کرمان رصد
پايان مرمت ارگ بم تا 2 سال آينده
يکشنبه 22 مرداد 1396 - 12:50:35 PM
ايسنا
کرمان انلاين- "محمود وفايي" درباره اقدامات ميراث فرهنگي استان در دولت تدبير و اميد اظهار کرد: کرمان به جهت ظرفيت هاي طبيعي، اقليم چهار فصل، ميراث فرهنگي بسيار کم نظير و برخورداري از عرصه ها و محوطه هاي باستانشناسي، تنوع هنرهاي سنتي و صنايع دستي، استاني شاخص است.

وي با بيان اينکه تعبير "ايران کوچک" براي استان کرمان گزافه نيست، افزود: بيش از 700 اثر ميراث فرهنگي و تاريخي استان کرمان ثبت ملي شده که به اعتقاد من بايد دوبرابر شود و يکي از پنج اثر ثبت شده جهاني استان که نخستين اثر شاخص طبيعي ايران(بيابان لوت) است، 80 درصد آن در استان کرمان قرار دارد.

وفايي تصريح کرد: همه شاخص هاي ميراث فرهنگي و گردشگري در دولت يازدهم در استان کرمان رشد خوبي داشته و ارتقاء يافته و اتفاقات خوبي که در اين دوره افتاده، قابل مقايسه با دوره هاي ديگر نيست.

 مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان بيان کرد: در اين دولت مديريت ارشد استان نسبت به ميراث فرهنگي توجه ويژه اي داشت و با تعامل خوبي که دستگاه هاي مختلف و فرمانداران با ما داشتند، کارهاي کم نظيري در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري صورت گرفت.

وي گفت: علاوه بر اعتبارات دولتيِ هزينه شده در زمينه مرمت و بازسازي آثار تاريخي استان کرمان، به همت استاندار، منابع خيلي خوبي از بخش خصوصي به اين حوزه تزريق شد که از جمله آن مي توان به پروژه هاي باغ فتح آباد و خانه حاج آقاعلي رفسنجان اشاره کرد.

وفايي اظهار کرد: طي چهار سال گذشته بيش از 60 ميليارد تومان از منابع غيردولتي در حوزه ميراث فرهنگي و تاريخي استان کرمان هزينه شده و استفاده از اين منابع يکي از رويکردهاي اقتصاد مقاومتي در اداره کل ميراث فرهنگي بوده است.

وي تصريح کرد: يکي از نيازهاي ما در گردشگري استان کرمان، زيرساخت ها و ايجاد مراکز بزرگ گردشگري است و بيش از 4 هزار ميليارد تومان پروژه هاي بزرگ استاني و فرا استاني را در اين حوزه داريم و از جمله آنها واگذاري پارک ملي زيست محيطي خبر براي نخستين بار براي استفاده گردشگري بوده و در جاي جاي استان شاهد ورود سرمايه گذاران هستيم.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان بيان کرد: با ساخت هتل و مجتمع هاي عظيم گردشگري تا چهار سال آينده استان به جهت زيرساخت گردشگري مشکلي نخواهد داشت و در اين راستا ساخت دو هتل 5 ستاره را در کرمان در برنامه داريم.

وي با اشاره به اينکه کرمان در زمينه صنايع دستي نيز استاني شاخص است، افزود: در دولت يازدهم بسياري از توليدات شاخص استان را به ثبت ملي رسانديم و مقدمات لازم براي ثبت جهاني گليم سيرجان فراهم و استانداردها رعايت شده و به زودي شاهد ثبت جهاني سيرجان به عنوان شهر جهاني گليم خواهيم بود که افتخاري براي استان کرمان است.

وفايي گفت: چند پرونده ديگر از جمله بازار تاريخي کرمان و مجموعه گنجعليخان را در دست پيگيري براي ثبت جهاني داريم و همچنين در ادامه کار، روند ثبت باغ فتح آباد، آستانه شاه نعمت اله ولي و عرصه با ارزش کنار صندل جيرفت را پيگيري خواهيم کرد.

وي در ادامه تصريح کرد: يکي از راه هاي توسعه استان، اقتصاد گردشگري است و مديران استان به اين باور رسيده اند و خوشبختانه فرهنگ عمومي ما در روستاها و شهرها گرايش به حفظ و حراست از آثار تاريخي و فرهنگي است.

