کرمان رصد
در بازدید معاون استاندار، شهردار و فرماندار کرمان از دفتر تسهیل‌گری جهاددانشگاهی مطرح شد؛
احیای بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه در دستور کار معین اقتصادی شهر کرمان
سه شنبه 10 ارديبهشت 1398 - 14:58:46
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - در بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، شهردار، فرماندار، مدیرکل اجتماعی و مدیرکل اقتصادی استانداری کرمان از دفاتر تسهیل‌گری که توسط جهاددانشگاهی استان و با نظارت عالیه دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری ایجاد گردیده؛ بحث احیای بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه توسط جهاددانشگاهی استان کرمان به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان مطرح شد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر"رضا کامیاب مقدس" رییس جهاددانشگاهی استان کرمان در این بازدید به فلسفه تشکیل و اهمیت راه اندازی دفاتر تسهیل گری در کشور اشاره و اظهار کرد: به منظور توانمندسازی و ارتقاء کیفیت زندگی مردم محلات، نگاه به این دفاتر نگاهی از جنبه های شهرسازی، آسیب های اجتماعی و مددکاری بوده که در همین راستا و در هر دفتر متخصصینی از رشته های شهرسازی، حقوق اقتصاد، مددکاری و روانشناسی حضور داشته تا بصورت همه جانبه به مسائل محلات بپردازند.
تهیه طرح احیا و ساماندهی راسته بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه توسط جهاددانشگاهی استان
به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان
کامیاب با اشاره به جمع آوری حجم انبوه اطلاعات منحصر بفرد در این دفاتر اظهار کرد: بررسی های صورت گرفته از این اطلاعات نشان می دهد که موضوع حاشیه نشینی با ذهنیت عرفی ما در بسیاری از موارد فاصله دارد و واقعیتهای ماخوذ از کار میدانی با ذهنیت ما در رابطه با مهاجرت، معضلات اجتماعی و اشتغال در موارد متعددی متفاوت است.
مجری طرح تسهیل گری استان به برگزاری جلسات متعدد در وزارت کشور و شاخص بودن اقدامات دفاتر تسهیل گری استان کرمان اشاره و ادامه داد: فعالیت های متعددی در حوزه های اجتماعی ومددکاری توسط دفاتر تسهیل گری استان کرمان انجام شده که در همین راستا نیز در هر محله برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی با توجه به وضعیت محله و واقعیتهای موجود مختص آن منطقه تدوین شده است.
وی در ادامه به فعالیت های جهاددانشگاهی استان کرمان به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان و رابطه این نهاد اقتصادی با دفتر تسهیل گری محله قلعه محمود و میدان قلعه اشاره و اظهار کرد: محله قلعه محمود وجه اشتراک و نقطه اتصال دو ماموریت محول شده از جانب استانداری به جهاددانشگاهی در قالب مجری طرح دفاتر تسهیل گری و معین اقتصادی شهر کرمان است و یکی از طرح های مهم مد نظر ما که در جلسات اقتصاد مقاومتی با حضور شهرداری، فرمانداری وسازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مطرح شده، احیای بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه است. 
معین اقتصادی شهر کرمان با بیان اینکه احیای بازار قلعه محمود و میدان قلعه فرصت ارزشمندی به لحاظ جذابیت توریستی و اشتغال برای شهر و استان خواهد بود افزود: 90 درصد ساختار بازار حفظ شده و سالم می باشد. این محله تمامی مولفه های بسیار مهم یک منطقه سنتی از جمله حمام بازار قلعه، آب انبار، تکیه نوروز علی و تکیه قلعه محمود، مدرسه، زورخانه و کاروانسراها را که دارای جذابیتهای بصری، معماری و موقعیت های خاص و راه های دسترسی است، دارا می باشد که پتانسیل خوبی برای جذب گردشگر در این منطقه است.
مجری طرح تسهیل گری محلات شهر کرمان با بیان اینکه الگوی بسیار خوب این منطقه بازار تبریز می باشد تصریح کرد: امیدواریم با حمایتهای لازم بتوانیم در استان کرمان نیز این کار را انجام دهیم. از 156 حجره موجود در بازار به جزء چهار مورد، سایر حجره ها غیر فعال است که از این تعداد 131 مورد خصوصی و 25 مورد وقفی است که در همین راستا نیز با پیگیری های صورت گرفته، اعظم مالکین خصوصی این حجره ها شناسایی و با آنها مذاکره شده اما در حوزه های وقفی با مشکلاتی مواجه هستیم و اداره کل اوقاف با تعیین و تکلیف حجره های وقفی می‌تواند راهشگا باشد.
بازار قلعه محمود می تواند گزینه مناسبی برای تبدیل شدن به بازار صنایع دستی کرمان باشد
رییس جهاددانشگاهی استان کرمان با تاکید بر اینکه دارایی سنجی و نقاط و ابنیه تاریخی، اقتصادی و فرهنگی این منطقه شناسایی شده است اظهار کرد: در سند توسعه اجتماعی فرهنگی استان کرمان که تحت نظارت دفتر اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان و توسط جهاددانشگاهی انجام شده، از بازار قلعه محمود به عنوان محدوده ای با ظرفیت تولیدات صنایع دستی و بومی نام برده شده و احیای بازار قلعه محمود در راستای این سند می باشد لذا بازار قلعه محمود می تواند گزینه مناسبی برای تبدیل شدن به بازار صنایع دستی کرمان باشد که هدف ما به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان، احیا و ساماندهی راسته بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه، اشتغال زایی با سرمایه کم، احیا و هویت بخشی به صنایع دستی و فرهنگی و همچنین صنایع دستی در حال فراموشی و فراموش شده و برند سازی در این منطقه است.
