کرمان رصد
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق:
مردم اسناد تاریخی خود را در اختیار مرکز اسناد قرار دهند
شنبه 4 خرداد 1398 - 15:35:37
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - رفسنجان-مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور از مردم خواست که اسناد تاریخی خود تحویل این نهاد دهند و گفت: این اسناد به نام خود افراد و طبق استانداردهای جهانی نگهداری می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر ، معصومه رفیع پور صبح شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان رفسنجان اظهار داشت: سازمان اسناد ملی سال 72 با کتابخانه ملی ادغام شد و به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تبدیل شد.
وی بیان کرد: سازمان ملی اسناد و کتابخانه ملی ایران نهادی دولتی و زیر نظر ریاست جمهوری اداره می شود و در سطح کشور 12 مدیریت فعالیت دارد که هر کدام تعدادی استان زیرمجموعه دارند.
وی افزود: استان های کرمان و هرمزگان زیرمجموعه مدیریت منطقه جنوب شرق قرار دارند.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق با بیان این مطلب که نهاد کتابخانه عمومی نهادی علمی، پژوهشی و خدماتی است، یادآور شد: این نهاد وظایفی دارد و در قبال وظایف آن دستگاههای دولتی هم وظایفی بر عهده دارند و ما پاسدار حفظ هویت ملی کشور و استان هستیم.
رفیع پور با اشاره به اینکه کار مرکز اسناد ملی در دو بخش اسناد دولتی و مردمی تقسیم می شود، ادامه داد: در بخش دولتی بر اساس بخشنامه های اجرایی، دستگاههای اجرایی موظف هستند اسناد را بر اساس مدتی که قانون تعیین کرده انتقال دهند.
وی با اظهار اینکه دستگاهها توجه ویژه ای به بخش بایگانی و دبیرخانه دستگاه خود داشته باشند، افزود: در بخش دولتی معمولاً ضعیف ترین نیروها را به بایگانی ها می فرستند در حالی که بایگانی ستون ادارات است و بایگانی هایی که در دستگاههای اجرایی تشکیل می شود ارزش های ملی و اسلامی ما را حفظ و نگهداری می کنند.
وی بیان کرد: یک برگ از سندی که در دستگاههای دولتی تولید می شود اگر بدون هماهنگی با سازمان اسناد ملی امحا و نابود شود جریمه حبس دارد.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق در ادامه عنوان کرد: دستگاهها هر شخص علاقمند به سند، عکس، کتاب و مجموعه های متعلق به گذشته را به عنوان یاوران اسناد به ما معرفی کنند.
رفیع پور ابراز کرد: مشکل ترین بخش کار ما اسنادی که دست مردم هستند می باشد که مردم آگاهی ندارند که اسناد را کجا تحویل دهند بنابراین در صندوقچه نگه می دارند و پس از مدتی اسناد از بین می رود.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق افزود: وقتی مردم اسناد را به ما تحویل می دهند ثبت سامانه می شود و سند به نام خود افراد در شرایط بسیار خوب و طبق استانداردهای جهانی نگهداری می شوند.
رفیع پور تصریح کرد: افرادی که مجموعه، سند، نقشه، کلیپ، نوار و… هر چیزی که مربوط به گذشته است، در اختیار دارند تحویل دهند که در سازمان به بهترین نحو نگهداری خواهد شد.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/83981/مردم-اسناد-تاریخی-خود-را-در-اختیار-مرکز-اسناد-قرار-دهند
بستن   چاپ