کرمان رصد
استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
مصرف مشروبات الکلی عامل 12 درصد مرگ و میر افراد زیر 50 سال در جهان
پنجشنبه 22 آذر 1397 - 16:08:06
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان رصد - استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به مقاله ای در سال 2018 در مجله لنست معتبرترین مجله دنیا، عنوان کرد: در این مقاله بیان شده بود که مصرف مشروبات الکلی عامل 12 درصد مرگ و میر افراد زیر 50 سال در جهان به شمار می رود.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، نوذر نخعی صبح امروز 22 آذر ماه در همایش کنترل، کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در تالار خیام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان اظهار کرد: طبق مقاله‌ای که دو سه ماه قبل در سال2018 میلادی در معتبرترین مجله دنیا به نام لنست چاپ رسید ایران جزء کشورهایی است که هنوز مصرف مشروبات در آن کمتر از سایر کشورها است.
وی ادامه داد: در این مقاله بیان شده بود که مصرف مشروبات الکلی عامل 12 درصد مرگ و میر افراد زیر 50 سال در جهان به شمار می رود.
وی با اشاره به آمار و ارقامی در زمینه مصرف موادمخدر، روان‌گردان‌ها و مشروبات الکلی و رتبه‌های استان‌های کشور، گفت: در پیمایش ملی سلامت روان که در سال 92 چاپ شد متأسفانه استان کرمان رتبه خوبی نداشت، البته درست است که یک گزارش را نمی توان مبنا قرار دارد.
نخعی تصریح کرد: جای تقدیر دارد که در رفسنجان احساس نیاز می‌شود که این مباحث باید جدی گرفته شده و روی آنها بحث شود و چنین کارگاهی برگزار می‌شود تا زمینه پیشگیری فراهم شود و این موضوع جدی گرفته شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه به عوارض مصرف الکل پرداخت و گفت: این ماده نسبت به موادمخدر تافته جدابافته‌ای است که همه چیز را به هم می‌ریزد. در موضوع الکل افراد تا 50 سالگی می‌توانند اولین مصرف را امتحان کند که این جای خطر دارد.
نخعی با اشاره به باورهای نادرست نسبت به الکل مبنی بر اینکه برای سلامتی خوب است و مشکلی ایجاد نمی‌کند، خاطرنشان کرد: طبق مطالعاتی که در انگلستان صورت گرفته از نظر میزان آسیب‌رسانی الکل رتبه اول و هروئین در رتبه دوم قرار دارد.
وی راحت درست کردن الکل را از دیگر موارد مورد توجه به این آسیب اجتماعی برشمرد و افزود: در شبکه‌های فضای مجازی در یک کلیپ 50 ثانیه‌ای ساخت الکل در منزل را آموزش می‌دهند و اگر حوا‌س‌مان به الکل نباشد خیلی موذیانه به خانه‌ها می‌آید.
نخعی بیان کرد: الکل قضاوت را مختل کرده و بیماری کلیوی، سرطان، بیماری قلبی و خطر مرگ از عوارض آن بوده همچنین مقدار کمی از آن می‌تواند سرطان سینه در بانوان را افزایش دهد.
استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان به آثار مخرب الکل بر بدن اشاره و بیان کرد: آثار تخریبی روی اندام‌ها با تأخیر است، درد در قفسه سینه، دردهای شکمی، تنگی‌نفس، استفراغ، آسیب‌های مغزی و اختلالات بینایی و همچنین کوری مادام‌العمر از عوارض مشروبات الکلی است.
وی تأکید کرد: باید عوارض مخرب الکل را اطلاع رسانی کرد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/67530/مصرف-مشروبات-الکلی-عامل-12-درصد-مرگ-و-میر-افراد-زیر-50-سال-در-جهان
بستن   چاپ