کرمان رصد
مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان:
آتش زدن کالای قاچاق زخمی عمیق بر پیکره محیط زیست است
یکشنبه 17 تیر 1397 - 8:04:44 AM
ایرنا
کرمان آنلاین -   مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان، آتش زدن کالای قاچاق را به قیمت تخریب زیست محیطی دانست و گفت: این اقدام زخمی عمیق بر پیکره محیط زیست و جفا به سلامت نسل آینده است.
  رضا جزینی زاده روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در حالی که بیشتر فعالیت های بشر از ابتدای خلقت تاکنون با تخریب محیط زیست همراه بوده و امروزه نتایج تلخ این تخریب ها با بروز ریزگردها، خشکسالی و دست درازی بیش از حد به مراتع، دامان بشر را گرفته اما انگار هنوز بشریت از انعکاس تاثیرات تخریب محیط زیست درس نگرفته است.
وی ادامه داد: به طوری که اکنون امحای قاچاق کالا را دور از چشم مسئولان و کارشناسان محیط زیست و در آتش زدن این کالاها می داند.
مدیرکل محیط زیست استان کرمان بیان داشت: آتش زدن 10 تن کالای قاچاق بدون مشورت با مسئولان اداره کل محیط زیست در حالی که بر این حضور قانون صحه گذاشته زخمی عمیق بر پیکره خاک، آب و هوا خواهد بود ،در حالی که کارشناسان این مجموعه برای امحای کالاهای مختلف راهکارهایی علمی و مشخص بر اساس قانون پسماند ارائه کرده اند.
وی با اشاره به اینکه گذشتگان ما نیز با اقداماتی مانند استحصال بی رویه آبهای زیر زمینی و غیره به نوعی به محیط زیست و زندگی فعلی ما و آیندگان ضربه زده اند، تصریح کرد: آتش زدن هر نوع زباله نیز بر اساس قانون و تصویب مجلس شورای اسلامی ممنوع است و به محیط زیست تا مدتها آسیب وارد می کند.
جزینی زاده گفت: بارها به مسئولان کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان تذکر دادیم اما آنها فقط صورت مساله را پاک کردند و امحا و سوزاندن کالای قاچاق را بدون حضور عضو اصلی این کارگروه و دعوت از مسئولان محیط زیست انجام دادند که این مهم به نفع جامعه نیست و قانون گریزی به شمار می رود.
وی تاکید کرد: در قانون ذکر شده 10 روز قبل از امحای کالای قاچاق باید سازمان محیط زیست در جریان امر قرار گیرد در حالی که به این مهم توجه نمی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه راه امحای اقلام مختلف کالای قاچاق سوختن نیست افزود: مواد خطرناک و ویژه مانند مواد شیمایی، سموم، روغن های صنعتی و غیره باید با اصول علمی، فنی و نظارت محیط زیست بسته بندی، بارگیری و از استان خارج شود و در استانهایی که امکان امحای آنها وجود دارد از بین برود.
جزینی زاده اظهار داشت: مواد آرایشی و بهداشتی نیز باید در بشکه های پلاستیکی کم حجم و کپسوله شده و در مکانهایی مناسب دفن شود.
وی گفت: مواد عادی را نیز می توان بدون سوختن و وارد کردن صدمه به محیط زیست در محل لندفیل با حفر کانال هایی مخصوص و پرس کردن دفع کرد.
جزینی زاده آتش زدن کالای قاچاق را به طور مستقیم تخریب محیط زیست و جرم انگاری این مهم دانست و ادامه داد: در سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی به سران سه قوه تاکید شده هرگونه تخریب محیط زیست جرم انگاری تلقی شود و مجرم تحت تعقیب قضایی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در قانون مجازات اسلامی هرگونه تهدید علیه بهداشت و سلامت عمومی جرم محسوب می شود و فصل الخطاب کار ما در اداره کل محیط زیست اجرای دقیق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و سران سه قوه و قوانین و مقررات موضوعه از جمله اصل مترقی 50 قانون اساسی و رویکرد زیست محیطی دولت تدبیر و امید است.
جزینی زاده افزود: خدمت بی ادعا و نظارت بدون اغماض از ارکان اصلی کار مسئولان محیط زیست و برگرفته از فرمایشات رهبر معظم انقلاب است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند کالاهای قاچاق باید آتش زده شود اما منظور ایشان صرف آتش زدن نیست بلکه منظور معظم له امحای کالای قاچاق و جلوگیری از ورود آن به بازار است.
** راهکارهای محیط زیست هزینه بر است
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان نیز گفت: راهکارهای ارائه شده توسط اداره کل محیط زیست برای امحای کالاهای قاچاق هزینه بر است.
ابراهیم شهریاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه کالای قاچاق باید امحا شود ، افزود: راهکارهای محیط زیست برای از بین بردن این کالاها غیرممکن و در حد توان استان نیست.
سومین دوره امحای کالاهای قاچاق شامل مکمل های ورزشی، دارو، نوشیدنی های غیر قابل مصرف و انبه به میزان 10تن و ارزش یک میلیارد تومان همزمان با سراسر کشور روز گذشته (شنبه )در کرمان انجام شد.
  

http://www.kerman-online.ir/fa/News/34534/آتش-زدن-کالای-قاچاق-زخمی-عمیق-بر-پیکره-محیط-زیست-است
بستن   چاپ