کرمان رصد
میلیون‌ها ملخ در جازموریان اتراق کردند
ایجاد باند فرود برای مقابله با ملخ ها/ کشاورزان نگرانند
سه شنبه 10 ارديبهشت 1398 - 15:09:27
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان – فاز جدید مبارزه با ملخ‌های صحرایی همزمان با تکمیل باند فرود اضطراری در جنوب کرمان در حالی در قالب سم‌پاشی هوایی شروع می‌شود که کشاورزان نگران از هجوم ملخ‌ها به مزارع هستند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: هجوم ملخ‌های صحرایی که از بهمن ماه سال گذشته به جنوب کرمان آغاز شده است موجب شده میلیون‌ها ملخ در قالب چندین مرحله ریزش وارد استان کرمان شوند و هم اکنون سه شهرستان منوجان ، قلعه گنج و رودبار جنوب درگیر ملخ‌ها شده‌اند.
مسئولان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان می‌گویند هنوز پای هیچ ملخی به مزارع، باغ‌ها و نخلستان‌های جنوب کرمان باز نشده است
مسئولان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان می‌گویند هنوز پای هیچ ملخی به مزارع، باغ‌ها و نخلستان‌های جنوب کرمان باز نشده است با این وجود در کنار کشاورزان پنج شهرستان جنوبی کرمان که مرکز تجمع محصولات استراتژیک و صادراتی استان کرمان محسوب می‌شوند این روزها کشاورزان شهرستان ارزوئیه که مرکز تولید گندم استان کرمان و تأمین کننده گندم استان کرمان و هرمزگان و سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود به شدت نگران هستند.
در فازهای مبارزه ابتدایی ملخ‌ها به منطقه جازموریان و مراتع استان کرمان محدود شده‌اند اما نگرانی کشاورزان از جای دیگر ناشی می‌شود.
ملخ‌ها روزانه توان 100 تا 200 کیلومتر پرواز دارند
ملخ‌ها که از عربستان، امارات و عمان خود را به هرمزگان رسانده‌اند هر سال با حضور در جازموریان تجمع می‌کنند اما در سال جاری به دلیل شدت هجوم ملخ‌ها این حشرات در بستر جازموریان تخم‌ریزی کرده‌اند و کارشناسان از این بیم دارند که پوره‌های این حشره بعد از سر در آوردن از تخم‌ها به شهرستان‌ها و مزارع مجاور جازموریان مهاجرت کنند. این حشرات به سادگی می‌توانند تنها طی چند روز 100 تا 200 کیلومتر را طی کنند.
یکی از کشاورزان ارزوئیه به خبرنگار مهر می‌گوید: ارزوئیه قطب تولید گندم است و هم اکنون کل زمین‌ها زیر کشت هستند با وجود تهدید ملخ‌ها در شهرستان اما تاکنون هیچ آموزشی برای مقابله با ملخ‌ها به ما داده نشده است و نگران هستیم که در صورت حضور ملخ‌ها چه بر سر محصول سال جاری می‌آید.
دسته‌های ملخ صحرایی می‌توانند طی یک روز هزاران هکتار مزرعه را نابود کنند
این کشاورز می‌افزاید: ملخ‌ها می‌توانند طی چند ساعت کل محصول هکتارها مزارع گندم را نابود کنند. این دغدغه فقط مختص کشاورزان جنوب غرب استان نیست بلکه تهدید بالقوه مزارع، باغ‌ها و نخلستان‌های جنوب استان به خصوص در سه شهرستان آلوده را تهدید می‌کند.

حالا همه مسئولان استان کرمان در خصوص خطر تهدید ملخ‌ها هوشیار شده‌اند، ستاد بحران در پنج شهرستان جنوبی کرمان تشکیل شده و چند روز قبل با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و معاون سازمان حفظ نباتات کشور شورای مدیریت بحران در جنوب کرمان ابعاد حضور ملخ‌ها در کرمان را بررسی کرده است.
سم‌پاشی هوایی و گسترده باتلاق جازموریان یکی از مهمترین راهکارهای برای کنترل دسته‌های میلیونی ملخ در جنوب کرمان است
سم‌پاشی هوایی و گسترده باتلاق جازموریان یکی از مهمترین راهکارهای برای کنترل دسته‌های میلیونی ملخ در جنوب کرمان است که در همین راستا هواپیماهای سم پاش در فرودگاه جیرفت مستقر شده‌اند اما به دلیل برد کوتاه این هواپیماها یک باند فرود نیز در قلعه گنج ایجاد شده است.
گفته می‌شود این باند فرود که به صورت اضطراری در زهکلوت ایجاد شده است به مرکز سم‌پاشی هوایی در جازموریان تبدیل می‌شود و از روز چهارشنبه این هفته سم‌پاشی گسترده اراضی آلوده به تخم ملخ آغاز می‌شود.
