کرمان رصد
تاثیرگذاری سعدی در ورای مرزهای ایران زمین
دوشنبه 3 ارديبهشت 1403 - 11:55:28
کرمان رصد - سفیر سابق ترکیه در تهران، استاد ادبیات فارسی و عضو افتخاری فرهنگستان ادب فارسی با اشاره به تاثیر سعدی در ادبیات ترکیه گفت: قدر و منزلت سعدی در غزل‌سرایی و تالیف نظم و نثر غیرقابل انکار است. - اخبار استانها - به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، پروفسور دریا اُرس شامگاه جمعه در آیین یادروز سعدی در شیراز گفت: به جرات می‌توان گفت پس از هشت قرن از درگذشت سعدی شیرازی، اما شیخ اجل هنوز هم در میان مردم زنده است. وی با اشاره به اینکه در قرن هفتم و هشتم 2 ستاره بزرگ در آسمان شیراز درخشیدند و در جهان شناخته شدند، افزود: با اینکه حافظ از جایگاه مهمی برخوردار است، اما قدر و منزلت سعدی در غزل‌سرایی و تالیف نظم و نثر غیرقابل انکار است. سفیر سابق ترکیه در تهران تصریح کرد: گلستان و بوستان شاهکار ادب فارسی و یکی از ارزنده‌ترین کتاب‌های ادبیات فارسی محسوب می‌شود و امروزه داستان‌های این دو اثر، در اجتماعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. دریا اُرس درخصوص تاثیر سعدی در ادبیات ترکیه هم گفت: در زمان عثمانی و جمهوریت یکی از مهمترین و تاثیرگذار‌ترین آثار ادب فارسی، همین کتاب گلستان بوده که توسط ادیبان ترک ترجمه شده است. معرفی مشاهیر امروز هم ضروری است رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دیگری از این مراسم عنوان کرد: سعدی شجاع مردی در عرصه شعر و شاعری است که به کمک مفاهیم مندرج در اندیشه‌های تابناک خویش و آنچه را فهم می‌کرده بر ملا کرده است، در حالی‌که میان سایر اندیشمندان این موضوع مسبوق به سابقه نیست. محمود شالویی افزود: زبان بلاغت سعدی آنچنان بلیغ است که در بیان مطالب اغراق‌آمیز هم بسیار نیکو عنوان می‌کند. رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: سعدی پیام آور صلح و دوستی، ارتباط، دوری از جنگ و نزاع است و می‌خواهد همه اقوام را با هم پیوند دهد و میان انسان‌ها صلح برقرار کند. شالویی با تاکید بر اینکه هفته نکوداشت سعدی فرصتی برای معرفی آرا و اندیشه‌های اوست، تاکید کرد: مفاخر و مشاهیر گذشته و امروز باید مورد توجه قرار گیرند و در همین راستا انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نباید همه وقت را برای معرفی گذشتگان مصروف بداند و باید به معرفی مشاهیر امروز هم بپردازد. برنامه‌های متنوع برای همه سنین حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: در ستاد برگزاری هفته گرامیداشت سعدی تلاش شد تا با هم افزایی دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های متنوع فرهنگی با در برگیری تمام اقشار اعم از کودک و نوجوان و بزرگسالان اجرایی شود تا بیش از پیش با اندیشه‌های سعدی آشنا شویم و این اندیشه‌ها اشاعه یابد. وی تاکید کرد: اجرای رویداد‌هایی که در حوزه فرهنگی رقم می‌خورد باید با هدف شناسایی بیشتر این شاعر پارسی‌گوی شیرازی به مردم در سطح بین‌المللی، ملی و استانی باشد. انتهای پیام/424.

سفیر سابق ترکیه در تهران، استاد ادبیات فارسی و عضو افتخاری فرهنگستان ادب فارسی با اشاره به تاثیر سعدی در ادبیات ترکیه گفت: قدر و منزلت سعدی در غزل‌سرایی و تالیف نظم و نثر غیرقابل انکار است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، پروفسور دریا اُرس شامگاه جمعه در آیین یادروز سعدی در شیراز گفت: به جرات می‌توان گفت پس از هشت قرن از درگذشت سعدی شیرازی، اما شیخ اجل هنوز هم در میان مردم زنده است.
وی با اشاره به اینکه در قرن هفتم و هشتم 2 ستاره بزرگ در آسمان شیراز درخشیدند و در جهان شناخته شدند، افزود: با اینکه حافظ از جایگاه مهمی برخوردار است، اما قدر و منزلت سعدی در غزل‌سرایی و تالیف نظم و نثر غیرقابل انکار است.
سفیر سابق ترکیه در تهران تصریح کرد: گلستان و بوستان شاهکار ادب فارسی و یکی از ارزنده‌ترین کتاب‌های ادبیات فارسی محسوب می‌شود و امروزه داستان‌های این دو اثر، در اجتماعات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دریا اُرس درخصوص تاثیر سعدی در ادبیات ترکیه هم گفت: در زمان عثمانی و جمهوریت یکی از مهمترین و تاثیرگذار‌ترین آثار ادب فارسی، همین کتاب گلستان بوده که توسط ادیبان ترک ترجمه شده است. 
معرفی مشاهیر امروز هم ضروری است
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دیگری از این مراسم عنوان کرد: سعدی شجاع مردی در عرصه شعر و شاعری است که به کمک مفاهیم مندرج در اندیشه‌های تابناک خویش و آنچه را فهم می‌کرده بر ملا کرده است، در حالی‌که میان سایر اندیشمندان این موضوع مسبوق به سابقه نیست.
محمود شالویی افزود: زبان بلاغت سعدی آنچنان بلیغ است که در بیان مطالب اغراق‌آمیز هم بسیار نیکو عنوان می‌کند.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: سعدی پیام آور صلح و دوستی، ارتباط، دوری از جنگ و نزاع است و می‌خواهد همه اقوام را با هم پیوند دهد و میان انسان‌ها صلح برقرار کند.
شالویی با تاکید بر اینکه هفته نکوداشت سعدی فرصتی برای معرفی آرا و اندیشه‌های اوست، تاکید کرد: مفاخر و مشاهیر گذشته و امروز باید مورد توجه قرار گیرند و در همین راستا انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نباید همه وقت را برای معرفی گذشتگان مصروف بداند و باید به معرفی مشاهیر امروز هم بپردازد.
برنامه‌های متنوع برای همه سنین
حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: در ستاد برگزاری هفته گرامیداشت سعدی تلاش شد تا با هم افزایی دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های متنوع فرهنگی با در برگیری تمام اقشار اعم از کودک و نوجوان و بزرگسالان اجرایی شود تا بیش از پیش با اندیشه‌های سعدی آشنا شویم و این اندیشه‌ها اشاعه یابد.
وی تاکید کرد: اجرای رویداد‌هایی که در حوزه فرهنگی رقم می‌خورد باید با هدف شناسایی بیشتر این شاعر پارسی‌گوی شیرازی به مردم در سطح بین‌المللی، ملی و استانی باشد.
انتهای پیام/424.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/622123/تاثیرگذاری-سعدی-در-ورای-مرزهای-ایران-زمین
بستن   چاپ