کرمان رصد
زنگ خطر کاهش آب در سدهاي نيمه خالي کرمان
شنبه 17 مهر 1395 - 12:54:26 PM
ايرنا
کرمان انلاين- با وجود بارندگي ها و جاري شدن چندين سيل در اوايل سال جاري 42 درصد ظرفيت سدهاي استان کرمان خالي مانده است.
از سوي ديگر با توجه به ميزان بارندگي در استان کرمان که 130 ميليمتر و کمتر از ميانگين بارندگي در کشور است مي توان به وضعيت نامطلوب آب در اين استان پي برد که در همين راستا عليرضا رزم حسيني استاندار کرمان طرح همياران آب را به عنوان نسخه اي شفابخش و با هدف مصرف بهينه و صرفه جويي در مصرف آب ارائه کرد.
به گفته مديرعامل شرکت آب منطقه اي استان کرمان، ميزان برداشت از آب هاي زيرزميني در کرمان به ميزان آب مصرفي آشاميدني کل کشور است.
مدير دفتر تاسيسات آبي و برق آبي شرکت آب منطقه اي استان کرمان در زمينه وضعيت فعلي سدهاي کرمان گفت: حجم کل مخازن در چهار سد استان کرمان 582 ميليون متر مکعب است که در حال حاضر 288 ميليون متر مکعب آب دارند.
محمد دريجاني افزود: ظرفيت ذخيره آب سد جيرفت 336 ميليون متر مکعب است که در حال حاضر 113 ميليون متر مکعب آب دارد که نسبت به ارديبهشت ماه سال جاري با 13 ميليون متر مکعب کاهش مواجه شده است.
وي ادامه داد: سد بافت نيز با ظرفيت نگهداري 40 ميليون متر مکعب آب، 31 ميليون متر مکعب آب دارد که نسبت به شش ماهه قبل چهار ميليون متر مکعب کاهش داشته است.
دريجاني اضافه کرد :ظرفيت سد تنگوئيه سيرجان 38 ميليون متر مکعب است که با بيش از سه ميليون متر مکعب کاهش نسبت به ارديبهشت ماه، پنج ميليون متر مکعب آب را در خود جاي داده است و در وضعيت بحراني به سر مي برد.
وي اظهار کرد: ظرفيت سد نساء بم 168 ميليون متر مکعب است که با 29 ميليون متر مکعب کاهش، 138 ميليون متر مکعب آب دارد.
دريجاني با بيان اينکه حدود 49 درصد حجم مخازن سدهاي استان کرمان پر شده و 51 درصد خالي مانده است،گفت :کل آب ورودي به سدهاي استان کرمان در سال آبي گذشته 264 ميليون متر مکعب بوده که از اين مقدار، 192 ميليون متر مکعب از سدها خارج شده است.
وي اظهار کرد :عمده آب سدهاي استان کرمان به منظور آبياري زمين هاي کشاورزي استفاده مي شود و فقط مقداري کمي از آب سدهاي بافت و تنگوئيه در راستاي آب آشاميدني مصرف مي شود.
دريجاني تصريح کرد: آب موجود در سد نساء بم به دليل اينکه هنوز خطوط انتقال آب آشاميدني از سد نساء بم راه اندازي نشده فقط به مصرف کشاورزي مي رسد.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي استان کرمان نيز چندي پيش در همايش بحران آب که در شهرستان انار برگزار شد عنوان کرد: منابع آب استان کرمان در حال نابودي است به طوري که سالانه در اين استان 900 ميليون متر مکعب بيلان منفي داريم و 941 روستا نيز با تانکر آبرساني مي شوند.
محمدرضا بختياري گفت: طبق آمار رسمي بيش از 35 هزار حلقه چاه در استان کرمان وجود دارد که از اين تعداد 24 هزار حلقه مجاز هستند و ميزان برداشت از آب هاي زيرزميني در کرمان به ميزان آب مصرفي آشاميدني کل کشور است.
از آنجا که تامين آب يکي از مهمترين عوامل و منابع تحقق اقتصاد مقاومتي و توسعه پايدار در کشور است، سند امنيت آب با هدف تامين آب مورد نياز استان در بخش آشاميدني و بهداشت و ارتقاء کيفيت آب آشاميدني و بهداشت شهرها و روستاهاي استان کرمان توسط شرکت آب منطقه اي کرمان تدوين و تهيه شده است.
** 2 سد به تعداد سدهاي استان کرمان اضافه مي شود
مجري پروژه سد قدروني نيز  اظهار کرد: عمليات اجرايي سد بتني قدروني از فروردين ماه سال 1387 آغاز شده است و پيشرفت فيزيکي اين طرح تا امروز 88 درصد است.
محسن اميري ظرفيت ذخيره آب سد قدروني را 42 ميليون متر مکعب عنوان کرد و گفت: آب اين سد از رودخانه هاي قدروني و هودکن تامين مي شود و از آب اين سد براي تامين آب آشاميدني شهرستان راور استفاده خواهد شد.
مشاور پروژه سد صفارود نيز عنوان کرد: عمليات اجرايي سد خاکي صفارود از سال 86 آغاز شده و تا کنون 65 درصد پيشرفت فيزيکي داشته است.
مهدي اسماعيل زاده اضافه کرد: حجم کل مخزن اين سد 77 ميليون متر مکعب است که قرار است آب آشاميدني شهرهاي کرمان و رابر را تامين کند.
وي افزود: آب اين سد از رودخانه هاي رابر و رودر تامين مي شود که در حوزه شهرستان رابر است و با راه اندازي اين 2 سد، ظرفيت سدهاي استان کرمان به 701 ميليون متر مکعب مي رسد.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/3999/زنگ-خطر-کاهش-آب-در-سدهاي-نيمه-خالي-کرمان
بستن   چاپ