شناسایی زمان مناسب برای سم پاشی ملخ‌ها بسیار مهم است
یک کارشناس کشاورزی به خبرنگار مهر می‌گوید: دسته‌های بزرگ ملخ در هزاران هکتار زمین در جازموریان تخم گذاری کرده‌اند و بسیاری از این مناطق باتلاقی و غیرقابل دسترس است و تنها راهکار سم‌پاشی هوایی است.
محمد احمدی گفت: ملخ‌ها هفته گذشته در این مناطق تخم ریزی کرده‌اند و تا قبل از خروج پوره‌ها از تخم‌ها، هیچ اقدامی نمی‌توان انجام داد.
وی افزود: تخم‌ریزی ملخ‌ها در عمق زمین انجام می‌شود و سم‌پاشی قبل از بیرون آمدن پوره‌ها فقط تلف کردن منابع است و باید با رصد دقیق مناطق آلوده به محض خروج حشره از تخم سم‌پاشی گسترده انجام شود.
تخم‌ریزی ملخ‌ها در عمق زمین انجام می‌شود و سم‌پاشی قبل از بیرون آمدن پوره‌ها فقط تلف کردن منابع است
وی با اشاره به رشد سریع این حشرات گفت: اگر به موقع اقدام نشود با یک بحران در مزارع و باغ‌ها مواجه می‌شویم اما در حال حاضر هیچ گزارش رسمی از حضور حشرات در مزارع نداریم.
وی گفت: این حشرات از آن سوی خلیج فارس خود را به جنوب کرمان رسانده‌اند و نسل جدید این حشرات در صورت تکثر به سادگی این توانایی را دارند که علاوه بر مزارع داخل کشور کشورهای همسایه را هم آلوده کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهار داشت: حساسیت لازم در راستای مقابله با مشکل ملخ‌ها در استان کرمان وجود دارد و اقدامات لازم و هماهنگی با وزارت خانه‌ها هم انجام شده است.
تمام تمهیدات لازم برای مقابله با ملخ‌ها اندیشیده شده است
مجید سعیدی بیان کرد: سم مورد نیاز از سوی وزارت خانه‌های مربوطه تأمین می‌شود و هیچ کمبودی در این زمینه در استان کرمان وجود ندارد، همچنین یک باند فرودگاه در منطقه زهکلوت در شهرستان قلعه گنج احداث شده و هواپیماهای سم پاش می‌توانند از این فرودگاه استفاده کنند.
وی بیان کرد: ما آمادگی برای نخستین پرواز از این فرودگاه را داریم و تمام توان استان برای مهار ملخ‌ها به کار گرفته می‌شود.
هم اکنون فقط سه شهرستان استان کرمان درگیر مشکل ملخ‌های مهاجر شده‌اند و وضعیت تحت کنترل است و هیچ نگرانی وجود ندارد
وی تصریح کرد: هم اکنون فقط سه شهرستان استان کرمان درگیر مشکل ملخ‌های مهاجر شده‌اند و وضعیت تحت کنترل است و هیچ نگرانی وجود ندارد.
سعیدی گفت: هم اکنون سم‌پاشی زمینی و هوایی از فرودگاه جیرفت در حال انجام است و آماده تأمین امکانات و تجهیزات مورد نیاز دستگاه‌های مربوط در جنوب کرمان هستیم.
ملخ‌ها را نابود می‌کنیم
وی گفت: تاکید می‌کنیم ملخ‌ها هنوز به مزارع استان کرمان نرسیده‌اند و تنها در مراتع جازموریان وجود دارند که قصد داریم در همین منطقه هم آنها را نابود کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز گفت: کشاورزان نباید نگران باشند چون اوضاع هم اکنون تحت کنترل است اما همه باید حساسیت بالایی داشته باشند و در صورت مشاهده ملخ‌ها بلافاصله گزارش دهند.
سعید برخوردی افزود: تنها کانون آلوده جنوب استان کرمان جازموریان است و اوضاع برای شناسایی بهترین زمان برای سم‌پاشی گسترده هوایی جازموریان تحت بررسی است.
وی از احداث یک باند فرود در حاشیه جازموریان خبر داد و گفت: یک باند فرود دیگر نیز در حال احداث است که این باند خاکی خواهد بود و مورد استفاده هواپیماهای سم‌پاشی قرار می‌گیرد.
برخوردی گفت: به کشاورزان می‌گویم که تاکنون اقداماتی که انجام داده‌ایم ثمر بخش بوده است و مزارع و باغ‌ها از حضور ملخ‌ها در امان مانده‌اند و تمام تلاش خود را طی روزهای آتی نیز به کار می‌گیریم.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/83010/ایجاد-باند-فرود-برای-مقابله-با-ملخ-ها--کشاورزان-نگرانند
بستن   چاپ