و اقدامات خوبی در رابطه با بحث‌های ایمنی انجام شده است .
مقبلی تصریح کرد: در حوزه کاری راه‌های روستایی و فرعی بررسی که داشتیم حدود 820 کیلومتر از مسیرهای روستایی نیاز به ارتفاع مشخصات هندسی دارند و این 820 کیلومتر در حدود 30 سال پیش ساخته شده اما همچنان مشخصات راه مشخصات قبلی است و پاسخگوی ترافیک فعلی نیست .
وی ادامه داد: در این جاده‌ها برای افزایش ظرفیت ترافیکی هم باید بهسازی صورت گیرد هم ارتقای مشخصات در این مسیرها را باید داشته باشیم که مستلزم اعتبارات زیادی هستیم .
این مسئول بیان کرد: ارتقای مشخصات راه روستایی به راه فرعی حداقل هر کیلومتر 600 تا 700 میلیون تومان هزینه دارد که مطابق قانون باید از منابع استانی تأمین شود .
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان عنوان کرد: دو مسیر در حوزه رفسنجان خیلی ضروری است که ارتقای مشخصات هندسی صورت گیرد یکی جاده رفسنجان به سمت زرند که جاده پرترافیک و ترانزیتی است و دیگری مسیر جاده رفسنجان به نوق است که آن مسیر به دلیل اینکه روستاهای زیادی دارد و در کنار آن مزارع کشاورزی است موجب افزایش ترافیک شده است .
مقبلی خاطرنشان کرد: در این دو محور بر اساس این ترافیک باید بهسازی و ارتقای مشخصات هندسی انجام شود اما باید از منابع استانی تأمین شود و تلاش می‌کنیم از منابع ملی هم استفاده کنیم .
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: شانه‌سازی افزایش ضریب ایمنی را به همراه دارد و نصب علائم و خط‌کشی در مسیرها هم به کاهش تلفات و تسهیل در رانندگی کمک می‌کند .
مقبلی اذعان کرد: مشکلی که وجود دارد این است که علیرغم اینکه سالانه نزدیک به 40 میلیارد تومان در حوزه نصب علائم ایمنی اخطاری و اطلاعاتی هزینه می‌کنیم خیلی از این علائم به سرقت می‌رود .
وی با تأکید بر اینکه زمانی که علائم جاده‌ای به سرقت می‌رود ایمنی آن جاده خدشه‌دار می‌شود، خاطرنشان کرد: راننده بر اساس علائم سرعت و چرخش خود را تنظیم می‌کند وقتی علائم نباشد ایمنی نیست و خطرات زیادی دارد و موجب افزایش خطای راننده می‌شود .
وی افزود: صدا و سیما موضوع را فرهنگ‌سازی کند چرا که این سرقت علائم، خسارت زیادی برای جامعه دارد افراد سودجو علائم را از سطح جاده‌ها سرقت نکنند و جان مردم را به خطر نیندازند .
مقبلی اضافه کرد: عمده واژگونی‌ها ناشی از خستگی زیاد و خطاهای رانندگان از جمله سرعت بالاست که ناشی از اطلاعات کم رانندگان است و صدا و سیما در این موضوع هم کمک و فرهنگ‌سازی کند .

http://www.kerman-online.ir/fa/News/32207/820-کیلومتر-راه-روستایی-استان-کرمان-نیازمند-اصلاح-است
بستن   چاپ