کرمان رصد
آیت الله هاشمی رفسنجانی الگوی مردم مداری
پنجشنبه 20 دي 1397 - 17:36:09
ایرنا - سیاسی
کرمان رصد - کرمان - آیت الله هاشمی رفسنجانی در طول 60 سال حیات سیاسی، کارنامه پرباری در عرصه های مختلف از خود برجا گذاشت و مردم مداری رمز محبوبیت و ماندگاری این چهره درخشان تاریخ معاصر کشور است.
به گزارش ایرنا، زنده یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از سالها مجاهدت سیاسی و علمی، در 19 دی 1395 به دیار باقی شتافت و این در حالی است که سیره و منش این شخصیت کم نظیر جای بحث و تحلیل فراوان دارد.
در کنار زهد، صبر، استقامت، تیز بینی و مدیریت، مردم مداری از ویژگی های بارز این شخصیت مبارز و دلسوز اسلام و انقلاب به شمار می رود و همین خصوصیت نام و یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی را حتی پس از درگذشت ایشان در اذهان عموم مردم زنده نگه داشته است.
*دوران مبارزه
آیت الله هاشمی رفسنجانی در دهه 30 شمسی پس از مهاجرت از زادگاه خود در نوق رفسنجان به شهر قم برای تحصیلات حوزوی، ضمن فراگیری دروس دینی و درک اساتید بزرگی همچون امام خمینی(ره)، آیت الله العظمی بروجردی، روابط اجتماعی و فردی خوبی با جامعه پیرامون خود آغاز کرد.
پس از جرقه آغاز نهضت اسلامی توسط امام راحل در سال 42، آیت الله هاشمی رفسنجانی به حلقه یاران ایشان پیوست و دوران طولانی زندگی سیاسی خود را آغاز نمود و در این مسیر سختی ها و زحمات طاقت فرسایی متحمل شد.
وی در دوران تبعید رهبری نهضت به همراه دیگر همرزمان و یاران، برای گسترش حرکت انقلابی ارتباط وسیعی را با خواص و عوام آغاز کرد و سعی کرد اقشار مختلف را به جریان مبارزاتی نزدیک کند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی سالهای زیادی را در زندان رژیم شاه بسر برد و در این دوران تقریبا با تمامی سلایق فکری و سیاسی ارتباط برقرار کرد و همین مساله در ادامه راه مبارزه، به انسجام فعالیت های فکری و عملی مبارزان برای سرنگونی نظام شاهنشاهی منتهی شد.
ایشان در دوران مبارزه علیه حکومت پهلوی سفرهای متعددی به خارج از کشور داشتند که هدف آن جذب حداکثری فعالان و علاقه مندان بیرون از کشور برای براندازی نظام سلطنت بود و در این راه توفیقات بسیاری بدست آوردند.
در روزهای متنهی به پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی حکومت شاهنشاهی، پس از ورود امام خمینی(ره) به کشور، شخصیت هایی مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی حلقه وصل توده مردم به امام امت بودند و نقش هماهنگی امور بدنه نهضت اسلامی را برعهده داشتند.
*دهه اول انقلاب اسلامی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی برپایه 2 رکن اسلامیت و جمهوریت، نقش مردم در اداره امور برجسته شد و مسئولان نیز از میان همین مردم اداره امور را برعهده گرفتند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران پر آشوب سالهای اولیه انقلاب و پس از آن در دوران دفاع مقدس عهده دار مسئولیت های مختلف حساسی همچون عضویت شورای انقلاب، ریاست مجلس شورای اسلامی، فرماندهی جنگ و غیره شدند تا کشتی انقلاب اسلامی را از حوادث و توطئه های داخلی و خارجی به سلامت عبور دهند.
ایشان با وجود مسئولیت های خطیر و مشغله فراوان، نه تنها رابطه خود را با مردم و بدنه جامعه قطع نکردند، بلکه به محوریت شنیدن مسائل و رفع مشکلات تبدیل شدند تا جایی که زمان زیادی را صرف ارتباطات مردمی خود می کردند.
همانطور که در خاطرات زنده یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی هم ذکر شده است، ایشان در دهه اول انقلاب محل مراجعه اقشار مختلف، اعم از مسئولان عالی رتبه تا افراد معمولی برای ابراز نظرات، گلایه ها و حل مشکلات بشمار می رفتند.
پس از ارتحال امام (ره) و انتخاب آیت الله هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری، دیدارهای مردمی همواره در اولویت برنامه های ایشان قرار داشت و در سفرهای مختلف به اقصی نقاط کشور ملاقات های عمومی و خصوصی با تمامی طبقات برگزار می شد.
وی در دوران 8 ساله ریاست جمهوری خود همیشه بر معیشت و تسهیل امور مردم تاکید می کردند تا جایی که برنامه تعدیل اقتصادی دولت که باعث تورم و فشار بر اقشار ضعیف شده بود را به همین دلیل متوقف کردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با پیروی از رکن جمهوریت نظام قاطعانه از حق مسلم سیاسی ملت دفاع می کردند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2 خرداد 76، صریحا اعلام کردند که از آرای مردمی به عنوان امانت حفاظت می کنند.
*دوران ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام
آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران کسوت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مجلس خبرگان رهبری، با وجود تمامی هجمه ها و تهمت ها از سوی اشخاص و گروه های جاهل و گاها مغرض، اختلالی در سیره مردم داری ایشان بوجود نیامد.
بطوریکه در یک اقدام نادر، مرحوم هاشمی رفسنجانی برای حفظ مصالح مردم و رای دهندگان، از نمایندگی مردم تهران در انتخابات ریاست جمهوری دوره ششم مجلس شورای اسلامی انصراف دادند.
زنده یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی در اواخر عمر مراجعه و اتکا به مردم را رمز ادامه حرکت حرکت کشور و انقلاب می دانستند و در آخرین خطبه نماز جمعه خود پس از اتفاقات انتخابات ریاست جمهوری در سال 88، دلجویی از مردم آسیب دیده را متذکر شدند.
هر چند فوت ناگهانی آیت الله هاشمی رفسنجانی مردم و دوستداران ایشان را در شوک بزرگی فرو برد، اما اوج جلوه مردم داری در مراسم پر شکوه و کم نظیر تشییع این شخصیت ارزشمند جلوه گر شد، تا الگویی برای همه کسانی که در مسئولیت های مختلف کشور قرار دارند باشند.
اگر چه امروز در دومین سالروز فقدان زنده یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی قرار داریم، اما نیکنامی و خاطره خوب وی در اذهان آحاد جامعه محصول توجه به ولی نعمتان این انقلاب و کشور است.
گزارش از داود رجبی
7437/ 5054

http://www.kerman-online.ir/fa/News/73180/آیت-الله-هاشمی-رفسنجانی-الگوی-مردم-مداری
بستن   چاپ