کرمان رصد
یک اقتصاددان در گفت‌وگو با ایسنا:
حذف صفرهای پول ملی روی واقعیت‌های اقتصادی مردم هیچ تاثیری ندارد/ سریال ورشکستگی‌ها ادامه دارد
سه شنبه 18 دی 1397 - 11:07:36 AM
ایسنا
کرمان رصد - رییس بخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان با تاکید برآنکه حذف صفرهای پول ملی روی واقعیت‌های اقتصادی مردم هیچ تاثیری ندارد، تصریح کرد: حذف صفرهای پول ملی هم از لحاظ روانی و هم از بعد محاسباتی بی‌ارزش بودن پول ملی را کمتر نشان خواهد داد، اما باید تاکید کرد که با این اقدام ارزش پول ملی افزایش پیدا نخواهد کرد.
دکتر "علیرضا شکیبایی"  پیرامون موضوع حذف 4 صفر از پول ملی، گفت: در طرح تحول اقتصادی که در آن مباحث تغییرات نرخ ارز و تورم پیش‌بینی می‌شد، تصمیم بر این شد که چند صفر از پول ملی برداشته شود.
وی به پیامدهای حذف صفرهای پول ملی اشاره کرده و افزود: حذف صفرهای پول ملی بار روانی تورم و افزایش نرخ ارز را کمتر نشان خواهد داد و از لحاظ روانی مقداری به جامعه آرامش می‌دهد اما تورم کاهش نمی‌یابد و همچنین عملیات محاسبات در ماشین حساب‌ها، بانک‌ها و ... راحت‌تر صورت می‌گیرد، بنابراین در طرح تحول اقتصادی حذف چند صفر پیشنهاد داده شد.
رییس بخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان از زیرساخت‌های لازم برای حذف صفرهای پول ملی سخن به میان آورد و بیان کرد: به صورت موازی پول صفر برداشته شده و پول اصلی به صورت معادل هم و با دو رنگ متفاوت در جامعه داشته باشیم و به تدریج پول جدید جایگزین پول قدیم شود.
وی با تاکید برآنکه حذف صفرهای پول ملی روی واقعیت‌های اقتصادی مردم هیچ تاثیری ندارد، تصریح کرد: حذف صفرهای پول ملی هم از لحاظ روانی و هم از بعد محاسباتی بی‌ارزش بودن پول ملی را کمتر نشان خواهد داد، اما باید تاکید کرد که با این اقدام ارزش پول ملی افزایش پیدا نخواهد کرد.
شکیبایی بیان کرد: تولید اسکناس هزینه دارد، حذف 4 صفر از پول ملی به کاهش تعداد اسکناس در جریان مبادلات کمک می‌کند، لذا صرفه‌جویی مالی برای بانک مرکزی در زمینه چاپ اسکناس در بر خواهد داشت.
این دکترای اقتصاد به تبیین نوسات قیمت دلار پرداخت و بیان کرد: تغییرات نرخ دلار روی قیمت اجناس اثر گذاشت اما باید مردم مدنظر داشته باشند که قیمت کنونی دلار حدود سه برابر قیمت دلار بهمن ماه سال 96 (3800 تومان)است، لذا سه برابر شدن قیمت اجناس کاملا طبیعی است، بنابراین انتظار ارزان شدن قیمت اجناس مردم نباید داشته باشند مگر اینکه قیمت دلار به کمتر از 8 هزار تومان برسد در این صورت باید انتظار ارزان شدن داشته باشیم.
وی با اشاره به تعطیلی برخی از مغازه‌ها اظهار کرد: براساس تجربیات، رکود و کاهش رشد اقتصادی کشور در سال 98 ادامه خواهد یافت و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم به یک سوم؛ لذا ورشکستگی‌ها در سال 98 ادامه خواهد داشت و بخش بزرگی از تولیدکنندگان و فروشندگان در سال 98 نمی‌توانند کالاهای خود را به‌فروش برسانند و قطعا رکود ادامه خواهد یافت.
شکیبایی با این پیش بینی که رشد اقتصادی کشور در 6 ماهه دوم امسال و سال آینده به صفر و حتی منفی خواهد رسید ادامه داد: برخی از وارکنندگان و تولیدکنندگان به دلایل متعدد تمایلی به ترخیص کالاهای خود از گمرک ندارند زیرا اگر کالای خود را ترخیص کنند باید با قیمت مصوب در بازار عرضه کنند در غیر این‌صورت مشمول احتکار خواهند شد بنابراین ترجیح می‌دهند که کالاهایشان در گمرک بماند تا برچسب احتکار یا فروش خارج از شبکه به آنها نخورد و منتظرند تا کالای خود را با قیمت بهتری در آینده بفروش برسانند که خود نشان خواهد داد در آینده باید شاهد افزایش اجناس در سطح بازار باشیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/73042/حذف-صفرهای-پول-ملی-روی-واقعیت‌های-اقتصادی-مردم-هیچ-تاثیری-ندارد--سریال-ورشکستگی‌ها-ادامه-دارد
بستن   چاپ