کرمان رصد
گزارش ایسنا از تور خبری شهرستان رابر،
فرماندا رابر تاکید کرد: لزوم تکمیل زیر ساخت های لازم برای جذب گردشگران
پنجشنبه 2 اسفند 1397 - 16:05:47
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - تور خبری شهرستان رابر به همت خانه مطبوعات و به میزبانی فرماندار رابر با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کویر، رابر شهرستان مردان دلیری است که روزگاری در جنگ افتخار آفرینی کردند کسانی همانند سردار سلیمانی که از افتخارات این مرز و بوم است. شهدای زیادی را به انقلاب تقدیم کردند و مقام معظم رهبری نیز در یکی از سخنرانی هایشان درباره رشادت های رزمندگان این شهرستان گفته اند.
ساعت حوالی 7 بامداد بود که این سفر یکروزه آغاز شد، هر چه از کرمان دور تر میشدیم منظره ها متفاوت تر و زیبا تر می شدند، جاده های سراسر برف در آفتاب صبحگاهی می درخشیدند. 
دامنه های زاگرس رنگی کاملا سفید داشت و عبور از آنها اندکی زمان بر بود. 
پس از گذشت 2 ساعت و نیم به نزدیکی رابر رسیدیم،ایستگاه ابتدای این تور خبری روستای “پیر ولی “حدفاصل رابر و بزنجان با حدود 34 هزار خانوار بود،خانه بوم گردی زیبایی در آن طبیعت بکر در حال احداث بود.
به همراه فرماندار و رئیس شورا و یکی از اعضا شورا شهر از آموزشگاه “بافت های سنتی مامان بزرگ حیاتی “بازدید شد که شامل گیوه ، ریوار ، چادر شب، میل بافی، قلاب بافی بود تا کنون30 هنرجو در آن مشغول به کار شده بودند.
مسئول این آموزشگاه خانم کریم قاسمی که دوره میان سالی را میگذراند با چهره ای مهربان و با چارقدی زیبا این کار را به دلیل عشق به رابر و زادگاهش انجام داده بود و تا کنون تجهیزات زیادی را تهیه کرده بود. وی تنها خواسته اش برای رونق کارگاه و اشتغال زایی دریافت تسهیلات بود.
پس از آن به بلندی جنوب شرقی شهر رابر که در نزدیکی مرکز شهر بود، رفتیم که قرار بود پارک شهدا گمنام در آن محل تاسیس شود .فاتح کریم قاسمی ، مهندس عمران و سرپرست قسمت اجرایی پارک شهدا گمنام گفت: این پارک در مساحت4 هکتار که فاز یک در حال اجرا است و تاکنون 40 درصد پیشرفت داشته است، تا 2 میلیارد اعتبار لازم است.
وی افزود: این پارک که در گذشته پارک جنگلی شهر بوده است و شامل زمین بازی ،شطرنج نماز خانه و سرویس بهداشتی ،زمین اسکیت، اقامتگاه ، آلاچیق، پارک تفریحی گردشگری خواهد شد. 
همانطور که از بلندی ها شهر رابر را تماشا میکردیم ، ساختمان بلند ‌زیبایی با معماری منحصر ببرد به چشم می خورد که مصلی رابر بود، رنگ این سازه تقریبا مشکی با خطر ها و انحناهای زیبا که از دور این ساختمان را شبیه میوه کاج نشان میداد
احمد صدر هاشمی نماینده معین اقتصادی این منطقه درباره این مصلی گفت: منوچهر جهانشاهی جز اولین مهندسین نخبه استان بود که این مصلی زیبا را با هزینه شخصی خودشان ساختند.
وی افزود: اکثر پروژه های این استان را مخصوصا در زمینه جاده ای توسط مهندس جهانشاهی انجام شده است. 
محسن فیروزی رییس میراث فرهنگی در خصوص کارگاه عرق ناب گفت: این کارگاه در عمارت اصغر بیگ حدود 40 نفر اشتغال زایی مستقیم دارد و هم اکنون به مدیریت خانم سهیلا خدادادی اداره می شود و تا 3 ماه دیگر مجموعه بوم گردی این اینجا افتتاح می شود. 
بازدید از روند احداث هتل پلاس 4 ستاره که روی تپه بلندی قرار داشت و کارخانه آسفالت از دیگر برنامه های این تور خبری بود
لاله عالی مدیرعامل شرکت آرمان سازان توسعه اندیش در خصوص هتل پلاس گفت: این پروژه در زمینی به مساحت 19 هکتار در حال انجام است که البته 9 هکتار آن آزاد شده و هزینه ها 28 میلیارد برآورد شده است. 
وی افزود: این هتل با پوشش سیاه چادر و جاجین در قالب بوم گردی احداث خواهد شد
وی در‌خصوص مهم‌ترین مشکل در این زمینه گفت: مهم‌ترین مشکل ما که کارمان را متوقف کرد تامین اب بود که با مجوز چاه حفر کردیم اما بومیان آن را پر کردند و البته پس از پیگیری ها قرار شد شرکت آب منطقه ای آب را برایمان تامین کند.
