کرمان رصد
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خبر داد:
بررسی سلامت 36 درصد جمعیت رفسنجان و انار از نظر بیماریهای قلبی و عروقی
يکشنبه 8 مهر 1397 - 15:15:27
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان رصد - مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در اجرای طرح ایراپن(خدمات نوین سلامت) در رفسنجان و انار تاکنون 36درصد جمعیت رفسنجان و انار از نظر بیماریهای قلبی و عروقی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته اند.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر محسن نژادقادری صبح امروز 8 مهر ماه در جمع خبرنگاران با گرامیداشت 30 سپتامبر روز جهانی قلب، شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در این رابطه را «هم پیمان برای سلامت قلب» اعلام کرد و افزود: هر سال 17.5میلیون نفر به علت بیماری قلبی عروقی از جمله سکته های قلبی و مغزی جان خود را از دست می دهند و امروزه این بیماری اولین علت مرگ در دنیا است و انتظار می رود تا سال 2030تعداد مبتلایان به آن به 23میلیون نفر برسد.
وی بیان کرد: با ایجاد چند تغییر کوچک در زندگی، همه می توانیم به مدت طولانی تر، بهتر و با قلب سالم تر زندگی کنیم. بنابراین روز جهانی قلب فرصتی است که غذاهای سالم تر پخته و مصرف کنیم و فعالیت و تمرینات بیشتری انجام دهیم، به دخانیات نه بگوییم.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه گلوکزبالا(قندخون) می تواند دال بر بیماری دیابت باشد، خاطرنشان کرد: بیماری قلبی عروقی سبب مرگ اکثر بیماران دیابتی می شود بنابراین اگر بیماری دیابت بدون تشخیص باقی بماند و درمان نشود می تواند افراد را در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی و سکته مغزی قراردهد.
نژادقادری ابراز داشت: حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط 5 بار در هفته یا حداقل 75 دقیقه فعالیت با شدت زیاد که درطول هفته توزیع شود افراد را از خطر بیماری قلبی دور می کند.
این پزشک عمومی فشارخون بالا را یکی از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی دانست و گفت: به فشار خون بالا «قاتل خاموش» می گویند چون معمولا هیچ نشانه یا علامت هشداردهنده ای ندارد و بسیاری از افراد از فشار خون بالای خود بی خبرند.
نژادقادری ترک مصرف دخانیات را در پیشگیری از خطر بیماریهای قلبی موثر خواند و افزود: این یکی از اقدامات خوبی است که شما می توانید برای بهبود سلامت قلب خود انجام دهید به نحوی که طی 2 سال بعد از ترک مصرف دخانیات، خطر بیماریهای عروق کرونر قلب بطور اساسی کاهش می یابد.
وی با بیان این مطلب که 15سال بعداز ترک مصرف دخانیات، خطر بیماری قلبی عروقی به میزان افراد غیر سیگاری می رسد، خاطرنشان کرد: با ترک مصرف دخانیات(یا عدم شروع مصرف) نه تنها سلامتی قلب خود بلکه سلامتی اطرافیان خود را می توان بهبود بخشید.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه اظهار کرد: کلسترول خون بالا سبب 4 میلیون مرگ در سال می شود لذا افراد با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی فشارخون، کلسترول، قند خون، وزن و نمایه توده بدنی خود را اندازگیری و از کارکنان مراکز بهداشتی بخواهند احتمال خطر قلبی عروقی برای آنها را محاسبه کنند.
نژاد قادری در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: سازمان بهداشت جهانی به منظور کاهش بار بیماریهای قلبی عروقی طرح اقدام جهانی برای پیشگیری وکنترل بیماریهای غیرواگیر را ازسال 2013 تا 2020 به اجرادرآورده است.
وی ادامه داد: در این طرح با هدف کاهش تعداد مرگ ومیر زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر به میزان 25درصد تا سال 2025 از طریق اجرای 9هدف جهانی و داوطلبانه صورت می گیرد.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه در ایران نیز این طرح ازسال 95 آغاز شده است، افزود: هدف این طرح کاهش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر و رسیدن به اهداف توصیه شده سازمان جهانی بهداشت می باشد.
نژادقادری ادامه داد: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز در راستای اجرای طرح فوق که تحت عنوان ایراپن(خدمات نوین سلامت) نامگذاری شده است ازاردیبهشت ماه 96 در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و خانه های بهداشت خدمات لازم جهت سنجش میزان خطر ابتلا افرادبالای 30 سال به بیماریهای قلبی و عروقی را بصورت رایگان ارائه می دهد.
وی اضافه کرد: در اجرای طرح ایراپن(خدمات نوین سلامت) در رفسنجان و انار تاکنون 36درصد جمعیت هدف برنامه از نظر بیماریهای قلبی و عروقی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته اند و در صورت داشتن خطر بالای 20 درصد جهت درمان و بررسی های بیشتر به مراکز تخصصی ارجاع شده اند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/58429/بررسی-سلامت-36-درصد-جمعیت-رفسنجان-و-انار-از-نظر-بیماریهای-قلبی-و-عروقی
بستن   چاپ