کرمان رصد
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی شمال استان کرمان:
خسارت ملخ‌ها محدود به مراتع است/شرایط در شمال کرمان تحت کنترل است
دوشنبه 30 ارديبهشت 1398 - 09:39:47
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان - مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اعلام این مطلب که تاکنون هیچ خسارتی در اثر ریزش ملخ‌ها به باغات و مزارع وارد نشده است، گفت: البته مراتع دچار خسارت شده اند.

ناصر طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت ریزش ملخ‌ها به مناطق شمال استان کرمان با اشاره به اینکه هر ساله کانون‌های ملخ در حاشیه دریای سرخ و کشورهای آفریقایی مانند سودان، لیبی، الجزایر و مصر وجود دارد، اظهار کرد: ملخ‌ها بعد از گذشت یک مدت زمان و استفاده از ظرفیت‌های تغذیه‌ای آن منطقه و زمانی که دیگر نیازشان تأمین نمی‌شود از فاز انفرادی به فاز مهاجر در می آیند .
وی ادامه داد: در چنین شرایطی ملخ‌ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل عربستان، یمن و عمارات هجوم برده و تخم ریزی می‌کنند و اگر مبارزه خوب و کاملی با آنها انجام نشود به سمت شمال خلیج فارس مانند ایران هجوم می‌آورند.
طاهری با اشاره به اینکه ملخ‌ها در شبانه روز بین 150 تا 200 کیلومتر و در هفته هزار کیلومتر پرواز کنند، افزود: به این ترتیب ملخ‌ها توان عبور از خلیج فارس را دارند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به اینکه هجوم ملخ‌ها به ایران از بهمن ماه آغاز شده است، گفت: خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان درگیر این آفت شدند.
وی هجوم ملخ‌ها به ایران در سال جاری را بسیار وسیع ذکر کرد و افزود: در دو الی سه ماه اخیر بیش از 150 دسته جات ملخ به کشور آمدن و این در حالیست که هر دسته حدود 50 تا 200 میلیون ملخ را شامل می‌شود.
دسته جات ملخ به باغات و مزارع آسیب وارده نکرده اند
طاهری با اعلام این مطلب که تاکنون با مبارزات انجام شده هیچ خسارتی به باغات و مزارع وارد نشده است، گفت: البته مراتع در اثر ریزش ملخ‌ها دچار خسارت شده اند .
وی با اشاره به اینکه هر ملخ در شبانه روز دو گرم ماده غذایی مصرف می‌کند، افزود: بر این اساس یک دسته جات 50 میلیونی ملخ می‌تواند 100 تن علوفه را بین ببرد. اگر مبارزه و کنترل درست و به موقع با ملخ صورت نگیرد حجم خسارت بسیار زیادی را ایجاد می‌کند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به اینکه هر ساله ملخ در سطح بسیار اندک در کشور از جمله منطقه جازموریان وجود دارد، اظهار کرد: امسال میزان ریزش ملخ‌ها بیشتر از حد نرمال بود؛ ملخ‌ها در کنار رودخانه‌ها و مناطق دارای رطوبت تخم ریزی می‌کنند و به احتمال زیاد تا دو الی سه سال آینده درگیر بحث ملخ خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه هر ساله مبارزه با ملخ انجام می‌شود، عنوان کرد: در این خصوص از طریق سم پاشی و روش‌های شیمیایی در ابتدای شب و صبح زود با ملخ‌ها بالغ مبارزه می‌شود ضمن اینکه برای از بین بردن پوره‌های ملخ که تحرک کمتری داشته و قادر به پرواز نیستند در سطح روز از طریق سم پاشی مبارزه می‌شود.
مبارزه با ملخ‌ها در 6800 هکتار در شمال استان کرمان
طاهری ادامه داد: از بهمن ماه سیستم‌های ردیابی و شبکه‌های مراقب در تمام استان دسته جات ملخ را ردیابی می‌کردند و در صورت مشاهده یا اطلاع از وجود دسته جات ملخ جهاد کشاورزی با اعزام سم پاش های ویژه مبارزه در آن منطقه را آغاز می‌کرد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: شرایط تحت کنترل است و تقریباً تاکنون بیش از 60 هزار هکتار در جنوب و شش هزار و 800 هکتار در شمال استان کرمان و در کل کشور بیش از 200 هزار هکتار مبارزه بر علیه ملخ انجام شده است.
وی ادامه داد: از ملخ‌ها در صورتی که سم پاشی و آلوده نشده باشند می‌توانند به عنوان تغذیه مورد استقاده قرار گیرند.
طاهری عنوان کرد: تا الان گزارشی مبنی بر هجوم ملخ در شهرها نداشته ایم اما کشاورزان در صورت مشاهده دسته جات ملخ در مراتع و باغات مراتب را به اطلاع جهاد کشاورزی برسانند تا بحث کنترل و مبارزه در اسرع وقت انجام شود.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/83783/خسارت-ملخ‌ها-محدود-به-مراتع-است-شرایط-در-شمال-کرمان-تحت-کنترل-است
بستن   چاپ