کرمان رصد
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان:
الگوی سرطان رفسنجان تفاوت چندانی با کشور ندارد/راه‌اندازی مرکز درمان کاملتر سرطان رفسنجان در سال 98
دوشنبه 25 تیر 1397 - 8:26:20 AM
ایسنا
کرمان رصد - رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: الگوی سرطان در شهرستان رفسنجان تفاوت چندانی با کشور ندارد اما چیزی که شاید فکر مردم را مشغول کرده باشد که آیا آرسنیک و سموم کشاورزی بر افزایش سرطان موثر است یا خیر که اطلاعات دقیق علمی چندانی در این خصوص وجود ندارد.
دکتر "علی اسماعیلی ندیمی"  اظهار داشت: مطالعه کوهورت مطالعه هم گروهی است جمعیت مشخصی وارد مطالعه می شوند و به مدت چند سال آنها را از نظر وقوع پیامدهای مهم مانند بیماریهای قلبی، سرطان و ... تحت نظر می گیریم.
وی با بیان اینکه طرح مطالعات کوهورت در رفسنجان از سال 93 آغاز شده و تاکنون 10 هزار نفر وارد این مطالعه شده اند، افزود: از حدود دو سال پیش به مدیران مجتمع مس سرچشمه پیشنهاد دادیم با توجه به اینکه آلایندگی در منطقه سرچشمه خاص بوده و برای اینکه ثابت شود این آلایندگی چه میزان در سلامت کارکنان تاثیر دارد، آنها را وارد مطالعه اختصاصی کوهورت کنیم.
وی ادامه داد: در این مطالعه، اطلاعات عمومی افراد، نمونه های خون و ادرار ، مو و ناخن، یکسری آزمایشات از آنها انجام خواهد شد و این افراد به طور مداوم تحت نظر خواهند بود و تا 10 سال آینده این افراد پیگیری می شوند و این اطلاعات منحصرا متعلق به مس خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به اینکه نزدیک به یکسال روی ایده کوهورت کارکنان مس کار شد، بیان داشت: پس از اینکه طرح تحقیقاتی آن مورد موافقت دانشگاه و شرکت ملی صنایع مس ایران قرار گرفت خوشبختانه این طرح نهایی شد و به امضای مدیر مجتمع مس سرچشمه و بنده رسید و تحت نظر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام خواهد شد.
اسماعیلی ندیمی افزود: کارکنانی که وارد این مطالعه خواهند شد پیگیری بلندمدتی از نظر وقوع حوادثی که عمدتاً بیماریهای غیرواگیر است خواهند شد و امکان این وجود دارد که این جمعیت با جمعیت غیر از کارکنان مس در مطالعات کوهورت مقایسه شود.
وی با تأکید بر اینکه باید ارتباط صنعت با دانشگاه تقویت شده و برای حل مشکلات صنعت از طریق انجام کار پژوهشی اقدام کنیم، عنوان کرد: با انجام مطالعه کوهورت کارکنان مس ارتباط علمی دانشگاه با صنعت مس نیز برقرار خواهد شد و امیدواریم که این ارتباط باز هم تداوم پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: مهمترین اطلاعاتی که در محدوده علوم پزشکی بدست می آید از دو گروه از مطالعات است که یکی کارآزمایی بالینی و دیگری مطالعه کوهورت می باشد لذا اطلاعاتی که از طریق کوهورت بدست می آید بسیار ارزشمند است.
اسماعیلی ندیمی مطالعات کوهورت را دقیق، حساب شده و علمی خواند و یادآور شد: خود کارکنان مس سرچشمه در این مطالعه بررسی می شوند به این صورت که هر کدام از این افراد یک بار به مرکز مطالعات سلامت(کوهورت) رفسنجان مراجعه کرده و پس از نمونه گیری و آزمایشات لازم به صورت سالیانه از طریق مرکز پیگیری می شوند. اگر برای فردی حادثه ای نیز رخ داد به صورت ویژه و جزئی نیز پیگیری می شود.
وی تصریح کرد: انجام این مطالعات همچنین به سوال اغلب مردم که اثر آلایندگی روی سلامتی چیست پاسخ داده و این کمکی برای صنعت مس نیز خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه به افزایش همکاریهای مس سرچشمه و دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اشاره و بیان کرد: در دو سه سال گذشته این همکاریها افزایش پیدا کرده و با کمک شرکت ملی صنایع مس ایران یکدستگاه آنژیوگرافی خریداری کردیم، یکدستگاه اندوسونو بزودی خریداری می کنیم، همچنین شرکت مس در برخی ساخت و سازهای دانشگاه مانند کلینیکهای ویژه همکاری کرده است و مهمترین کاری که به صورت بلندمدت با مس شروع کردیم همین کار تحقیقاتی کوهورت کارکنان است که امیدواریم طرحهای تحقیقاتی دیگری را نیز انجام دهیم.
