کرمان رصد
مدیرکل انتقال خون استان کرمان اعلام کرد:
درخواست از مردم برای اهدای سلول بنیادی/ لزوم ورود خیّران به حوزه فعالیت انتقال خون
دوشنبه 8 مرداد 1397 - 12:07:28 PM
ایسنا
کرمان رصد - مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: از خیّران می خواهیم به این حوزه ورود کنند و انتقال خون را نیز به عنوان مرکز سلامت و بهداشت ببینند و ما برای حفظ سطح کیفیت کار نیاز به ورود خیّران به حوزه فعالیت انتقال خون داریم.
  دکتر"روح اله میرزایی" امروز 8 مردادماه در نشست خبری به مناسبت هفته انتقال خون اظهار کرد: با همکاری اصحاب رسانه تاکنون مشکلی در انتقال خون و اهدای خون نداشته ایم.
وی افزود: اولین اهدای خون در دهه 1320 انجام شد و به دلیل اهمیت سلامت و کیفیت خون در 9 مرداد سال 53 سازمان انتقال خون تاسیس و تنها متولی فرآیند انتقال خون شد و از آن زمان اهدای خون هدفمند و روز به روز فرآیندها با دقت و نظارت بیشتری صورت گرفت.
میرزایی بیان کرد: ایران جایگاه خوبی در دنیا دارد و اهدای خون کاملا داوطلبانه را داریم و بحث خون جایگزین از 10 سال قبل دیگر وجود ندارد(در خون جایگزین در صورت نیاز بیمار، باید اقوام وی خون اهدا می کردند تا جایگزین خون دریافتی بیمار شود).
وی تصریح کرد: ایران از لحاظ سطح کیفی خون همطراز با کشورهای ارومایی و بهتر از جامعه امریکایی است و این مسئله توسط بازرسان خارجی اعلام شده است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: در کمیت نیز هیچ کمبود خونی وجود ندارد و شایعات وارد کردن خون و فرآورده های خونی شایعه است و کاملا خودکفا هستیم.
وی با اشاره به اینکه شبکه ملی خون رسانی داریم و اگر استانی دچار مشکل شود، دیگر استان ها نیاز خونی را تامین می کنند، افزود: در انتقال خون روی فرآورده های نوین مثل خون اشعه دیده، پلاکت فرسیس و اهدای سلول بنیادی و ... کار و استفاده می شود.
میرزایی با بیان اینکه کرمان یکی از استان های برتر در تامین کمی و کیفی خون در کشور است، تصریح کرد: در فرآیند فرسیس جزء موردنیاز بیمار از اهداکننده خون دریافت می شود و خون کامل گرفته نمی شود که به کاهش عوارض خیلی کمک کرده است.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر میزان مصرف پلاکت فرسیس و پلاسما فرسیس از 200 هزار واحد به یک میلیون واحد رسیده و به بیماران سرطانی خیلی کمک کرده است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان اظهار کرد: حدود 9 درصد از بیماران تالاسمی ماژور کشور در استان کرمان هستند و ماهانه باید یک تا دو واحد خون مصرف کنند.
وی افزود: مورد دیگر استفاده از خون در تصادفات جاده ای است که متاسفانه در استان زیاد رخ می دهد و بخش های زنان و زایمان و جراحی مصرف کننده های دیگر خون هستند.
میرزایی با بیان اینکه کرمان جزو معدود استان هایی است که پیوند سلول بنیادی در آن انجام می شود، اظهار کرد: در سال 96 بیش از یک هزار و 700 نفر اهداکننده سلول بنیادی در استان ثبت نام کرده اند و این عدد در سه ماهه اول امسال بیش از 300 نفر بوده است.
وی تصریح کرد: در سال 96 تعداد 92 هزار نفر به پایگاه های انتقال خون استان کرمان مراجعه کرده و 72 هزار نفر موفق به اهدای خون شده اند و طی سه ماهه نخست امسال حدود 23 هزار مراجعه کننده داشتیم و 17 هزار و 500 مورد خون گیری انجام شده است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان بیان کرد: اهداکننده مستمر خون در سال قبل 60 درصد و امسال حدود 62 درصد داشته ایم.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در ماه رمضان و فصول سرد مراجعه به پایگاه اهدای خون کم است و با کمبود خون مواجه هستیم لذا همکاری رسانه در این مواقع برای دعوت مردم به اهداء خون، کمک کننده است.
میرزایی درباره هزینه های فرآیند انتقال خون اظهار کرد: به ازای هر واحد خون از اهدا تا رسیدن به دست بیمار 200 تا 300 هزار تومان هزینه می شود و در تامین اعتبارات شدیدا مشکل داریم و باید مسوولان نگاه ویژه ای به انتقال خون داشته باشند زیرا خون هیچ جایگزینی ندارد.
وی تصریح کرد: از خیّران می خواهیم به این حوزه ورود کنند و انتقال خون را نیز به عنوان مرکز سلامت و بهداشت ببینند و ما برای حفظ سطح کیفیت کار نیاز به ورود خیّران به حوزه فعالیت انتقال خون داریم.
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین نیاز به اهدای گروه خونی O وجود دارد، گفت: فیلترهایی برای جلوگیری از اهدای خون افرادی که بیماری های عفونی دارند، وجود دارد و البته فرهنگسازی در بین مردم نیز صورت می گیرد و مراکز بهداشت کار فرهنگسازی را باید انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: اهداکننده های مستمر برای انتقال خون خیلی مهم هستند و از اهداکنندگان و همچنین کسانی که تاکنون خون اهدا نکرده اند تقاضا داریم که برای اهدای خون مراجعه کرده و اهدا کننده مستمر باشند(کسی که دو بار در سال خون می دهد، اهداکننده مستمر محسوب می شود).
مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: آقایان چهار بار و خانم ها سه بار در سال می توانند خون بدهند و باید همه به ویژه خانم ها بدانند که با اهدای خون مشکلی پیش نمی آید.
وی با بیان اینکه سلول بنیادی و پلاکت فرسیس کمک زیادی به درمان افراد سرطانی می کند و از مردم تقاضا می کنیم برای اهدای این دو فرآورده مراجعه کنند، افزود: پروسه پیوند سلول بنیادی مانند پروسه اهدای خون است.
میرزایی تصریح کرد: 50 درصد مصرف خون و فراورده های خونی را خانم ها دارند اما تنها 5 درصد اهداکنندگان خون خانمها هستند و نیاز به افزایش اهدای خون توسط خانم ها وجود دارد.
وی در پایان بیان کرد: بالاترین عدد اهدای خون در خانم ها در کشور مربوط به خانم حجاریان اهل کرمان است که تاکنون بیش از 170 بار خون اهدا کرده است


http://www.kerman-online.ir/fa/News/40081/درخواست-از-مردم-برای-اهدای-سلول-بنیادی--لزوم-ورود-خیّران-به-حوزه-فعالیت-انتقال-خون
بستن   چاپ