کرمان رصد
3700 معلول جسمي حرکتي تحت پوشش بهزيستي رفسنجان هستند
يکشنبه 25 تير 1396 - 10:21:50 AM
مهر
کرمان انلاين- محمود حيدري در نشست خبري به مناسبت هفته بهزيستي، اظهار داشت: سازمان بهزيستي در سال 1359 به دستور امام‌خميني (ره) تشکيل شد تا به خانواده‌هاي بي‌سرپرست و کم‌درآمد کمک کند که اکنون به عنوان سازمان متولي رفاه اجتماعي زير نظر وزارت رفاه فعاليت مي‌کند.

وي افزود: بهزيستي در پنج حوزه و معاونت در سطح کشور، استان و شهرستان‌ها فعاليت دارد که شامل حوزه‌هاي توانبخشي، امور اجتماعي، مشارکت‌ها و اشتغال، معاونت اداري مالي و پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي است.

رئيس اداره بهزيستي رفسنجان با گراميداشت هفته بهزيستي، ادامه داد: در هفته بهزيستي تمامي خدمات درماني بهزيستي از جمله فيزيوتراپي، بينايي سنجي، شنوايي سنجي، گفتاردرماني و مراکز مشاوره به صورت رايگان خدمات ارائه مي دهند ضمن اينکه غباروبي و عطرافشاني گلزار شهدا و نمايشگاه توانمندي هاي معلولان و جامعه هدف بهزيستي رفسنجان نيز روز دوشنبه در پارک جوان افتتاح مي شود.

حيدري با اشاره به حوزه توانبخشي اين اداره، بيان داشت: ارائه خدمات به معلولان و کساني که دچار معلوليت داشته باشند جزو وظايف اين حوزه است که البته حمايت‌هاي مستمر و غيرمستمر شامل همه مردم مي‌شود که بستگي به نظريات مددکاران دارد.

وي با بيان اينکه کلينک‌ التيام در رفسنجان خدمات کاردرماني، فيزيوتراپي، گفتاردرماني و راديودرماني را ارائه مي‌دهد، ادامه داد: در بحث توانبخشي توسط سازمان ويلچر، عصا، تشک‌مجواج، تخت و هرچه يک نابينا، بيمار قطع‌نخاعي، ناشنوا و... نياز دارند براي آنها تهيه مي‌شود.

پوشش خدمات کاشت حلزون براي بيماران

رئيس اداره بهزيستي رفسنجان به پوشش خدمات کاشت حلزون براي بيماراني که مشکل شنوايي دارند اشاره کرد و گفت: با توجه به اينکه هزينه کاشت حلزون بسيار زياد است لذا خانواده هايي که تحت پوشش بهزيستي باشند و بضاعت مالي آنها تاييد شود، حدود چهار ميليون‌ تومان مي پردازند و مابقي را سازمان پرداخت مي‌کند.

حيدري تأمين هزينه‌هاي تحصيلي براي معلولان جسمي و حرکتي که توان يادگيري دارند، خدمات اشتغال، کاريابي، هزينه ازدواج، دانشگاه، هديه ازدواج  و...مددجويان را از ديگر خدمات اين سازمان برشمرد و افزود: در بخش امور اجتماعي ارائه خدمات به دختران فراري، زنان سرپرست خانواده، زنان بدسرپرست، کودکان آسيب‌ديده، کودکان خياباني، کودکان کار و...بحث حمايتي پيگيري مي‌شود و بحث فرزندخواندگي و خدمات به دوقلوها و چندقلوها نيز در اين زمينه انجام مي شود.

وي با بيان اينکه مرکز خدمات توانبخشي روزانه سالمندان در رفسنجان زيرنظر بهزيستي فعاليت کرده و کارهاي تخصصي را براي سالمندان انجام مي‌دهد، يادآور شد: 46 مهدکودک در شهرستان داريم که در روستا به عنوان روستامهد فعاليت مي‌کنند و يک وعده غذاي گرم در روستامهدها به کودکان ارائه مي‌شود.

رئيس اداره بهزيستي رفسنجان با اشاره به اينکه در صدد هستيم مرکز سالمندان را در رفسنجان ايجاد کنيم، تصريح کرد: تاکنون سه تقاضا براي ايجاد سراي سالمندان دريافت کرديم که اين تقاضاها در کميته ماده 26 مطرح و اميدواريم روند صدور مجوز براي آنها تسريع شود.

