کرمان رصد
مظلومیت گردشگری جیرفت
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 9:16:40 AM
ایرنا
کرمان رصد- جاذبه های اسرارآمیز جنوب کرمان در میان آثار تاریخی و دیگر جذابیت های این استان، کمترین بازدید کننده ها را به نام خود ثبت کرده اند و تنها حضور چند 10نفر از مردمی که در روزهای تعطیل به دیدن این جاذبه ها می آیند را نمی توان رونق گردشگری دانست، اما نباید این مظلومیت را از جانب مردم و علاقه مندان به گردشگری بدانیم چرا که مسبب اصلی این وضعیت، نهادهای متولی گردشگری همچون سازمان میراث فرهنگی کشور است که برای رونق صنعت گردشگری این خطه، پول مناسبی خرج نمی کنند.
امروزه همه کشورهای جهان مساله اهمیت صنعت گردشگری را برای خود، حل کرده اند و برای معرفی ظرفیت های گردشگری کشورشان کمر همت را بسته و با استفاده از ظرفیت هنرمندان و توان طراحان حرفه ای، جذابیت جاذبه های گردشگری خود را چندین برابر افزایش داده اند.
اما در کشور ما، هنوز برای تخصیص اعتبار به حوزه گردشگری، دستانمان می لرزد و با اختصاص هزینه های ناچیزی، فقط سعی در نگهداری میراث فرهنگی سرزمینمان داریم که شوربختانه در این عرصه هم آنچنان که باید موفق نبوده ایم.
بسیاری از فعالان اقتصادی در بخش گردشگری، بر این باورند که هر چقدر برای معرفی و جذاب کردن جاذبه های گردشگری، هزینه کنیم، در مدت زمان کوتاهی، چندین برابر آن هزینه ها را به دست می آوریم چرا که پول آوری، خاصیت صنعت گردشگری است.
مردم در فرصت های مختلفی همچون تعطیلات نوروز، تابستان و دوران بازنشستگی به دنبال این هستند که شهرها و مناطقی را برای سفر انتخاب کنند که جاذبه های بهتری دارند و کاش می دانستند در جنوب کرمان چه جاذبه های بی نظیری وجود دارد.
بی شک اگر گردشگران داخلی و خارجی بدانند که در کنارصندل یا شهر قدیم جیرفت چه آثار خارق العاده ای کشف شده است، امروز در جنوب کرمان با کمبود مسافرخانه و هتل مواجه می شدیم.
اگر گردشگران بدانند که محققان و کاوشگران در اینکه بین النهرین، مهد تمدن بشر است یا جیرفت، درمانده اند، لحظه ای برای سفر این دیار اسرارآمیز درنگ نمی کردند.
البته باید هم اینگونه باشد، چرا که یوسف مجیدزاده باستان شناس معروف ایران معتقد است جیرفت در هزاره سوم پیش از میلاد، مرکز تمدن بزرگی بوده که 400 کیلومتر وسعت داشته است.
همچنین برخی از محققان باستان شناسی احتمال داده اند که همین خطی که در تپه کنارصندل کشف شده و هنوز هم رمزگشایی نشده، قدیمی‌تر از سایر خطوط کشف شده در دنیا باشد و این فرضیه، باعث شد برخی از پژوهشگران ایرانی ادعا کنند که خط و تمدن، از ایران به بین‌النهرین و دیگر نقاط جهان رفته است اما متاسفانه از آنجا که ما برای تحقیق و کاوش بیشتر، پولی در بساط نداریم، نمی توانیم این فرضیات را به اثبات برسانیم.
نکته قابل تامل دیگر اینجاست که، دانشمندان جهان، برای اینکه بین النهرین را نقطه آغاز تمدن بشر معرفی کنند، بیش از 200 سال تحقیق و پژوهش کردند ولی ما در جیرفت فقط با کمتر از 10 سال تحقیق و پژوهش به این نشانه ها دست یافته ایم.
اگر کشورهای اروپایی چنین ظرفیتی را در اختیار داشتند علاوه بر اینکه امروز، سنگ فرش خیابان هایشان از طلا بود، چنان تبلیغاتی به راه می انداختند تا همه گردشگران دنیا را به منطقه خود بکشانند، آنها به درستی از قدرتِ پول و رسانه آگاه هستند و این، راز موفقیت شان در صنعت گردشری است و ما بیش از 10 سال است که برای احداث ساختمان موزه جیرفت، درجا می زنیم.
چندی قبل علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خبر امیدوار کننده ای داد و آن خبر، این بود که سازمان میراث فرهنگی در بودجه 98 بیشترین افزایش بودجه ای را از آن خود کرده است و مردم جیرفت همچنان منتظرند که ببینند چقدر از این بودجه، به میراث فرهنگی شهرستانشان اختصاص می یابد.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/79239/مظلومیت-گردشگری-جیرفت
بستن   چاپ