کرمان رصد
پیگیری یک پروژه درمانی شرق کرمان
4دولت و یک پروژه/ مردم ریگان با بیمارستان 100 کیلومتر فاصله دارند
يکشنبه 19 اسفند 1397 - 16:28:01
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - ریگان – مردم شهرستان حادثه خیز و محروم ریگان طی چهار دولت هنوز هم منتظر افتتاح بیمارستان 32 تختخوابی این شهر هستند و برای رسیدن به اولین بیمارستان 100کیلومتر راه می پیمایند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: مردم ریگان به یاد دارند که در اوایل دولت نهم دو طرح درمانی در قالب احداث بیمارستان در فهرج و ریگان به لیست مصوبات سفر رئیس جمهور وقت افزوده شد. این اقدام موجب خوشحالی حدود 200 هزار نفر جمعیت این دو شهرستان شد که از قضا در محروم‌ترین نقطه استان کرمان زندگی می‌کنند .
فهرج و ریگان که مدت کوتاهی از شهرستان شدن آنها می‌گذشت فقط نام شهرستان را به همراه خود داشتند اما سال‌ها از توسعه و پیشرفت و خدمات مناسب عقب مانده و مردم سخت کوش و صبور این مناطق در انتظار نگاه توسعه بودند.
تلاش‌های زیادی برای محرومیت زدایی از این مناطق صورت گرفته است اما اوج محرومیت به حدی است که هنوز هم مسیر طولانی برای رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله است
طی چهار دولت گذشته تلاش‌های زیادی برای محرومیت زدایی از این مناطق صورت گرفته است اما اوج محرومیت به حدی ست که هنوز هم مسیر طولانی برای رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله است، عدم وجود راه و امکان حمل و نقل، عدم مقاوم سازی کامل روستاها، مدارس کپری و غیر مقاوم، تأمین برق و آب آشامیدنی در برخی از روستاها و مهاجرت از جمله مشکلات این شهرستانها محسوب می‌شود که خشکسالی و افزایش ریزگردها آنها را تشدید کرده و در این میان سرانه پایین و مشکلات خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص در بخش تخصصی مردم را با مشکل مواجه کرده است .
امروز پس از سال‌ها از تصویب مصوبه ساخت بیمارستان در ریگان و فهرج هنوز هم مردم این دو شهرستان برای دریافت خدمات تخصصی مجبور هستند 100 کیلومتر راه را از مراکز شهرستانها به سمت بیمارستان پاستور بم طی کنند .
این در حالی است که بیمارستان پاستور برای خدمات دهی به جمعیت شهر بم احداث شده اما هم اکنون تنها 40 درصد از بیماران این بیمارستان را ریگانی ها شامل می‌شوند و این آمار جدا از مردم شهرستان‌های نرماشیر و فهرج است .
وعده‌های مسئولان ادامه دارد و مردم چشم انتظارند
خدمات درمانی در فهرج و ریگان به خدمات خانه‌های بهداشت و البته خدمات اورژانسی محدود می‌شود. هم اکنون مرکز اورژانس شهرستان ریگان به محل بیمارستان 32 تختخوابی منتقل شده اما خبری از راه اندازی بیمارستان و بخشهای مصوب وجود ندارد و آخرین وعده به افتتاح این بیمارستان به اوایل سال 98 باز می‌گردد .

بیمارستان فهرج نیز در حال احداث است و آخرین وعده ساخت این بیمارستان نیز بهره برداری در سال جاری بوده که بعید به نظر می‌رسد این اتفاق روی دهد .
100 کیلومتر فاصله تا نخستین بیمارستان
امام جمعه فهرج در این خصوص به خبرنگار مهر می‌گوید: مردم این شهرستان برای دریافت خدمات درمانی باید به بیمارستان بم مراجعه کنند که بعد مسافت زیاد موجب بروز مشکلاتی برای بیماران به خصوص بیماران اورژانسی می‌شود که نیاز به خدمات تخصصی دارند.
حجت‌الاسلام خیرالله ابراهیمی درخواست مردم فهرج را تکمیل پروژه‌های نیمه تمام شهرستان به خصوص بیمارستان این شهرستان عنوان کرد.
وی ادامه داد: فاصله فهرج تا بیمارستان پاستور بم 100 کیلومتر است که طی این مسافت مستلزم هزینه بالا و خطر تصادف در جاده‌ها است.
در حال حاضر بیمارستان پاستور بم تنها مرجع خدمات بهداشتی و درمانی به نزدیک به نیم میلیون از ساکنان شرق استان کرمان است
در حال حاضر بیمارستان پاستور بم تنها مرجع خدمات بهداشتی و درمانی به نزدیک به نیم میلیون از ساکنان شرق استان کرمان است، این در حالیست که اگر سری به این بیمارستان بزنید حتی راهروهای بیمارستان نیز مملو از بیماران است.
این در حالیست که شرق استان کرمان به خصوص ریگان و فهرج به دلیل دور افتادگی از مراکز جمعیتی نیاز جدی به خدمات متمرکز درمانی دارند، راه‌های طولانی به سمت مرزهای شرقی کشور و بروز تصادفات پی در پی، زلزله خیز بودن این دو شهرستان، بروز طوفان‌های شن و ریزگردهای به صورت متوالی به طوریکه حداقل دو روز از هر هفته طی سال گذشته این شهرستان با ریزگردها مواجه بوده اند ، شرایطی را در این دو شهرستان به وجود آورده که نیاز به خدمات تخصصی در این مراکز جمعیتی بیش از گذشته احساس می‌شود.
وجود این بیمارستان برای شهروندان ریگانی یک امر ضروری است
امین باقری، فرماندار ریگان در گفتگو با مهر می‌گوید: بیمارستان ریگان با توجه به روند کاری احتمالاً در روزهای ابتدایی سال 98 به بهره برداری می‌رسد.
وی افزود: وجود این بیمارستان برای شهروندان ریگانی یک امر ضروری است و خوشبختانه کار احداث بیمارستان به خوبی پیش رفته و هر چند با تأخیر اما انتظار داریم سرانجام خدمات تخصصی در دسترس مردم قرار گیرد.
باقری بر لزوم تجهیز این بیمارستان و ارائه خدمات تخصصی به صورت متمرکز در ریگان تاکید کرد و بیان داشت: بسیاری از مردم در روستاهای دور افتاده فاقد راه دسترسی هستند و برای رسیدن به ریگان تنها وسیله نقلیه آنها موتور و ماشین‌های شاسی بلند است در چنین شرایطی به دلیل محرومیت اکثریت مردم شهرستان، مراجعه مردم به بم برای درمان هزینه بر می‌شوند و بسیاری امکان دریافت خدمات تخصصی را ندارند.
انتظار می‌رود مسئولان استان کرمان از طولانی‌تر شدن روند احداث پروژه‌های نیمه تمامی که سال‌ها از کلنگ زنی آنها می‌گذرد جلوگیری کنند و هم از اتلاف و فرسودگی اعتبارات و پروژه‌ها خودداری کنند و هم مردم را از خدمات بیشتر بهره مند سازند.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/79511/4دولت-و-یک-پروژه--مردم-ریگان-با-بیمارستان-100-کیلومتر-فاصله-دارند
بستن   چاپ