وي عنوان کرد: در حال حاضر سه هزار و 700 معلول جسمي حرکتي، نابينا، کم بينا، ناشنوا، کم شنوا، تحت پوشش بهزيستي شهرستان رفسنجان قرار دارند که از اين تعداد دو هزار نفر مستمري بگير هستند و مابقي به آنها خدمات ارائه مي شود.

حيدري تصريح کرد: سازمان خود را به عنوان پزشک اجتماعي در حوزه آسيبهاي اجتماعي معرفي مي‌کند و کارهاي تخصصي و پزشکي براي جامعه انجام مي‌دهد و مباحثي از جمله پيشگيري از اعتياد، مشاوره‌هاي ژنتيک، پيشگيري از معلوليت‌ها، مهارتهاي زندگي و...در حوزه اجتماعي از ديگر خدماتي است که سازمان انجام مي‌دهد.

مشاوره هاي ژنتيک قبل از ازدواج را جدي بگيريد

وي با اشاره به لزوم مشاوره هاي ژنتيک قبل از ازدواج، ادامه داد: مأموريتي که اخيرا به بهزيستي محول شده مشاوره‌هاي ژنتيک است که پيش از ازدواج مشاوره‌هاي ازدواج را از سطح مدارس انجام مي‌شود و تا مراحل بالاتر ادامه مي‌دهيم.

رئيس اداره بهزيستي رفسنجان با بيان اينکه استان کرمان حدود دو سال است که به عنوان پايلوت مشاوره هاي ژنتيک انتخاب شده است، تأکيد کرد: با اين مشاوره ها مي توان از معلوليت هاي فرزندان پيشگيري کرد. اين مشاوره ها در حال اجباري شدن است و اميدواريم اين مشاوره ها فراگير شود تا معلوليت هاي فرزندان قطع شود.

حيدري طرح پيشگيري از تنبلي چشم را يکي ديگر از اقدامات بهزيستي خواند و گفت: اين طرح هر ساله مهر ماه و تا آبان ماه انجام مي شود و بچه هاي سه تا شش  ساله بدون هزينه در مراکز مهدکودک ها و پيش دبستاني ها معاينه مي شوند که هر ساله بين 20 تا 25 نفر در رفسنجان مبتلا به آمبليوبي تشخيص داده مي شوند.

وي در ادامه گفت: معلولين استفاده از سهميه استخدامي سه درصد مصوب مجلس را دارند و کساني که توان کار داشته باشند وام خوداشتغالي مي توانند دريافت کنند.

لزوم توجه ويژه به مناسب سازي اماکن شهري براي معلولين

حيدري تأمين مسکن براي جامعه هدف بهزيستي را از ديگر خدمات اين سازمان دانست که سالانه سهميه‌اي براي ساخت و تعمير مسکن اختصاص داده مي‌شود و بيان داشت: در خصوص وام خوداشتغالي براي معلولان، بعد از تشکيل پرونده براي فرد متقاضي در بهزيستي و پس از مجوزهاي قانوني براي ايجاد اشتغال و پس از اينکه فرد، واجد شرايط دريافت وام شد، اين وام به او تعلق مي گيرد که اين وام با سود چهار درصد از سه تا 15 ميليون تومان است.

وي افزود: سال گذشته 60 نفر معرفي به بانکها داشتيم که 10 نفر نتوانستند وام بگيرند که مشکلاتي از قبيل ضامن و تعهد حسابداري داشتند.

رئيس اداره بهزيستي رفسنجان همچنين به عدم مناسب سازي اماکن شهري براي معلولان اشاره و تصريح کرد: حق شهروندي که معلولان در رابطه با مناسب سازي دارند اگر رعايت نشود حق الناس است، بحث مناسب سازي صرفاً براي معلولان نيست بلکه براي تمامي شهروندان است در اين زمينه رسانه ها نقش موثري براي فرهنگ سازي دارند.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/6462/3700-معلول-جسمي-حرکتي-تحت-پوشش-بهزيستي-رفسنجان-هستند
بستن   چاپ