سعادت شهسواری ، سرمایه گزار کارخانه آسفالت سعادت راه گفت: دقیقا سال گذشته کلنگ کارخانه زده شد و پس از 5 ماه تجهیز شد و ما از پیشرفته ترین وسایل روز دنیا استفاده کردیم و با 43 نفر اشتغالزایی مستقیم در حال ارائه خدمات است. 
وی مشکل نبود سوخت (گازئیل )را بزرگ‌ترین مشکل خواند.
لزوم تکمیل زیر ساخت های لازم برای جذب گردشگران به رابر 
کرامت امیر حیدری، فرماندار رابر در نشست خبری که در حاشیه این تور خبری برگزار شد ، گفت: شهرستان رابر در جنوب غرب استان و در دامنه سلسله کوه های زاگرس و کوه شاه قرار دارد و دارای چشم انداز های زیبایی برای گردشگری است؛رابر از نظر گردشگری دارای پتانسیل بالایی است و در تابستان در برخی از روزها هزاران نفر وار مرز های رابر می شوند.
وی افزود: ما تمام تلاشمان را برای خدمات رسانی برای گردشگران انجام میدهیم تا کنون40 طرح بوم گردی و اشتغال روستایی ، طرح گردشگری بزرگ و باغ رستوران انجام شده است. 
وی اذعان کرد: با هماهنگی با اداره کل فنی حرفه ای با حضور استاتید مجرب آموزش برای برخورد مناسب و خدمات دهی برای صاحبان خانه های بوم گردی و مهمان سرا ها برگزار کردیم. 
امیر حیدری بیان کرد: اگر بحث گردشگری و زیر ساخت ها در رابر رونق گیرد در آینده رابر جز شهرستان هایی است که درآمد بالای سرانه استانی بدست خواهد آورد.
وی با اشاره به جاده کرمان_رابر گفت:جاده ای حدود33 کیلومتر رابر را به شیرینک بردسیر وصل می کندو حدود 70 -80 کیلومتر راه را تا مرکز استان نزدیک تر می کند و بحث گردشگری توسعه بیشتری می یابد؛ این کار با اعتبارات شرکت مس درآلو در حال انجام است. 
وی در ادامه تصریح کرد: 9میلیارد اعتبار اختصاص یافته و محل های پرخطر اصلاح خواهد شد. 
وی در زمینه گیاهان دارویی گفت: سطح زیر کشت زعفران ، گل گاوزبان ،گل محمدی ، زرشک را به دو برابر رساندیم. 
فرماندار رابر تاکید کرد: رابر در بخش عسل رتبه اول را در استان دارد و امسال کارهای خوبی برای توسعه این بخش انجام شده است. 
همچنین گردو، بادام ،عسل ، کشک ، پنیر از دیگر محصولات این شهرستان است و بیش از 530 نوع گیاهان دارویی شناسایی شده و طعم گوشت این منطقه از خوشمزه ترین گوشت هاست. 
وی در خصوص صنایع دستی افزود: ما و همکاران در اداره میراث پیگیر هستیم و در زمینه های پارچه ،تولید نمد، قاب شیشه ای ، قالیبافی ، پته کار های خوبی صورت بگیرید. 
به گفته وی امسال رتبه های اول تا سوم جشنواره خارزمی از دانش اموزان رابر بوده است.
وی در خصوص اجرا طرح حادی در روستا ها تصریح کرد: در یک سال و نیم گذشته 705 واحد مسکن روستایی احداث کردیم و امیدواریم تا یکسال آینده 45 روستا از طرح حادی بهرمند شوند.
وی از تجهیز بیمارستان و راه اندازی بخش دیالیز خبر داد که تا قبل از این بیماران باید برای دیالیز به بافت میرفتند. 
وی از ایجاد مراکز پرورش بوقلمون و مرغ های بومی خبر داد. 
به گفته فرماندار رابر حدود 400 روستا و دهستان دارد که بر اساس آخرین سرشماری 35 هزار و 550 نفر جمعیت دارد. 
وی در خصوص جنگل ارس گفت: جنگل زیبا با پوشش گیاهی انبوه و زیبا در این منطقه وجود دارد که حفاظت شده است اما این حفاظت باعث انبوه پوشش گیاهی و به دلیل عدم وجود دام در آن منطقه یک نوع ویروس در آن به شدت رشد کرده است که خواستار یک سال تنفس برای این جنگل هستیم.
فرماندار رابر بیان کرد: رابر نه جز شهرستان های محروم است و نه همانند شهرستان های برخورداری است و این موضوع محرومیت را در رابر افزایش داده است. 
اگر در حوزه دسترسی جاده از اعتبارات مناطق محروم استفاده کنیم ، حوزه زیر ساختی حل می شود. 
امیر حیدری خاطرنشان کرد: متاسفانه 80 مدارس در این منطقه تخریبی است و همین باعث شده که رشد جمعیت بر خلاف استان که 1.5 است در این منطقه 0.6 شود.
گزرش از فاطمه پورمرادی 
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/78626/فرماندا-رابر-تاکید-کرد--لزوم-تکمیل-زیر-ساخت-های-لازم-برای-جذب-گردشگران
بستن   چاپ