کرمان رصد
57 میلیون مترمکعب آب به سفرهای زیرزمینی کرمان تزریق می شود
چهارشنبه 2 آبان 1397 - 18:52:44
ایرنا - اقتصادی
کرمان رصد - کرمان - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه مطالعات آبخیزداری در 2 میلیون هکتار از اراضی این استان انجام شده است گفت: یک و هفت دهم میلیارد حدود 200 میلیون مترمکعب از روان آبها مدیریت و 57 میلیون مترمکعب آب سالانه به سفرهای زیرزمینی وارد می شود.
محمدمهدی رجبی زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: کارهای بنیادی زیادی در ایران در زمینه آبخیزداری انجام نشده و اقدامات انجام شده نیز متناسب با خطری که ما را تهدید می کند، نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: حجم بارش ها در حوزه آبخیزداری بسیار حائز اهمیت است و 14.4 دهم میلیون هکتار مساحت شمال کشور است که حجم بارش سالانه در این حوزه حدود 18 میلیارد متر مکعب است.
وی ادامه داد: 2.2 دهم میلیارد مترمکعب از این آب را روان آب تشکیل می دهد و بخش زیادی نیز به دلیل بالا بودن دمای هوا تبخیر می شود و مابقی این مقدار به سفره های آب زیرزمینی نفوذ می کند.
رجبی زاده تصریح کرد: حدود 500 میلیون مترمکعب حجم پنج سد استان کرمان است و حدود یک و هفت دهم میلیارد روان آب در کرمان وجود دارد که باید مدیریت شود.
وی گفت: سازمان جنگل ها پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه اهمیت و ضرورت انجام طرح های آبخیزداری درصدد ایجاد تحولی بزرگ بود تا اینکه مبلغی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای این امر تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه متوسط بارندگی ها در دنیا حدود 700 تا 750 میلیمتر و در ایران حدود 250 میلیمتر است تصریح کرد: سالانه یک سوم آب جهان در ایران وجود دارد لذا در 20 سال اخیر و در شرایط کم بارشی میانگین بارش ها در استان به 125 میلیمتر یعنی نصف میانگین بارندگی کشور رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: 32 میلیون هکتار از اراضی کشور و 6 و نیم میلیون هکتار از اراضی این استان بیابانی است و 4.7 دهم میلیون هکتار معادل 72 درصد از اراضی بیابانی کرمان تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
وی افزود: 150 میلیون دلار اعتبار در قانون بودجه برای بیابانزدایی از طریق صندوق توسعه ملی در لایحه مجلس شورای اسلامی به کل کشور اختصاص پیدا کرد در حالی که در متن نهایی قانون بودجه (مصوبه شورای نگهبان) این مبلغ از آن خوزستان شد.
رجبی زاده اظهار داشت: هزینه حمل و پاشش مالچ در این استان حدود 10 میلیارد تومان برآورد شده که تاکنون این اعتبار تامین نشده است.
وی تاکید کرد: 20 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی تاکنون به بخش آبخیزداری کرمان اختصاص یافته در حالی که سال گذشته کل اعتبار آبخیزداری در این استان حدود 6 میلیارد تومان بود که اتفاق خوبی در بخش بیابانزدایی است.
رجبی زاده گفت: از 430 هزار هکتار کانون های حساس به فرسایش بادی حدود 253 هزار هکتار معادل 60 درصد در شرق استان کرمان است.
وی تصریح کرد: بیش از پنج هزار هکتار اراضی مستعد مالچ پاشی در شرق استان کرمان شناسایی و سال قبل 2 هزار و 500 هکتار مالچ پاشی انجام شده و حدود بیش از نصف این مقدار باقی مانده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان اظهار داشت: 20 درصد بیابان های کشور در استان کرمان واقع است و 72 درصد از عرصه های بیابانی استان کرمان تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در استان خوزستان 700 هزار هکتار است تصریح کرد: استان کرمان بیشترین مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی را دارد.
وی تاکید کرد: حدود 70 درصد گرد و غبار شهر کرمان منشا داخلی دارد و نشات گرفته از معادن و اراضی کشاورزی است که در شمال و شمال غرب کرمان در حال فعالیت هستند یا از روند فعالیت خارج شده است.
3029

http://www.kerman-online.ir/fa/News/61883/57-میلیون-مترمکعب-آب-به-سفرهای-زیرزمینی-کرمان-تزریق-می-شود
بستن   چاپ