کرمان رصد
رییس اتاق ایران:
مشکل کشور قاعده‌گذاری است نه اقتصاد خرد و کلان/بخش صادرات کشور به منبع ارز بری تبدیل شده است
پنجشنبه 23 اسفند 1397 - 19:07:56
ایسنا - اقتصادی
کرمان رصد - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید برآنکه استان‌ها باید براساس قابلیت‌های داخلی خود بتوانند توسعه خود را رقم بزنند، تصریح کرد: در بخش کشاورزی، صادرات و بازرگانی امید به توسعه نیست. امروز بخش صادرات کشور به منبع ارز بری تبدیل شده است به جای آنکه ارز را وارد کند و از سوی دیگر نیز بازرگانی تنها تولید خارجی را توسعه داده است و باید راه و روشمان را به طور جدی تغییر دهیم.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، "غلامحسین شافعی" عصر امروز 23 اسفندماه در شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان کرمان با بیان اینکه درجه شرافت و نجابت مردم کرمان در کشور بسیار بالاست، اتاق بازرگانی کرمان را اتاق فاخر کشور دانست و بیان کرد: نقش ملی اتاق بازرگانی کرمان همواره در طول دوران انقلاب اسلامی و در ادوار مختلف مشخص و موثر است. اتاق کرمان در مجامع به صورت داوطلب حضور دارد ضمن آنکه نقش بسیار موثر نیز در این مجامع دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از کار متفاوتی که در سال 1390 که نقش اساسی آن را مجلس داشته اشاره کرد و افزود: بهبود فضای کسب و کار این رخداد مهمی بود که استارت کار آن از سال 90 در کشور زده شد اما متاسفانه اجرای قانون این مورد هنوز دارای مشکل اساسی است و 20 درصد قانون مترقی اجرایی نشده است و اگر این قانون مترقی به صورت کامل اجرا شود اثرگذاری‌های ملموسی در کشور خواهد داشت.
وی قانون را لازم الاجرا دانست و بر گرفتن نظرات فعالان اقتصادی برای تدوین قوانین تاکید کرد و افزود: امیدواریم مجلس شورای اسلامی برای تقویت بعد نظارتی کار کمک کند.
شافعی از مسایل و مشکلات اقتصادی سخن به میان آورد و بیان کرد: مشکلات ما بالاتر از اقتصاد خرد و کلان است و ما در قاعده گذاری مشکل داریم و تا این قاعده گذاری حل نشود به نتایج مطلوب دست پیدا نخواهیم کرد.
وی عنوان کرد: متاسفانه در کشور پاداش‌دهی به کارهای دلالی، واسطه گری و اقتصاد غیر مولد است و تا این تغییر پیدا نکند به نتایج مطلوب دست پیدا نخواهیم کرد و در حقیقت باید آب را از سرچشمه زلال کنیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به شرایط خاص کشور اشاره کرد و افزود: آیا اقتصاد ما در شرایط عادی است یا خیر؟ قطعا بسیاری قبول دارند در شرایط عادی نیستیم بنابراین با تصمیمات عادی نمی‌توانیم شرایط غیرعادی را مدیریت کرد و اگر مدیران استانی در این شرایط بخواهند همانند شرایط عادی تصمیم گیری کنند نمی توانند بسیاری از مسایل را رسیدگی کنند لذا مدیران با روحیه جهادی و ریسک می‌توانند مسایل مردم را حل کنند.
وی ادامه داد: محدودیت منابع به آن میزان گفته می‌شود نداریم بلکه مشکل چگونگی تخصیص و مصرف منابع است که بایستی بخش دولت و خصوصی برای این مهم چاره اندیشی کند زیرا امروز شاهد هستیم در برخی مواقع منابع را در جاهای مصرف می‌کنیم که هیچ فایده‌ای ندارد و به هدف ما را نمی‌رساند.
شافعی خاطرنشان کرد: در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور دچار مشکل شدید هستیم و باید مشکلات از سطح بالا حل شود. یکی از این موارد این است که آیا می شود در تهران نشست و برای استان‌های با تنوع اقلیمی و منابعی مختلف، دیکته‌ای نوشت و گفت باید آن را اجرا کرد؟ در طول تاریخ شاهدیم در هر دوره‌ای که یکی از مدیران در مرکز از یکی از شهرستان‌ها بوده است، آن شهرستان در آن دوران توسعه پیدا کرده است و این به دلیل شناخت آن مدیر از آن منطقه بوده است.
وی افزود: چرا باید نگاه به استانداران نگاه هزینه ای باشد؟ چرا این نگاه به نگاه درآمدی تغییر پیدا نمی‌کند؟ به جرات میتوانم ادعا داشته باشم که تا زمانی که قدرت توزیع اختیارات را در کشور نداشته باشیم وضعیت همین خواهد بود. این در حالی است که استاندار باید والی استان باشد و برای کوچک‌ترین تصمیم نباید از تهران اجازه گرفته شود.
رییس اتاق ایران با تاکید برآنکه استان‌ها باید براساس قابلیت‌های داخلی خود بتوانند توسعه خود را رقم بزنند، تصریح کرد: در بخش کشاورزی، صادرات و بازرگانی امید به توسعه نیست. امروز بخش صادرات کشور به منبع ارز بری تبدیل شده است به جای آنکه ارز را وارد کند و از سوی دیگر نیز بازرگانی تنها تولید خارجی را توسعه داده است و باید راه و روشمان را به طور جدی تغییر دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در ساختار کلان اقتصادی کشور هر چه دیرتر تصمیم‌گیری کنیم فرصت‌ها را از دست می‌دهیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/79673/مشکل-کشور-قاعده‌گذاری-است-نه-اقتصاد-خرد-و-کلان-بخش-صادرات-کشور-به-منبع-ارز-بری-تبدیل-شده-است
بستن   چاپ