کرمان رصد
سرپرست استانداری کرمان:
سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است
شنبه 21 مهر 1397 - 10:44:10
ایرنا - فرهنگی
کرمان رصد - کرمان - سرپرست استانداری کرمان گفت: قرار بود در برنامه توسعه چهارم و پنجم، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی سه تا چهار برابر افزایش یابد که انجام نشد و این میزان در حال حاضر نیم درصد است.
به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی در کارگاه آموزشی نظرسنجی الکترونیکی (تبلتی و تلفنی) ویژه مدیران پژوهش و مسئولان اجرای نظرسنجی مرکز استان های سازمان صدا و سیما افزود: از روی بودجه ای که به پژوهش اختصاص می یابد باید بدانیم که پژوهش در چه رتبه و اولویتی در جامعه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ پژوهش در کشور ما عمومیت پیدا نکرده است اظهار داشت: پژوهش را یک سرمایه گذاری تلقی نمی کنیم و از آن به عنوان یک کار جاری یاد می کنیم.
سرپرست استانداری کرمان عنوان کرد: صدا و سیما برای تاثیر بر مخاطبان و برای آنکه به عنوان یک دانشگاه در رشد و ارتقاء فرهنگ تاثیر بگذارد، باید برنامه مبتنی بر تحقیق، پژوهش و نظرسنجی را تهیه و پخش و با انجام پژوهش های کاربردی، برنامه های مناسب تهیه کند.
وی بودجه در پژوهش را یک شاخص دانست و از تعداد محققان به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به عنوان یک شاخص در پژوهش یاد کرد و ادامه داد: این میزان در کشورهای در حال توسعه 190 پژوهشگر به ازای هر یک میلیون نفر و در کشورهای توسعه یافته سه هزار و 700 پژوهشگر به ازای هر یک میلیون نفر است.
فدائی اظهار داشت: نبود تعریف جایگاه اجتماعی مناسب برای محققان موجب می شود که این افراد بیشتر به کارهای آموزشی پرداخته و کمتر در حوزه پژوهش کار کنند.
وی تصریح کرد: نهادینه نشدن کارهای پژوهشی در دستگاه های اجرایی یکی از مشکلات موجود است و موجب ایجاد ناهماهنگی در بین دستگاه ها می شود.
فدائی، موانع روانی را از مشکلات حوزه پژوهش برشمرد و اظهار داشت: به دلیل آنکه در کشور نتوانسته ایم جایگاه خوبی برای پژوهش و تحقیق ایجاد کنیم، شاهد مهاجرت نخبگان هستیم که موضوع بسیار بدی است.
وی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته فضای بسیار خوبی را برای فعالیت پژوهشگران ایجاد کرده اند در حالی که در کشور ما باید برای ایجاد این فضا تلاش مضاعفی صورت گیرد.
سرپرست استانداری کرمان با تاکید بر اینکه باید فضا را به شکلی ایجاد کنیم که نخبگان در کشور ماندگار شوند تاکید کرد: فقر منابع و نا آشنایی با زبان های خارجی متعدد یکی دیگر از مشکلات حوزه پژوهش در کشور به شمار می رود.
وی به دیگر مشکلات حوزه پژوهشی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: نا آشنایی با روش های نوین پژوهش، وجود فضای ناامنی و بی اعتمادی بین پژوهشگران و نبود اطمینان بین پژوهشگران از توجه به نتیجه پژوهش آنها، نبود خلاقیت و نوآوری در پژوهش، نبود مراکز خصوصی تحقیقاتی ونگاه صرف اقتصادی به پژوهش، از جمله این مشکلات به شمار می رود.
وی عنوان کرد: نبود اطلاع رسانی تبلیغاتی درباره پژوهش ها و عدم ارتباط سیستماتیک بین محققان از دیگر مشکلات حوزه پژوهش به شمار می رود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمان نیز گفت: مسئولان پژوهش در صدا و سیما به منزله چراغ راه و راهنمای برنامه سازان و مدیران هستند و کارکنان این بخش نقاط ضعف و قابلیت ها را احصاء کرده و به ما اعلام می کنند تا بر اساس آن گام برداشته و وارد برنامه سازی شویم.
احمد علیرمضانی بیان کرد: نقش بخش پژوهش در برنامه سازی صدا و سیما از اهمیت بسیار ویژه تری برخودار است زیرا اگر بر اساس اطلاعات نادرست برنامه سازی کنیم، خسارت غیرقابل جبرانی در پی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه نقش صدا و سیما بر کسی پوشیده نیست اظهار داشت: دشمن توان و جرات ضربه زدن نظامی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را ندارد و به همین دلیل به لاف های رسانه های، خالی کردن دل مردم و تبلیغات نادرست دل بسته اند.
علیرمضانی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی از فعالیت های رسانه ای دشمنان به مثابه یک جنگ شیمیایی یاد کرده اند، گفت: این موضوع نشان می دهد که ابزار رسانه ای به قدری قدرتمند است که آثار فعالیت های آنها تا چند نسل بعد نیز باقی خواهد ماند.
وی بیان کرد: کارگاه آموزشی نظرسنجی الکترونیکی (تبلتی و تلفنی) ویژه مدیران پژوهش و مسئولان اجرای نظرسنجی مرکز استان های سازمان صدا و سیما در حقیقت اتاق جنگ و آمادگی مقابله با توطئه های تبلیغاتی و رسانه ای دشمن است.
3029/7440

http://www.kerman-online.ir/fa/News/59152/سهم-پژوهش-از-تولید-ناخالص-داخلی-نیم-درصد-است
بستن   چاپ