کرمان رصد
کشاورزان در کنترل بیماریهای گندم بکوشند
شنبه 18 اسفند 1397 - 14:07:48
ایرنا - اقتصادی
کرمان رصد - جیرفت - سلامت گندم نقش مهمی در سلامت جامعه دارد و این مهم بر هیچکس پوشیده نیست لذا امروز که مرحله خودکفایی (کمیت) این محصول استراتژیک به پایان رسیده باید کشاورزان با مراقبت بموقع از این محصول به کیفیت تولید توام با سلامتی گندم بکوشند.
به گزارش ایرنا، اهمیت محصول استراتژیکی مانند گندم در تامین امنیت غذایی و بی نیاز کردن جامعه از واردات این محصول می تواند نوید دهنده آینده ای مثبت برای تراز تجاری ایران در بخش کشاورزی باشد که دولت تدبیر در سال زراعی 95 - 94 جشن خودکفایی این محصول را برگزار کرد، پس از خودکفایی باید روی کیفیت متمرکز شویم .
**گندم کاران جنوب کرمان مراقب بروز بیماری های گندم باشند
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: گندمکاران هفت شهرستان جنوبی استان کرمان در صورت مشاهده هرگونه لکه، تغییر رنگ، سوختگی و خشکیدگی بر روی خوشه و برگ ها با هماهنگی کارشناسان پهنه مرکز خدمات نسبت به پیشگیری و کنترل عامل خسارت اقدام کنند.
فرامرز رستگاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در روزهای اخیر شاهد بارش باران بودیم و برابر پیش بینی های هواشناسی کشور، بارش ها در انتهای فصل نیز استمرار دارد و زمینه استقرار و سطح سبز یکنواخت و مطلوب مزارع گندم فراهم گردیده که نوید بخش تولید محصول خوبی در سال جاری است.
وی ادامه داد: با توجه به تجربیات سال های قبل و شرایط اقلیمی و امکان بروز بیماری‌های لکه برگی و خوشه گندم (سفیدک، سپتوریوز، لکه خرمایی، لکه نواری باکتریایی و فوزاریوم خوشه ) و تحمیل خسارت دور از انتظار نیست.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: چنانچه با بیماری ها مبارزه نشود 25 تا 50 درصد عملکرد مزارع گندم کاهش می یابد.
وی در ادامه افزود: برای مبارزه شیمیایی، کنترل خسارت می توان از سموم تیلت، آلتو و ایمپکت به نسبت نیم لیتر یا فولیکور و آلرت به میزان یک لیتر و یا آرتئا به میزان 0/3 لیتر در هکتار استفاده کرد.
رستگاری مناسب ترین زمان استفاده از سموم را در مرحله رشد طولی ساقه، شکم خوش و پر شدن دانه برشمرد و گفت: البته زمان ظهور و پیشرفت علائم مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: محلول پاشی مزارع گندم با کودهای ریز مغذی، آمینو کلات ها و سولوپتاس به فاصله یک هفته پس از مبارزه شیمیایی و حتی در صورت قابل اختلاط بودن سموم در زمان مبارزه، راندمان را افزایش می دهد.
** 46 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم جنوب کرمان است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ضمن اشاره به 46 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم و جو در جنوب کرمان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال با توجه به شرایط محیطی ، احتمال مبارزه همزمان با سن غلات، بیماری لکه برگی و ملخ در اکثر شهرستان ها باشیم که همکاری و تلاش مضاعف کشاورزان و همکاران شبکه مراقبت را می طلبد.
محمدرضا ساردویی افزود: کنترل آفات و بیماری های منطقه بویژه عوامل خسارت زا نظیر سن غلات و لکه برگی و زنگ ها در مزارع گندم بسیار مهم می باشد.
وی بر بازدیدهای روزانه کارشناسان شبکه های مراقبت و پیش آگاهی از مزارع غلات و بررسی وضعیت آفت، انجام مبارزه اصولی و به موقع تاکید کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی جنوب کرمان در خصوص مبارزه با سن غلات و سایر عوامل خسارت زا با دقت فراوان به این امر اهتمام ورزند.
** کانون یادگیری گندم در جنوب کرمان تشکیل شد
مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: کانون یادگیری گندم در هفت شهرستان این منطقه طی سال 1393 تشکیل شده است.
فاطمه میرساردو افزود: این کانون ها به منظور استفاده از دانش و تجربه کشاورزان نمونه در راستای ترویج نوآوری های مفید و فعالیت های کشاورزی منطقه با همکاری مدیریت ترویج کشاورزی تشکیل شده اند.
وی تصریح کرد: این کانون ها همزمان با آماده سازی بستر کاشت اراضی گندم با همکاری مدیریت های جهاد کشاورزی، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی، بخش های تخصصی، اداره های ترویج و امور تشکل ها و آموزش بهره برداران مدیریت هماهنگی ترویج و کشاورزان خبره فعالیت خود را در منطقه آغاز کرده اند.
طبق آمار سازمان خواربار جهانی فائو‌، 70 درصد از 760 میلیون هکتار کشت محصولات مختلف در دنیا به غلات اختصاص دارد و در این میان، حدود 30 درصد غلات را گندم شامل می‌شود.
اهمیت گندم در تامین مواد غذایی و میزان واردات این محصول در کشور موجب شده تا تامین این کالای استراتژیک به یکی از مهمترین اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی تبدیل شود.
برای تحقق چنین مهمی لازم است که راهبرد دولت ها در زمینه خودکفایی گندم از خودکفایی مقطعی به سمت راهبرد های بلند مدت سوق پیدا کند.
گزارش: هادی شفیعی مجاز
7450/7429/ 5054

http://www.kerman-online.ir/fa/News/79458/کشاورزان-در-کنترل-بیماریهای-گندم-بکوشند
بستن   چاپ