کرمان رصد
تئاتر رضوی پیوندی میان هنر و مذهب
یکشنبه 2 دی 1397 - 9:40:07 AM
ایرنا
کرمان رصد - جیرفت – جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی پیوندی میان هنر و مذهب است که بمنظور ایجاد دوستی بیشتر میان خانواده ها و هنر و کاهش آسیب های اجتماعی با رویکرد فرهنگی و دینی پا به عرصه گذاشت .
  بسیاری از کارشناسان بر اثرگذاری تئاتر در نهادینه کردن فرهنگ و ارزش های جامعه، توافق نظر دارند از این رو ترویج و توجه به بخش تئاتر با موضوعات خاص فرهنگی باید تقویت شود تا شاهد نهادینه شدن فرهنگ و کاهش آسیب های اجتماعی باشیم.
امروزه فضای مجازی بخشی از جامعه را با سینما و تئاتر غریبه کرده و سبب فاصله بین آنها شده است لذا تئاترهای خیابانی به نوعی به دل مردم می رود و از آنجا که ارتباط را به صورت مستقیم و چهره به چهره از دل آن ها می گیرد و با نفس زنده اجرا می شود، تاثیر گذاری فراوانی بر مخاطب دارد.
**تئاتر خیابانی فرصتی برای ترویج فرهنگ رضوی است
قائم مقام بنیاد بین المللی امام رضا (ع) با بیان اینکه تئاتر خیابانی فرصتی برای ترویج فرهنگ رضوی است، گفت: با اجرای تئاتر خیابانی در جشنواره فرهنگ رضوی، هنجارها و مشکلات جدی جامعه به نمایش گذاشته شد.
سید جلال فیاضی افزود: هنرمندان با اجرای تئاتر در جشنواره تئاترخیابانی رضوی، فرهنگ رضوی را به میان مردم بردند و هنجار‌های مناسب و همه چیز‌هایی که مشکلات جدی ماست را به نمایش گذاشتند.
وی بیان کرد: هنر تئاتر خیابانی، یک هنر بسیار فاخر و مجموعه‌ای از تمام هنرها است.
فیاضی اظهار داشت: بنیاد بین المللی امام رضا (ع) پایه گذار جشنواره‌های مختلف رضوی بوده و هدف از برگزاری این جشنواره‌ها حرکت از تنوع به سمت کیفیت است.
***جشنواره تئاتر رضوی و ترویج معرفت افزایی
دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی جنوب کرمان گفت: جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی جنوب کرمان دستاوردهای خوبی در زمینه ترویج معرفت افزایی و اخلاق گرایی داشته است.
حسین اسحاقی به بازخوردهای مثبت این جشنواره در جنوب کرمان اشاره کرد و افزود: از جمله برکات جشنواره این بود که زمینه شکوفایی استعدادهای نهفته را فراهم کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان اظهار داشت: هدف از برپایی این جشنواره تلاش در عرصه ملی برای ترویج معارف، سیره و فرهنگ رضوی است لذا دیدیم که این رویداد، فرصتی را برای جاری شدن معارف دینی فراهم کرد.
وی به نقش تئاتر بر کاهش آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از راه های برون رفت از آسیب های اجتماعی، تمسک و توسل به اهلبیت (ع) است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب استان کرمان با بیان اینکه نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی در جنوب کرمان به مدت سه روز برگزار شد، تصریح کرد: 40 نمایش خیابانی رضوی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جشنواره ملی تئاتر خیابانی جنوب کرمان به مدت سه روز با مضامین مختلف فرهنگی و حفظ ارزش ها، اجرا شد.
وی اظهار داشت: بر این باوریم که برگزاری چنین اجراهایی، در افزایش نشاط اجتماعی و ترویج فرهنگ و ارزش های دینی و انقلابی موثر است.
**جایگاه جشنواره تئاتر رضوی در جنوب کرمان
بازیگر نمایش حرم تا حرم نیز با بیان اینکه جشنواره های بین المللی و ملی زیادی شرکت کرده ام، اظهار داشت: جشنواره ملی خیابانی رضوی جنوب کرمان در سطح بالایی برگزار شد.
سجاد ملکی افزود: تمام گروه های شرکت کننده جزو بهترین گروه های تئاتر خیابانی بودند و هیات بازبینی، بسیار ریزبین بوده که کارهای بسیار قوی را برای شرکت در جشنواره انتخاب کرده است و من شاهدم، هم گروه های نمایشی و هم مردم از اجراها لذت بردند.
وی بیان کرد: حضور علی محمد رادمنش در کنار سیروس همتی و اردشیر صالح پور از چهره های شناخته شده کشوری به عنوان داوران این جشنواره، اعتبار این رویداد را دوچندان کرد.
**دولت به دنبال افزایش نشاط عمومی است
نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت نشان داد به دنبال تقویت نشاط عمومی است گفت: جشنواره تئاتر رضوی با حمایت های دولت تدبیر و امید برای نخستین بار در جنوب کرمان برپا شد.
احمد حمزه به اثرگذاری تئاتر خیابانی اشاره کرد و افزود: سیاسی ترین نوع تئاتر، تئاتر خیابانی است که مسئولان را متوجه مسائل جامعه می کند تا برای رفع نقایص اقدام کنند.
وی بیان کرد: امروز همه باید از زندگی معصومان درس بگیریم و صرفه جویی در شرایط بد اقتصادی فعلی کشور یکی از درس های ائمه است که می توان از طریق هنر، این فرهنگ را در جامعه نهادینه کرد.
**زبان هنر، گویا و فصیح است
امام جمعه شهرستان کهنوج هم گفت: زبان هنر، زبان گویا و فصیحی است که هنرمندان با هنر خود می توانند پیام های شنیدنی و دیدنی را به مخاطبان ارسال کنند.
حجت الاسلام اکبر افشارمنش با اشاره به نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی در جنوب کرمان، افزود: برگزاری این جشنواره به دنبال نشان دادن عشق و ارادت به ساحت مقدس امام رضا(ع) است لذا امیدواریم این فعالیت ها با مضامین دینی و ارزشی همچنان ادامه داشته باشد.
هم اینک اهالی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان با سبک دیگری از هنرهای نمایشی آشنا شده اند و حضور فعال آنها در اجرای نمایش ها، نشان از علاقه دیرین مردمان این دیار به فرهنگ و هنر است که مجموعه مدیریتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان به خوبی، این ظرفیت ها را شناخته و در راستای به فعلیت رساندن آنها، ایده های قابل توجهی را ارائه کرده است .
واضح است که، علت اصلی موفقیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این منطقه در تقویت نشاط اجتماعی، وجود جوانان خوش فکر و ایده پرداز در پست های مدیریتی این مجموعه است.

 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/70138/تئاتر-رضوی-پیوندی-میان-هنر-و-مذهب
بستن   چاپ