کرمان رصد
معاون موسسه انقلاب اسلامی:
همایش «نظام فکری حضرت آیت الله خامنه ای در گستره فرهنگ» نقطه آغازی برای ورود دانشگاه به عرصه تاثیرگذاری فرهنگی در کشور
چهارشنبه 30 آبان 1397 - 9:33:41 AM
ایسنا
کرمان رصد -
معاون آموزش و پژوهش موسسه انقلاب اسلامی گفت: امیدواریم برگزاری همایش "نظام فکری حضرت آیت الله خامنه ای در گستره فرهنگ" نقطه آغازی برای ورود دانشگاه در عرصه تاثیرگذاری فرهنگی در کشور باشد.
  حجت الاسلام و المسلمین دکتر"علی ذوعلم" امروز در نشست همایش ملی «نظام فکری آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در گسترش فرهنگ» با حضور رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان، رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، نماینده ولی فقیه در دانشگاه های استان کرمان و تنی چند از علما و اساتید برجسته استان کرمان اظهار کرد: امیدواریم برگزاری همایش "نظام فکری حضرت آیت الله خامنه ای در گستره فرهنگ" نقطه آغازی برای ورود دانشگاه در عرصه تاثیرگذاری فرهنگی در کشور باشد.
وی با بیان اینکه 10 سال پیش ایده ای مطرح بود تا مواضع، مبانی، ارزش ها، اصول و اهداف انقلاب را تحت عنوان منشور فرهنگی انقلاب اسلامی تدوین و بیان کنیم تصریح کرد: پنج محور اساسی در این منشور تدوین شده که شامل مبانی فرهنگی، اهداف، اصول، معیارها، راهبردها و سیاست های کلان است.
ذوعلم بیان کرد: ما به اصالت فرهنگ اعتقاد داریم به این معنا که ابعاد سیاسی، اقتصادی، آموزشی و علمی جامعه در واقع یا مقدمه رشد فرهنگی هستند و یا از طرفی خودشان مسوول تغییرات فرهنگی هستند.
معاون موسسه انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه فرهنگ هم علت فاعلی و هم علت غایی است، افزود: نقش دانشگاه در پیشرفت فرهنگی در این منشور دیده شده اما آیا دانشگاه امروز خود را به عنوان یک نهاد تاثیرگذار اجتماعی می شناسد یا نه و در سیاست گذاری های دانشگاه این تلقی وجود دارد؟
وی با بیان اینکه سوال این است که آیا دانشگاه را به عنوان قوه عاقله کشور تلقی می کنیم؟ گفت: اگر قوه عاقله فعال نباشد و ارتباط درست و منطقی با دستگاه های اجرایی نداشته باشد، از مدار خارج می شوند.
ذوعلم تصریح کرد: اساسی ترین سندی که در جمهوری اسلامی روی آن کار شده، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت است و زمانی که به رهبری ارائه شد تا نظر بدهند، ایشان به کل جامعه سپرده اند.
وی با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی، مردم اصل هستند و جلوه های این اصل در 40 سال گذشه نشان داده شده، اظهار کرد: انتخابات یکی از جلوه های آن است و در دو سه ماه اخیر اگر عمق بلوغ سیاسی مردم، صبر انقلابی، درک عمیق و شعور ملی و انقلابی مردم نبود، اوضاع به هم می ریخت.
معاون آموزش و پژوهش موسسه انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه نهاد دانشگاه باید هدایتگر فرهنگی باشد و خود را در مقوله فرهنگ مسوول و صاحب صلاحیت بداند افزود: نقشه مهندسی فرهنگی کشور پنج سال قبل تصویب شده و شاید نقد و رصد فرهنگی کشور و اصلاح فرهنگ کشور در بعد نظری و فلسفی مورد توجه دانشگاه قرار نگرفته است.
ذوعلم با اشاره به اینکه همه لایه های فرهنگ در حیطه صلاحیت دانشگاه است، بیان کرد: اگر فرهنگ را درست کنیم، باید مدعی باشیم فرهنگ انقلاب اسلامی مبنای انقلاب بوده و غایت انقلاب است و آن وقت به شکل ملموس رفتار مسوولان، نوع مواجهه آنها با مردم و نوع خدمت و سیاست گذاری مورد رصد قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: زمانی که از سوی دانشگاه مطالبه ایجاد می شود، بهترین فرصت برای دانشگاه است و دانشگاه باید وارد هدایت جامعه شود و اکنون دانشگاه نفوذ و منطقه تاثیرگذاری زیادی دارد و باید از توانمندی دانشگاه به عنوان قوه عاقله استفاده شود.
معاون موسسه انقلاب اسلامی گفت: قرار است جامعه اسلامی به عنوان یک جامعه عقلانی و منطقی با علم اداره شود و اداره جامعه باید به دست علم و تقوا باشد و در زمان غیبت امام معصوم، باید توسط ولایت فقیه اداره شود که نماد عینی و حقیقی باشد و جنبه نمادین این است که این نمادها در رده های بعدی بوده و یک بخشدار نماد باتقواترین و عالم ترین افراد آن منطقه باشد اما این مسئله هنوز در دانشگاه نهادینه نشده است.
ذوعلم اظهار کرد: نقش هایی که دانشگاه به عنوان قوه عاقله می تواند در پیشرفت فرهنگی ایفا کند، این است که باور به تاثیر فرهنگ در دانشگاه شکل گرفته باشد و سئوال این است آیا دانشگاه فرهنگ را هدایت می کند؟
وی افزود: باید دانشگاه در مورد همه مقولات وارد شده، بحث کند و نظرارائه دهد اما این حساسیت فراگیر نیست و حضور کمرنگ است.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/64287/همایش-«نظام-فکری-حضرت-آیت-الله-خامنه-ای-در-گستره-فرهنگ»-نقطه-آغازی-برای-ورود-دانشگاه-به-عرصه-تاثیرگذاری-فرهنگی-در-کشور
بستن   چاپ