کرمان رصد
5 و 6 دی ماه صورت می‌گیرد؛
برگزاری کارگاه آموزشی کمیته حافظه جهانی برای نخستین بار در کرمان
چهارشنبه 28 آذر 1397 - 17:55:33
ایسنا - فرهنگی و هنری
کرمان رصد - مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوبشرق گفت: 5 و 6 دی ماه امسال کارگاه آموزشی کمیته حافظه جهانی برای نخستین بار در کرمان برگزار می شود.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، "معصومه رفیع‌پور" امروز 28 آذرماه در نشست خبری اظهار کرد: سازمان علمی فرهنگی ملل متحد(یونسکو) در سال 1992 برنامه حافظه جهانی را با هدف دسترسی به میراث مستند بشری و افزایش آگاهی عمومی دولت ها و مردم نسبت به ارز ش و نگهداری این میراث بنیان گذاشت.
وی افزود: باور این سازمان این بود که میراث مستند جهان متعلق به همه بشریت است و باید برای همیشه حفاظت و نگهداری شود و در دسترس همگان قرار بگیرد.
رفیع پور تصریح کرد: حافظه جهانی، نماد فرهنگی ملل مختلف دنیا و بیانگر سهم آنها در شکل گیری دوره های مختلف تمدن بشری شامل میراث مکتوب و غیرمکتوب و انواع شکلی محمل های اطلاعاتی اعم از نخسه خطی، سند، نقشه، عک، فیلم و سایر مواد و حتی دیجیتال را به صورت منفرد یا مجموعه در بر می گیرد.
وی بیان کرد: در این برنامه آثار دارای اهمیت ملی، منطقه ای و جهانی بوده و براساس معیارها در سه فهرست ملی، منطقه ای و جهانی به ثبت می رسد و اسنادی که برای معرفی به حافظه جهانی ارسال می شود هر دو سال یک بار و حداکثر پذیرش دو اثر از هر کشور است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوبشرق گفت: فهرست آثار چهانی از سال 1997 آغاز به کار کرده و تاکنون 301 اثر از کشورهای مختلف در این فهرست به ثبت رسیده است.
وی افزود: 15 میراث مستند ایرانی در فهرست جهانی، پنج اثر در منطقه آسیا و اقیانوسیه و 58 اثر در فهرست ملی حافظه جهانی ثبت شده است که از جمله آثار ایرانی ثبت شده در ففهرست جهانی می توان به شاهنامه بایسُنقری، وقف نامه ربع رشیدی، مجموعه اسناد اداری تشکیلات دوره صفوی، کتاب المسالک و الممالک، یک نسخه از کلیات سعدی و جامع التواریخ اشاره کرد.
رفیع پور تصریح کرد: ایران در میان کشورهای دارای ثبت آثار جهانی رتبه هشتم و در منطقه آسیا و اقیانوسیه رتبه سوم را دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان اسناد ملی ریاست این کمیته را در کشور به عهده دارد و مسوولیت پیشبرد اهداف برنامه به عهده این سازمان است، عنوان کرد: 5 و 6 دی ماه امسال کارگاه آموزشی کمیته حافظه جهانی برای نخستین بار در کرمان برگزار می شود.
رفیع پور با اشاره به اینکه این کارگاه با حضور اساتیدی از واحدهای حقوقی و حقیقی کمیته حافظه جهانی برای تدریس برگزار خواهد شد، افزود: مدعوین ما کسانی هستند که مجموعه دار اسناد، نمایندگان میراث فرهنگی در استان، تعدادی از کتابداران و کتابخانه های عمومی سطح استان و افراد حقیقی علاقمند به سند و مطلع از اسناد در دست مردم هستند.
وی تصریح کرد: هدف این کارگاه، آموزش افراد در مورد شناخت اسناد و روش های ثبت اسناد ارزشمند در حافظه ملی، منطقه ای و سپس جهانی است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوبشرق بیان کرد: خیلی از اسناد در دست مردم است که مطلع نیستند جایی برای نگهداری اسناد طبق استانداردها وجود دارد یا نه و باید اطلاع رسانی شود که وظیفه سازمان اسناد ملی حفظ و پاسداری از این اسناد است و مردم می توانند اسناد را به صورت دیجیتال در اختیار ما قرار بدهند و یا هدیه بدهند و حتی برای کسانی که قضد فروش داشته باشند، قیمت گذاری می کنیم و خریداری می شود و در سامانه رسا که جهانی است ثبت می شود و در واقع با این کار خوراک پژوهشگران را تامین می کنیم.
وی افزود: در حال حاضر در مخزن آرشیو مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوبشرق که استان های کرمان و هرمزگان را پوشش می دهیم، بیش از 3 میلیون سند فهرست نویسی شده و 9 میلیون برگ سند در پیش آرشیو داریم در حال آماده سازی است.
رفیع پور اظهار کرد: همه دستگاه های اجرایی دولتی و وابسته به دولت موظف هستند اسنادی را که در مرحله بایگانی راکد قرار می گیرد با هماهنگی مرکز اسناد ملی ارزشیابی و اسناد دارای ارزش را به این مرکز انتقال دهند.
وی افزود: همچنین آن اسنادی که ارزش ندارد نیز زیر نظر کارشناس ارزیاب سازمان اسناد ملی برای امحاء انتقال داده می شود.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/69929/برگزاری-کارگاه-آموزشی-کمیته-حافظه-جهانی-برای-نخستین-بار-در-کرمان
بستن   چاپ