اسماعیلی ندیمی ادامه داد: در بخش درمان بیماران مجتمع مس سرچشمه توسط دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با هزینه بسیار پایین تری نسبت به جاهای دیگر درمان می شوند و این درک و فهم عمیق مدیران مس سرچشمه در مورد ارتباط با دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اتفاق افتاده که هم هزینه های مس کاهش یافته و هم کمکی به دانشگاههای منطقه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم پتانسیل زیادی هم در دانشگاه علوم پزشکی و هم دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان برای ارتباط متقابل صنعت و دانشگاه وجود دارد.
الگوی سرطان در شهرستان رفسنجان تفاوت چندانی با کشور ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اطلاعات و سخنان نادرست در خصوص سرطان مردم را نگران می کند، اظهار کرد: بسیاری از سرطانها با داشتن رژیم غذایی سالم قابل پیشگیری هستند و برخلاف گفته ها، استان کرمان در رده کمترین شیوع سرطان معده که سرطان شایع مردان در کشور می باشد را دارد.
اسماعیلی ندیمی افزود: البته ما انتظار داریم با توجه به اینکه سن جمعیت در سالهای آینده بالاتر خواهد رفت شیوع سرطان بیشتر شود چرا که سرطان پدیده سن است.
وی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه باید یک مطالعه جدی در این خصوص که آیا شیوع سرطانهای ناشی از مصرف آرسنیک بالا در منطقه ما بالاتر است یا خیر، انجام گیرد. پاسخ این سوال در مطالعه کوهورت داده خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام غربالگری در مرکز غربالگری سرطان در رفسنجان، کشف و درمان بسیاری از سرطانها در مراحل اولیه را از اقدامات صورت گرفته برشمرد و بیان کرد: الگوی سرطان در شهرستان رفسنجان تفاوت چندانی با کشور ندارد اما چیزی که شاید فکر مردم را مشغول کرده باشد که آیا آرسنیک و سموم کشاورزی بر افزایش سرطان موثر است یا خیر که اطلاعات دقیق علمی چندانی در این خصوص وجود ندارد.
اسماعیلی ندیمی با تأکید بر اینکه اظهارنظر در خصوص سرطان باید کاملاً علمی باشد، خاطرنشان کرد: بخش درمان سرطان در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان با ظرفیت 12 تخت راه اندازی شده و درمانهای سرپایی و بستری در این بخش انجام می شود و خوشبختانه خیرین هم پای کار آمده و بخشی از فرانشیز بیماران سرطانی را تقبل کرده اند.
وی با بیان اینکه مرکز درمان کاملتر سرطان رفسنجان در سال 98 راه اندازی خواهد شد، ادامه داد: مرکز غربالگری سرطان در رفسنجان یک مرکز تشخیصی درمانی است یعنی علاوه بر درمان، در مراحل اولیه سرطان را تشخیص می دهد.
آغاز ساخت اورژانس بیمارستان مرادی رفسنجان ظرف هفته های آینده
وی با بیان این مطلب که ساخت اورژانس بیمارستان مرادی رفسنجان ظرف هفته های آینده آغاز خواهد شد، اظهار داشت: متاسفانه هلال احمر نتوانست به همکاری خود در این رابطه ادامه دهد اما با کمک وزارتخانه، بزودی ساخت اورژانس عمومی، آزمایشگاه و درمانگاه چشم پزشکی بیمارستان مرادی رفسنجان آغاز می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در خصوص بیمارستان امام حسین(ع) رفسنجان نیز توضیح داد: تکمیل این بیمارستان 30 میلیارد تومان هزینه لازم دارد که به صورت بیمارستان درمانی و جامع زنان خواهد بود و علاوه بر زایشگاه، بخش جراحی زنان نیز دارد.
اسماعیلی ندیمی همچنین از افتتاح کلینیک های ویژه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در هفته دولت خبر داد و گفت: این پروژه ها شامل ساختمان کلینیک های ویژه، اورژانس بیمارستان و سلف و سالن غذا خوری دانشگاه در سایت دانشگاه به بهره برداری خواهد رسید.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/34794/الگوی-سرطان-رفسنجان-تفاوت-چندانی-با-کشور-ندارد-راه‌اندازی-مرکز-درمان-کاملتر-سرطان-رفسنجان-در-سال-98
بستن   چاپ