کرمان رصد
انقلاب اسلامی در چهل سالگی/
رشد 60 برابری شاخص بهره مندی آب روستایی استان کرمان
چهارشنبه 26 دي 1397 - 13:19:10
ایسنا - اقتصادی
کرمان رصد - همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رشد چندین برابری شاخص بهره مندی از آب شرب سالم روستایی در استان کرمان محقق شد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر ، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رشد چندین برابری شاخص بهره مندی از آب شرب سالم روستایی در استان کرمان محقق شد که براین اساس در شاخص مهمی چون بهره مندی از آب شرب سالم که یکی از اهداف توسعه شهری یا روستایی استان است هم اکنون روستاهای استان کرمان مجموعا شاخص 64.1 درصدی را تجربه می کنند.
براساس این گزارش در سال 57 و قبل از انقلاب شاخص بهره مندی آب روستایی 5.6 درصد بود که در سالهای بعد از انقلاب و تا اول سال 92 این شاخص به 52.1 درصد رسید و درفاصله 5 سال اخیر نیز با تلاش پرسنل شرکت آبفار این شاخص درنهایت به رقم 64.1 درصدی رسید.
گزارشات نشان می دهد هنوز شاخص بهره مندی از آب شرب سلم روستایی در استان کرمان، هنوز از شاخص متوسط کشوری پایین تر است اما شاید یکی از دلایل کمتر بودن این شاخص در استان کرمان نسبت به متوسط کشوری که رقم 72 درصدی را تجربه می‌کند، پراکندگی روستاهای استان، تعداد زیاد روستاهای تحت پوشش، گستردگی استان و بعد مسافت بین روستاها و هزینه های چند برابری آبرسانی در استان کرمان نسبت به دیگر استان ها با تعداد روستاهای کمتر و در نتیجه هزینه بربودن آبرسانی با اعداد وارقام غیراقتصادی باشد.
این شاخص در حالی این رشد را تجربه می کند که درسال 57 تعداد روستاهای بالای 20 خانوار تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی استان 75 روستا بود که با رشد قابل ملاحظه در سال 92 به 2 هزار و 111 روستا رسید و در 5 سال اخیر نیز به عدد 2 هزار و 327 روستا افزایش یافته است، البته نباید این مسئله را از نظر دور داشت که شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان روستاهای زیر20 20خانوار را هم بعضا مشمول آبرسانی کرده که دراین مجموعه محسوب نشده اند.
برای این حجم آبرسانی روستایی و افزایش شاخص بهره مندی آب روستایی حجم عظیمی از لوله گذاری نیز رخ داده است به گونه ای که از650 کیلومتر لوله گذاری برای خط انتقال و شبکه داخلی روستایی در سال 57 و قبل از انقلاب؛ در سال 92 به عدد 147هزار و 5.9 دهم کیلومتررسید و در5 سال اخیر نیز این مهم به به رقم 172 هزار و 64 کیلومتر لوله گذاری ارتقا یافته است
در شاخص مهم دیگری که احداث منابع ومخزن آب روستایی است، در سال 57 و در روزهای قبل از انقلاب تنها 15 هزار مترمکعب مخزن و منبع آبی در سطح روستاهای استان کرمان وجود داشت که در سال 92 این عدد به 217 هزار و 35 مترمکعب رسید ودر 5 سال اخیر نیز با تلاش های مجاهدگونه پرسنل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان به عدد 260 هزار و 585 مترمکعب رسید.
این میزان آبرسانی روستایی در قبل از انقلاب و درسال 57 و با حفر و تجهیز 75 چاه میسر بود که در سال 92 این رقم به 517 حلقه چاه افزایش یافت و در 5 سال اخیر نیز که منابع آبی افت شدید داشت، 667 حلقه چاه حفر و تجهیز شد تا آبرسانی به روستائیان استان بدون وقفه ادامه یابد. 
شاخص مهمی که در فرایند توسعه روستایی نیز مطرح است تعداد اشتراک های آب روستایی که نشان دهنده میزان دسترسی مردم به آب بهداشتی و سالم و در نتیجه .کاهش بیماری های مرتبط با آب است. در این شاخص در سال 57 کمی قبل از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی اشتراک آب روستایی به معنای واقعی وجود نداشت شاید در برخی روستاهای بزرگ چند شیر برداشت به شکل پراکنده وجود داشت اما در نهایت هیچ مشترک آب روستایی به شکل امروزی وجود نداشت، در سال 92 و سی و پنج سال بعد از انقلاب مشترکین آب روستایی استان کرمان 202 هزار و 955 خانواربودند که این رقم بعد از 5 سال تلاش و فعالیت مستمر درحوزه آبرسانی و واگذاری انشعابات آب از سوی شرکت آبفار به عدد 268 هزارو 375 فقره رسید.
این مجموعه نشان دهنده این است که تلاش های مجاهدگونه ومخلصانه درشرکت آبفار به ویژه در5سال اخیرروستاهای استان کرمان را متحول کرده و از آنجا که آب به معنای آبادانی است گرد وغبار محرومیت را از چهره روستاهای استان زدوده است.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/73513/رشد-60-برابری-شاخص-بهره-مندی-آب-روستایی-استان-کرمان
بستن   چاپ