وی به اقدامات صورت گرفته در راستای احیای بازار قلعه محمود اشاره و افزود: انشالله با حمایت دستگاه های ذیربط امسال بتوانیم روشنایی بازار را تامین کنیم.
رییس جهاددانشگاهی استان کرمان به نخستین گام در راستای احیای این بازار و اجاره داده شدن چند غرفه این بازار به انجمن گیاهان دارویی جهاددانشگاهی کشور اشاره و افزود: در مباحث طب سنتی مذاکراتی با دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل ورزش و جوانان، فنی حرفه ای و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته و مقرر شد در این غرفه ها فعالیت و مشارکت های داشته باشند ضمن آنکه دیگر مشارکت کنندگان در احیای بازار زنان سرپرست خانوار، کارآفرینان اصناف و صنایع دستی سنتی خواهند بود.
معین اقتصادی شهر کرمان با پیشنهاد برپایی نمایشگاه صنایع دستی و محصولات محلی در تابستان 98 در این بازار اظهار کرد: پیگیری برای موافقت شهرداری در معافیت اخذ عوارض شهرداری از حجره های احیا شده، برگزاری جمعه بازار در این محله از دیگر برنامه های جهاددانشگاهی است.
وی در ادامه از شهردار کرمان تقاضا طرح های ساماندهی منظر کوچه های مشرف به بازار، تکمیل تابلوهای راهنما در ورودی بازار، ساماندهی زمین‌های خالی، اولویت بخشی تسریع پروژه و تامین هزینه ساخت و اجرای دروازه تاریخی ریگ آباد و میدان قدیم قلعه محمود را در اولویت قرار دهند.
تلاش برای ثبت جهانی بازار قلعه محمود
دکتر "محمدعلی دهقان" معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کرمان نیز در این دیدار ضمن ابراز تشکر از فعالیت های صورت گرفته توسط جهاددانشگاهی استان کرمان به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان و مجری طرح تسهیل گری استان کرد، ابراز کرد: نمایندگان یونسکو به زودی به کرمان سفر خواهند آمد و تلاش می‌کنیم تا اقدامات لازم در راستای ثبت جهانی این بازار تاریخی را صورت داده ضمن آنکه مطالعه و تدوین طرح جامع احیای بازار قلعه محمود ضروری است تا ضوابط سکونت و ساخت و سازها در این منطقه تدوین شود.
رونق و احیای بازار قلعه محمود انقلابی را در اقتصاد شهر کرمان ایجاد خواهد کرد
زهرا موسی پور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان و ناظر عالی طرح تسهیل گری نیز در این بازدید بیان کرد: احیای این بازار می تواند گامی در جهت اقبال عمومی به این منطقه باشد که در همین راستا نیازمند مشارکت مردم مالکین و دستگاه های اجرایی خواهیم بود.
وی اظهار کرد: رونق و احیای این بازار می تواند انقلابی را در اقتصاد شهر کرمان ایجاد کند و باعث به وجود آمدن یک بافت منسجم و بهم پیوسته تاریخی همچون شهرهای اصفهان و یزد شود.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان در ادامه افزود: یکی از دلایلی که مجموعه بازار در طرح تسهیل گری شهر کرمان قرار گرفته است؛ مراجعات متعدد مردم به دلیل متروکه شدن بازار و تبدیل شدن به پاتوق معتادین کارتن خوابها و ارذل و اوباش بوده که در همین راستا تلاش بر این است که این فعالیتها نتایج قابل ارزیابی داشته باشد چرا که در دنیا برای حفظ هویت تاریخی تلاش می‌کنند.
حمایت شهردار کرمان از احیای بازار قلعه محمود
شهردار کرمان در جریان این بازدید به عملکرد مثبت دفاتر تسهیل گری کرمان اشاره و اظهار کرد: دفاتر تسهیل گری در ابتدا به عنوان تسهیل گر اجتماعی معرفی شدند اما نشان دادند نه تنها در موضوعات اجتماعی بلکه به دلیل نوع ساختار نیروی انسانی دفاتر؛ در موضوعات کالبدی و زیرساختی نیز مطالعات قابل اتکایی را انجام داده اند.
مهندس مهران عالم زاده با اشاره به اینکه مجموعه بازار قلعه محمود ساختار فیزیکی خوبی داشته و اتصال این بازار به راسته بازار اصلی از اولویت های مهم در شهر کرمان است اظهار کرد: شهرداری و سایر دستگاه ها باید خدمات زیربنایی را در راستای احیای این بازار تامین کنند و اگر دستگاه های اجرایی استان جزیره ای کار کنند هیچ سرمایه گذاری ورود پیدا نخواهد کرد.
وی همچنین بر تهیه طرح جامع احیاء بازار قلعه محمود تاکید نمود.
باید زیرساخت ورود سرمایه گذاران به بافت تاریخی شهر کرمان فراهم شود
دکتر علی بابایی فرماندار کرمان نیز در این بازدید بیان کرد: ریشه متروکه شدن بازار مسائل اجتماعی بوده و زیرساخت های اجتماعی باید اصلاح شود ضمن آنکه به دلیل ضوابط اعمال شده از سوی سازمان میراث فرهنگی در این محدوده ها مانع از ورود سرمایه گذاران شده و باید زیرساخت ورود سرمایه گذاران که همان مردم می باشند را به این مناطق فراهم کنیم.
به گزارش ایسنا، پس از برگزاری این نشست در دفتر تسهیل گری جهاددانشگاهی، شرکت کنندگان در این نشست از بازار قلعه محمود و دارایی های مادی و معنوی شناسایی شده توسط معین اقتصادی بازدید بعمل آوردند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/82981/احیای-بازار-قلعه-محمود-و-رونق-بازار-میدان-قلعه-در-دستور-کار-معین-اقتصادی-شهر-کرمان
بستن   چاپ