وفايي بيان کرد: در دولت يازدهم ورود گردشگر به استان کرمان از 7 هزار نفر در سال 92 به 40 هزار نفر رسيده و رشد 6 برابري داشته و شاخص هاي مذهبي ما از آثار با ارزش در جذب گردشگر هستند.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان گفت: علي رغم همه اقدامات انجام شده هنوز فاصله زيادي داريم تا کرمان به جايگاه واقعي خود برسد و متاسفانه برخي مسائل سال ها استان را در حاشيه قرار داده بود که در دولت تدبير و اميد با رويکردهاي صورت گرفته و برجام، گردشگري رونق گرفته و از کشورهاي مختلف گردشگر داريم.

وي افزود: هر گردشگري که به استان مي آيد حداقل 800 تا يک هزار دلار هزينه مي کند و در چهار سال اخير در کنار افزايش ورود گردشگر، شاهد افزايش مدت اقامت نيز در استان بوده ايم.

وفايي تصريح کرد: در حوزه اقامتگاه هاي بوم گردي کار خوبي صورت گرفت و بيش از 120 اقامتگاه در مناطق هدف گردشگري استان فعال است و تا پايان امسال به 200 مورد مي رسد که اين اقامتگاه ها به ايجاد اشتغال کمک کرده و در منطقه شهداد شاهد مهاجرت معکوس بوده ايم.

وفايي با اشاره به ديگر اقدامات صورت گرفته توسط ميراث فرهنگي استان اظهار کرد: کاروانسراي گنجعليخان سال ها بدون استفاده بود که از سال قبل بازسازي و تبديل به بازارچه و نمايشگاه دائمي صنايع دستي شده و يکي ديگر از کارهاي بزرگ، بازسازي بازار کرمان بود.

مديرکل ميراث فرهنگي استان کرمان تصريح کرد: کاروانسراي وکيل در روزهاي اخير واگذار و تحويل سرمايه گذار شد و با آماده شدن طرح مرمت، تبديل به مجموعه اقامتي خواهد شد.

وي بيان کرد: جايگاه استان کرمان خيلي رفيع است و نياز اساسي ما در کنار سرمايه گذاري ها، تبليغات و بازاريابي است و با همکاري کميسيون گردشگري اتاق بازرگاني برنامه اي تدوين شده که اميدواريم با اين برنامه ضعف اساسي که در معرفي استان و تبليغات وجود دارد، رفع شده و شرايطي به وجود بيايد که استان کرمان در داخل و خارج از کشور معرفي شود.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان بيان کرد: يکي از نيازهاي ديگر در حوزه گردشگري استان، آموزش است که البته استان کرمان جزو استان هاي برتر در اين حوزه است و به استان هاي همجوار نيز آموزش مي دهيم.

وي اظهار کرد: نيازمند آموزش هاي عمومي در حوزه گردشگري هستيم و کميسيون گردشگري اتاق بازرگاني در اين زمينه تلاش مي کند و بايد براي جذب گردشگر تلاش کنيم.

وفايي در ادامه درباره آخرين وضعيت بازسازي ارگ بم تصريح کرد: قرار نيست تمام ارگ بم ساخته شود و بايد اثري از زلزله هم باقي بماند و کار بازسازي براساس محدوده تعريف شده حدود 70 درصد انجام شده و اميدواريم تا دو سال آينده مرمت ارگ پايان يابد. البته مرمت ارگ کار اصولي و زمان بَر است.

وي بيان کرد: بيشترين واگذاري ابنيه تاريخي را در اين دولت داشتيم و 8 خانه تاريخي را به بخش خصوصي واگذار کرديم و واگذاري عمارت موسي خاني، بخش هايي از ارگ راين و ... را در برنامه داريم.

مديرکل ميراث فرهنگي استان کرمان در پايان درباره برخي ساخت و سازها در محدوده آثار تاريخي گفت: يکي از دغدغه هاي ما در شهر کرمان اصلاح حرائم ميراث است که مردم بتوانند از ملکشان استفاده کنند.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/6886/پايان-مرمت-ارگ-بم-تا-2-سال-آينده
بستن   چاپ