کرمان رصد
توان افزایی؛شاه کلید محرومیت زدایی
دوشنبه 17 دی 1397 - 10:40:26 AM
ایرنا
کرمان رصد - جیرفت - کارشناسان اقتصادی بر این باورند که زنگار محرومیت، با توان افزایی از چهره مردم یک منطقه زدوده می شود و امروز بنیاد علوی با همین شعار به عرصه توسعه و آبادانی روستای راین قلعه از توابع دهستان مارز در شهرستان قلعه گنج ورود کرده است.
  راین قلعه منطقه ای کوهستانی است، از این رو تعداد چاه های کشاورزی آن به کمتر از 10 حلقه می رسد و پر واضح است که این دهستان در حال حاضر با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه است و اهالی این دیار، همان اندک آبی هم که صرف کشاورزی می شود را از چشمه ها تامین می کنند.
پدران و مادران این خطه در کنار تمامی مشکلات، همواره غم و اندوه دوری از فرزندانشان را نیز به دوش می کشند چرا که بیشتر نیروهای جوان این روستا به دلیل بیکاری، مهاجرت کرده و در جزایر و مناطق تجاری هرمزگان مشغول به کارگری هستند.
اما ظاهرا قرار است از این پس، خبرهای خوبی از این روستا به گوشمان برسد چرا که بنا به پیشنهاد بنیاد علوی، موسسه خیریه امام علی ( ع ) با استقرار در روستای راین قلعه به دنبال اجرای طرح توسعه و آبادانی این روستا با همکاری و مشارکت روستاییان است.
**مشکلات را اولویت بندی کرده ایم
نماینده بنیاد علوی، سرپرست و مدیر طرح توسعه و آبادانی روستای راین قلعه مارز گفت: ما مشکلات و مسائل مردم و اهالی روستای راین قلعه را اولویت بندی کرده و ابتدا به سراغ اولویت هایی رفته ایم که بیشترین دغدغه مردم هستند.
حسن شرافتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیکاری و نبود شغل،کمبود آب آشامیدنی و نداشتن سرویس های بهداشتی، از جمله مشکلات این اهالی است.
وی ادامه داد: تنها به این دلیل راین قلعه را انتخاب کرده ایم که می خواهیم یک الگو ایجاد کنیم و اگر موفق شویم، تحت عنوان الگوی توان افزایی روستایی، این طرح را در سایر روستاهای مجاور نیز اجرا خواهیم کرد.
شرافتی با اشاره به فعالیت های انجام شده طی این مدت در روستای راین قلعه مارز اظهار داشت: در اقدام نخست، موفق شده ایم برای پرداخت تسهیلات 10 میلیون تومانی با سود چهار درصد و تسهیلات خرد مشاغل خانگی برای 90 نفر از ساکنان دهستان مارز، پرونده تشکیل دهیم.
وی تصریح کرد: از آنجا که بیشتر این افراد، مشکل تامین وثیقه و ضمانت نامه داشتند سعی کرده ایم از ضمانت های ساده همچون کارت یارانه و یا ضمانت های جمعی در پرونده شان استفاده کنیم.
**شرکت فدک گل مواد اولیه گلخانه ها را تامین می کند
نماینده بنیاد علوی عنوان کرد: طبق قراردادی که با شرکت فدک گل امضا کرده ایم این شرکت مواد اولیه احداث گلخانه ها را تامین می کند.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت گلخانه های خانگی و کوچک بین 30 تا 50 متر بوده و پیش بینی می شود در این روستا بیش از 30 گلخانه احداث شود.
شرافتی بیان کرد: شرکت فدک گل، تمامی محصولات گلخانه ها و تولیدات مشاغل خرد خانگی را با قیمت مطلوب از روستائیان خریداری می کند.
وی اضافه کرد: برای مشاغلی همچون پرورش دام سبک نیز در این روستا برنامه داریم.
**تامین آب آشامیدنی؛ ادامه حیات راین قلعه
سرپرست و مدیر طرح توسعه و آبادانی روستای راین قلعه مارز گفت: اولویت دوم بنیاد علوی، بحث تامین آب آشامیدنی روستا بوده چرا که آب در راین قلعه بسیار حیاتی است.
شرافتی اظهار داشت : مردم این روستا قطعی آب ندارند اما با مشکل کمبود آب اشامیدنی مواجه هستند که با همکاری فرماندار، بخشدار و مسئولان آبفای استان کرمان مطالعات ژئوفیزیک برای تعیین محل حفر چاه در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه چندین مرحله، دو گروه از کارشناسان برای انجام مطالعات حفر چاه به اینجا آمده اند عنوان کرد: بنیاد علوی برای این منظور 300 میلیون تومان اعتبار گذاشته اما این آب برای تمام دهستان مارز است و به راین قلعه منحصر نمی شود.
وی همچنین از احداث 100 چشمه سرویس بهداشتی برای خانوارهای راین قلعه با مساعدت و کمک بنیاد مسکن قلعه گنج خبر داد و گفت: بنیاد مسکن 2 میلیون تومان اعتبار برای هر خانوار مصوب کرده است، اما هزینه احداث هر سرویس بهداشتی حدود هشت میلیون تومان می شود که فعلا با همین مبلغ، تا جایی که امکان دارد کار را پیش خواهیم برد.
روستای راین قلعه در مرکز دهستان مارز و از توابع بخش چاه دادخدا است و تا مرکز قلعه گنج، 100 کیلومتر فاصله دارد، منطقه ای کوهستانی که بیش از 16 کیلومتر راه دسترسی به این روستا خاکی است و به علت عدم تعهد پیمانکار، زیرسازی و آسفالت این مسیر، نیمه تمام باقی مانده است.
راین قلعه دارای 127 خانوار و 700 نفر جمعیت است و منبع تامین معیشت اهالی این روستا بیشتر کشاورزی، دامداری و حصیربافی است.
  

http://www.kerman-online.ir/fa/News/72983/توان-افزایی؛شاه-کلید-محرومیت-زدایی
بستن   چاپ