کرمان رصد
در همایش توسعه همکاری‌های اقتصادی بازرگانی کرمان و افغانستان مطرح شد؛
از کاهش میزان تجارت ایران و افغانستان تا اعلام نیاز کالاهای کشور افغانستان
پنجشنبه 27 دي 1397 - 13:30:51
ایسنا - اقتصادی
کرمان رصد -
عضو هیئت رییسه اتاق تجارت و صنایع کابل افغانستان گفت: مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، نفت، گاز لبنیات، انواع مواد خوراکی، پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله کالاهای موردنیاز افغانستان است ضمن اینکه صادرات افغانستان به ایران خیلی محدود است.
به گزارش ایسنا منطقه کویر ، "رسولی" امروز 27 دی ماه در همایش توسعه همکاری های اقتصادی بازرگانی استان کرمان و کشور افغانستان در اتاق بازرگانی کرمان اظهار کرد: امیدواریم نتیجه این همایش، راهکارهای مفید و موثری برای توسعه تجارت با کشور برادر ایران داشته باشد و با توجه به زمینه های مشترک تاریخی و فرهنگی سال های گذشته روابط تجاری را بیش از پیش گسترش داد.
وی افزود: بعد از استقلال افغانستان، این کشور و ایران سیاست های خارجی همسان نداشته اما فرهنگ مشترک عامل مهمی بود که مانع جدایی کامل آنها می شد و تاثیر این مسئله را در همکاری های سیاسی و اقتصادی می توان دید.
رسولی با بیان اینکه روابط برادرانه فرهنگی، نژادی و عقیدتی بین ایران و افغانستان وجود دارد که ضامن توسعه مناسبات اقتصادی است، با اشاره به ظرفیت ها و ویژگی های کابل پایتخت افغانستان بیان کرد: کابل شهر تاریخی و در چهار راه تجاری واقع شده و اهمیت زیادی دارد و در حال حاضر بیش از 6 میلیون نفر جمعیت دارد.
عضو هیئت رییسه اتاق تجارت و صنایع کابل اظهار کرد: مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، نفت، گاز لبنیات، انواع مواد خوراکی، پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله کالاهای موردنیاز افغانستان است ضمن اینکه صادرات افغانستان به ایران خیلی محدود است.
وی افزود: فعالان اقتصادی ایران می توانند در صنعت، زراعت، معادن، انرژی خورشیدی، حمل و نقل و ... در افغانستان سرمایه گذاری کنند.
به گزارش ایسنا، "عبدالرحیم گردیزی" عضو هیئت رییسه اتاق تجارت و صنایع افغانستان نیز در این همایش اظهار کرد: ایران و افغانستان مردمی با یک فرهنگ، مسلمان و همزبان بوده و درد و غمشان در طول تاریخ با تجارت شریک بوده است و از 30 سال قبل در شهرهای اصفهان، کرمان، مشهد و تهران حضور داشته و تجارت کرده ایم.
وی افزود: متاسفانه میزان تجارت ایران و افغانستان کاهش یافته و از مسوولان می خواهیم برای زمینه سرمایه گذاری که در افغانستان مساعد است، قدم گذاشته و افغانستان نیز سرمایه مردم و محصولات خود را به ایران بیاورند.
گردیزی با اشاره به اینکه استان پکتیا در جنوبشرق افغانستان واقع است، گفت: بخش زیادی از محصولات تولیدی ما به پاکستان صادر می شود و می توان با توجه شرایط دو استان پکتیا و کرمان و ایجاد زیرساخت های لازم، در آینده نزدیک شاهد افزایش صادرات استان این دو استان باشیم
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/73586/از-کاهش-میزان-تجارت-ایران-و-افغانستان-تا-اعلام-نیاز-کالاهای-کشور-افغانستان
بستن   چاپ