کرمان رصد
کارگروه حافظه جهانی در کرمان تشکیل می شود
چهارشنبه 28 آذر 1397 - 18:00:56
ایرنا - فرهنگی
کرمان رصد - کرمان - مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور گفت: همایش و کارگروه حافظه میراث جهانی برای نخستین بار از پنجم تا 6 دی ماه به میزبانی کرمان برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، معصومه رفیع پور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری همایش و کارگروه آموزشی زیرمجموعه حافظه جهانی با حمایت استاندار در کرمان افزود: حدود 100 نفر در این دوره زیر نظر اساتید کمیته حافظه جهانی آموزش می بینند.
وی اظهار داشت: هدف این دوره، آموزش افراد در راستای شناخت اسناد و روش های ثبت اسناد ارزشمند در حافظه ملی، منطقه ای و جهانی است.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور عنوان کرد: افراد دارای اسناد می توانند برای ثبت و معرفی کتاب های دارای ارزش خود به مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور مراجعه کنند زیرا ثبت ملی و جهانی این آثار برای تاریخ دیار کریمان بسیار ارزشمند است.
وی گفت: اسناد بسیاری اینک در دست مردم استان است که باید به روش های مختلف جمع آوری و در حافظه جهانی، ملی و منطقه ای ذخیره شود.
رفیع پور اضافه کرد: تمام دستگاه های اجرایی نیز موظفند طبق قانون اسناد بایگانی را با هماهنگی سازمان اسناد ملی ارزشیابی و اسناد دارای ارزش را به این سازمان منتقل کنند.
وی افزود: اسناد پس از فهرست نویسی در مخزن آرشیو قرار می گیرند که این مخزن دارای شرایط خاص مطابق با استاندارد جهانی برای حفاظت از اسناد ملی است.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور بیان کرد: یونسکو در سال 1992 برنامه حافظه جهانی را با هدف دسترسی به میراث مستند بشری و افزایش آگاهی دولت ها و مردم نسبت به اهمیت این میراث بنیان گذاشت.
وی با بیان اینکه میراث مستند جهان متعلق به بشریت است ادامه داد: لذا این میراث باید ضمن نگهداری و حفاظت، در دسترس همگان قرار گیرد و میراث مستند جهان نماد هویت فرهنگی ملل مختلف و بیانگر سهم هر یک از افراد در شکل گیری دوره های مختلف بشری است.
رفیع پور گفت: برنامه حافظه جهانی در انواع شکلی از جمله نسخه خطی، سند، نقشه، عکس و فیلم و دیجیتال را به صورت منفرد و مجموعه در بر می گیرد.
وی عنوان کرد: برنامه حافظه جهانی آثاری که دارای اهمیت ملی، منطقه ای و جهانی و دارای معیارهای ارزشمند زمان، مکان، افراد و مردم، موضوع و مضمون، شکل و سبک، اهمیت اجتماعی یا معنوی برخوردار است را در سه فهرست ملی منطقه ای و جهانی ثبت می کند.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور تاکید کرد: اسنادی که برای معرفی به حافظه جهانی ارسال می شود هر 2 سال یکبار و حداکثر پذیرش 2 اثر از هر کشور است.
وی با بیان اینکه حافظه میراث جهانی تاکنون 301 اثر از 102 کشور جهان، چهار سازمان بین المللی و یک بنیاد خصوصی را در خود جای داده افزود: تاکنون 15 میراث مستند ایرانی در فهرست بین المللی حافظه جهانی، پنج اثر در فهرست منطقه ای آسیا و اقیانوسیه و 58 اثر در فهرست ملی حافظه جهانی ثبت شده و ایران رتبه هشتم دنیا و آسیا و اقیانوسیه رتبه سوم است.
رفیع پور بیان کرد: شاهنامه بایسنقری، وقفنامه ربع رشیدی، مجموعه اسناد تشکیلات اداری دوره صفوی، کتاب المسالک و الممالک، پنج نسخه پنج گنج نظامی، لتَّفهیم لِأَوائلِ صناعه التَّنجیم، نقشه های تاریخی دوره قاجار، 2 نسخه از ذخیره خوارزمشاهی و نسخه کلیات سعدی، جامع التواریخ تاکنون ثبت جهانی شدند.
اسناد موجود در مرکز اسناد ملی استان کرمان در 2 بخش آرشیوی با سه میلیون برگ سند و پیش آرشیو 9 میلیون برگ است.
همچنین در کارگروه حافظه میراث جهانی مجموعه داران اسناد مکتوب و غیر مکتوب و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مسئولان کتابخانه های عمومی سطح استان و علاقمندان حضور دارند.
3029/7420

http://www.kerman-online.ir/fa/News/69940/کارگروه-حافظه-جهانی-در-کرمان-تشکیل-می-شود
بستن   چاپ